Отговори
# 49 950
Скрит текст:
Не съм следила последните 100 страници. Но докато си провеждате разследване тук, аз срещнах човек израснал с компанията и с Калушев. Няма да отговарям на този пост ,нито ще го дискутирам, заради анонимността. Та, Калушев си  е
бил странен и аутсайдер още от 90те. Тогава започват да правят и лагери. Между другото, всички по - близки знаят, че Калушев е гей. Също,че обича да се обгражда с 10-14 г. момчета. Предлагал е да ги отглежда и по- дълго, да ги обучава, де да знам аз какво, но те са близки приятели, нали разбирате. Моят познат е отказал,  странно му било ,  а е нямало защо ( също е с повече от 1 дете) Алекс е бил страхотно дете! Били са по почивки и тн. Че и в Мексико е бил. Оставен е от Макулеви заради алкохола им и че не могат да го гледат, и двамата , другите били по - големи и някак си явно са се самоотгледали.  Дотук с историята.
Разбира се,  Деян може да потвърди динамиката и отношенията за дълъг период, но както виждаме няма защо да излиза публично и да защитава действията на един луд ( добавката  е от мен), а и той се е оженил и си е взел живота встрани от групата.
Мисля, че който беше с човека оная нощ под звездното небе и чу историята си направи своите изводи какво се е случило на Петрохан. Но всъщност тъгата от разказа само остана ..за невинното погубено дете. Струва ми се,че лично аз не искам да знам повече за случая,  еле пък подробности.

За мен е много странно как Vanne и други апологети на Калушев просто небрежно пропуснаха покрай ушите си този пост на PureLove.

Помня, че и този пост на Paulina Ivanova бързо го пропуснахме. Май и в двата разказа става въпрос за един и същи период.:
"Сега гледах един по YouTube, от bird или нещо подобно, лъже ужасно! Каза че Иво е бил с деца сексуално още от 1993та насам! Невъзможно! Аз бях с него по същото време и нямаше никакви деца! Простак. Или той лъже, или него го лъжат, както и да е, няма грам доказателство и не е възможно, той беше с мен. Трябва да се спрат лъжите за да се разбере истината, каквато и да е тя! Дори и да е лоша. По добре лоша истина отколкото хубава лъжа… но техните лъжи са ужасни!!!  Ако властите искат да ме разпитат ще им дам информация която ще потвърди че бях с него. Мога да дам детайли къде е бил, какво се е случило, лесно може да се потвърди че не лъжа. След 1996та какво е правил не знам! Но ако някой лъже за 1993-1994-1995та сигурно лъже и за останалото време!
PS: нямам снимки. Аз съжалявам повече от вас, че нямам снимки! Нямам нито една снимка с Иво, но помня че той имаше хубав фотоапарат, може да е имало някаква снимка с нас, но неговата цяла екипировка беше открадната по същото време от апартамента в който я държеше! Скъпа качествена екипировка като спални чували, неща за катерене като карабини, въжета и тн. Всичко обраха от този апартамент заедно с неговия фотоапарат. Даже ходих до един битпазар да го търся, защото бях чувала че понякога продават крадени неща там, но нищо не намерих! Не знам дали Иво откри кой го обра тогава."

Какво общо има единия или другия разказ със смъртта на групата...
Не пречи да е имал демонстративна връзка с жена и същевременно да е имал други влечения.

# 49 951
Че то от километри си личи, че е гей, а и не само на него. Дали има със самоубийствата и убийствата нещо общо-точно с тях не, но с децата-да. А не са ли те в основата на всичко. Аз така мисля

Гей не е равно на педофил. Това са различни неща. Не го казвам за Калушев, а по принцип. Четвърт век и повече вече мина, откакто има достатъчно страни, в част от които  Калушев е бил,, и  в които ако рече, и брак може да сключи ако е бил гей.

Гей не значи, че е педофил. Може и да е бил но не следва автоматично, че ако е гей се е занимавал с деца.

# 49 952
Цитирах по-горе от неговия сайт, макар да е бил наясно с шамаски практики, не е учил учениците си будисти на тях.
Някой много добре се възползва. Казва една част истина и десет части лъжа. Не може да ме убедите, че представянето на групата не е планирано доста преди февруари.

# 49 953
Отново Тодор Тодоров в подкрепа на официалната версия:

https://share.google/p8dNapzdBYYDetn8M
Както и отново Бузов в НЕподкрепа на официалната версия.Wink

Относно пожара, прилича повече на контролиран палеж - целия покрив и едната половина изцяло унищожена, а другата си стои с белите стени. Унищожената част даже не е "на шпакловка и замазка", както каза Савов, ами направо на гола тухла..

