Отговори
# 51 405
Ако това е Деян, то е хвърлил полицаите на върната, защото времето, в което казва, че е получил СМСа, всъщност вероятно е бил там...И сутринта пак ...

# 51 406
Тея хора и без аяуаска са били част от култ. И да, Калушев им е внушавал много неща. Тъпото е, че хората не го разбират.

Напълно съм съгласна. В момента обаче коментираме не за друго, а за да разберем чакат ли се изобщо някакви резултати от тестове в чужбина или нищо не се чака и следствието скоро ще трябва да приключи.

По тези въпроси определено бих изчакала окончателните резултати от експертизите, преди да коментирам какво сме наясно и какво не сме.

Кубратова, не ме разбирате или просто си пишете чаршафи по навик? Естествено, че не сме "в час" (и слава богу!). Казвам го в преносен смисъл! Имам предвид, че това не са типични дроги за нашите ширини, а екзотики. И съм казала ауяска, понеже тук се повтаря от месеци, даже някой беше качил нечие преживяване, описано с подробности (пак преди месеци). Нямам представа какви други вещества може да са. Може да са гъби, крила от прилеп, слуз от жаба и един Буда знае още какво. Ауяска е използвано от мен като нарицателно, нека така го кажа.
Що се отнася до експертизите - ами, нали от там почна всичко? Вие не прочетохте ли? Анонимисс рече и отсече, че нямало вещества. Аз й казах, че чакаме резултати от чужбина. Тя каза, че това били слухове и ей ни на тук. Седим и чакаме резултати, а то може и въобще да не са пратени проби никъде. Надявам се, че сега ще ме разберете.

# 51 407
  • my own world....
Къде ТТ казва, че в деня на самоубийствата са под въздействието на халюциногени?  Изпуснала съм явно.

# 51 408
Гледах стотина пъти кадъра сега с мъжа , който ходи до дръвника. Спирах, връщах,и пак, и пак....Не, това, не са нито Дечо , нито Пламен...Не се бях заблуждава досега.  Прилича по вече на Николай или Деян, но по-скоро на Деян, най вече заради леко проведения му торс при ходене, спрямо видеото от сутринта.  Между другото забелязах, че този човек дойде откъм гаража или стената с дръвника, накъде оттам , след което започна обхода на тримата  към 20 ч. .Но при първото гледане не се забелязват някои неща, сега гледах осторожно..

Barsa, не е Деян. Според мен е Николай. За сравнение слагам скрийншотове от товаренето на пикапа сутринта.

# 51 409
Къде ТТ казва, че в деня на самоубийствата са под въздействието на халюциногени?  Изпуснала съм явно.
Мда, и аз мисля, че той говореше за аяуаската като за наркотик, който е използван от ИК по време на сеансите и индоктринирането на хората. Затова обясняваше как може да променя мисленето. Не ставаше въпрос за непосредствено преди трагедията.

# 51 410
мързеливка, мисля че генераторите не би трябвало да са в мазето. Дизелов генератор е на практика дизелов двигател, изгаря нафта и отделя отровни газове. Затова трябва да работи на открито.

Сега, не съм сигурна, може в хижата да са били в мазето и да е изведен ауспух навън. Но това трябва да се вижда някъде отвън по хижата.
Да, Ване, генераторите са в мазето, защото на голям студ навън нафтата замръзва. Руснаците дори палят огън под двигателите на камионите да ги сгреят преди стартиране.
И има изведено ауспухче за вентилация на газовете отвън на козирката на задния вход.

# 51 411