За мен Бузов не е от никакво значение, защото нито е криминален психолог, нито експерт, при това признат,  за разлика от Тодор Тодоров. Бузов си го следят последователите на конспиративните теории, които са за мен абсурдни.
Един път милиционер,цял живот милиционер-това е Тодоров
Напоследък ,толкова глупости наговори , имам чувството ,че е все подпийнал.
Нито е наясно с ауяската,нито как дайстват халюциногените!

Бихте ли ни обяснили Вие, как действат халюциногените?

Разширени зеници
Треперене, настръхване
Двигателни смущения, нарушено зрение
Изпотяване
Труден говор
Повишен пулс, кръвно налягане,загуба на концентрация
При такива симптоми не е възможно нито да шофираш ,нито да държиш пистолет?
Отделно,че е не възможно да си перманентно в халюцинации.

Зависи от дозата. Дозата прави отровата. В нашия случай би могло да има (макар и рядко при Ayahuasca) перманентно халюциниране. Има такъв синдром:

https://share.google/ahZho8eS956lPDZPb

Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD)

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 18:09 от Баба Дали

# 49 954
Цитирах по-горе от неговия сайт, макар да е бил наясно с шамаски практики, не е учил учениците си будисти на тях.
Някой много добре се възползва. Казва една част истина и десет части лъжа. Не може да ме убедите, че представянето на групата не е планирано доста преди февруари.

Защо отново се правите на ударени? Аз ви поправих, понеже удобно пропуснахте втората част от цитата, в която казва, че на напредналите си ученици дава билки.

# 49 955

Защо отново се правите на ударени? Аз ви поправих, понеже удобно пропуснахте втората част от цитата, в която казва, че на напредналите си ученици дава билки.
Няколко часа не съм чела темата. Може ли?

Аз не мога да направя извод, че им е давал гъби ауяски и какво ли не. Ще чакам експертизата.
Интересно, че барбитуратът (установен) не е важен, ама ауяска (предполагаема) ще гоним.

# 49 956
Че то от километри си личи, че е гей, а и не само на него. Дали има със самоубийствата и убийствата нещо общо-точно с тях не, но с децата-да. А не са ли те в основата на всичко. Аз така мисля

Гей не е равно на педофил. Това са различни неща. Не го казвам за Калушев, а по принцип. Четвърт век и повече вече мина, откакто има достатъчно страни, в част от които  Калушев е бил,, и  в които ако рече, и брак може да сключи ако е бил гей.

Гей не значи, че е педофил. Може и да е бил но не следва автоматично, че ако е гей се е занимавал с деца.
Не разбирам защо ми правите пояснения, къде съм написала, че е автоматично? Написала съм , че като гей може да се свърже с децата-момченца.  Светва червена лампа за родители, поне според мен

# 49 957
Сега ето един неудобен въпрос и за Черешка и за Ягодка, в крайна сметка Калушев каква сексуална ориентация има.. И да има голямо значение, дали е бил гей, би или хетеро, сори, чувствителна тема е, но все пак много неща биха се навързали..Примерно няма ли възможност да е бил би или гей, без да е бил педофил? Разбирам, че всички са толерантни и не искат да заклеймяват дадена група от хора, но това определено има значение.

Разбира се, че е възможно да е бил би или гей, сексуалната му ориентация в случая няма никакво значение. Педофилията е сексуално разстройство на сексуалните ПРЕФЕРЕНЦИИ, не на сексуалната ориентация. Педофилията е болестно състояние, хомосексуалността- НЕ! Едното може, но в никакъв случай не е задължително да върви заедно с другото.

# 49 958
Магента, права си, има доста логика да си измисля просто. Според мен, обаче, може и да е в комуникация с РА и СМ, защото от самото начало повечето конспиративни теории като че ли тръгват от него и от РА. Нещо в стил "to throw spaghetti on the wall and see what sticks" (не знам как би се превел този идиом на български, може би "пробваме различни варианти, пък каквото закачи").

# 49 959
Ама частта от интервюто, която гледах в "Дневен ред", е абсолютно нелепа. И каквито и да са водещите, много адекватно го коментираха.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 18:47 от anmasu

# 49 960

Няколко часа не съм чела темата. Може ли?

Аз не мога да направя извод, че им е давал гъби ауяски и какво ли не. Ще чакам експертизата.
Интересно, че барбитуратът (установен) не е важен, ама ауяска (предполагаема) ще гоним.
За пореден път се извинявам на останалите потребители за повторението. Цитат от поста, в който ви оборвам твърдението:
Скрит текст:
Удобно пропускате продължението:
However he has sometimes allowed individuals with very firm Bodhichitta access to the amazing world of magical practices and rituals. His opinion is however that these things are only in the realm of very advanced practitioners, who have the capacity for total integration.

Пламен, Дечо, Ивей, Николай и Сашко са му най-приближените последователи. Кой ако не те са "individuals with very firm Bodhicitta".
Бодхичита е будистки термин, обозначаващ стремежът да постигнеш пълно просветление за благото на всички същества. Във Ваджраяна е това необходимата основа, без която тантрическата практика се смята за непълна или дори неподходяща.
Нали и София говореше как спасяват целия свят с медитациите си. Това е бодхичита.

И да, аяуаската или другите психотропни субстанции, които са взимали, са изключително важни за следствието. Това е огромен фактор за психодинамиката в цялата група.
За нас, непросветлените байганьовци, смъртта е трагедия. Но за просветлените бодхисатви, това е просто коридор към друго измерение.
И неслучайно Калушев го е формулирал толкова йезуитски в сайта си. Хем иска да се похвали какъв шаман е и колко разбира от отвари, хем знае, че взимането на дрога е изключително контроверсиален похват за търсене на просветление. Един от петте основни будистки обета е въздържанието от вещества, които помрачават или замъгляват съзнанието.

Това, че смятаме, че аяуаската е от значение, не значи, че смятаме, че фенобарбитола не е от значение. Само че за фенобарбитола не ни е написал в сайта си и за момента нямаме сведения защо го е взимал. Но отново упражнявате whataboutism, вместо да давате стойностни аргументи.

Има напредък де. Поне признахте, че е "бил наясно с шаманските практики". Сега може ли да се аргументирате, защо комбинацията от шаманизъм и будизъм не е остър признак на култ?

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 18:56 от Notamama

# 49 961
Ауяската ще е от значение, ако се докаже
а) наистина са я взимали,
б) има отношение към смъртта им.

# 49 962
Ауяската ще е от значение, ако се докаже
а) наистина са я взимали,
б) има отношение към смъртта им.

Ако според вас а) не е вярно, то може ли да се обосновете защо според вас Калушев пише в сайта си, че взима психотропни вещества и ги споделя с най-отдадените си ученици?
За б) направих множество постове, в които обясних, защо ако а) е вярно, то има абсолютно пряка връзка с отношението им към смъртта. Ще се радвам да ме оборите с аргументи.

# 49 963
Абсолютно логично е близките и познатите да се държат по този начин. Една част са знаели, или са подозирали какво се случва, но не са предприели нищо по въпроса. Сега имат чувство за вина, гузни са, от петдесет кладенеца вода ще носят. Защото те не защитават просто "ламата", ... ами дефакто защитават и себе си.

А пък тези дето не са толкоз директно намесени просто ще предпочетата да се потопят като подводници и да се надяват всичко да мине без да бъдат оповестени и техните имена.

# 49 964
Сега ето един неудобен въпрос и за Черешка и за Ягодка, в крайна сметка Калушев каква сексуална ориентация има.. И да има голямо значение, дали е бил гей, би или хетеро, сори, чувствителна тема е, но все пак много неща биха се навързали..Примерно няма ли възможност да е бил би или гей, без да е бил педофил? Разбирам, че всички са толерантни и не искат да заклеймяват дадена група от хора, но това определено има значение.

Разбира се, че е възможно да е бил би или гей, сексуалната му ориентация в случая няма никакво значение. Педофилията е сексуално разстройство на сексуалните ПРЕФЕРЕНЦИИ, не на сексуалната ориентация. Педофилията е болестно състояние, хомосексуалността- НЕ! Едното може, но в никакъв случай не е задължително да върви заедно с другото.

Сексуалната ориентация колкото и да е деликатен въпрос има голямо значение, а именно бита на хората, може да даде отговор на въпроса защо са се събирали и защо са живяли заедно, също много хомосексуални хора отглеждат или имат огромно желание да отглеждат деца. Може да даде отговор на въпроса(защото Валери незнам на колко години е бил там като са били с Калушев по неговите думи, ама май не е бил малолетен). Така, че това е част от уравнението, това че "нямало значение", не мога да го приема като вярно. Най-малкото говорите за "йерархията" в групата, тя ще е една ако са хетеросексуални и малко по-различна ако са били хомо. Говорите за "психодинамиката" в групата, ами да... абсолютно има значение, ясно е, че хомосексуалните не са педофили, споко.

Общи условия

Активация на акаунт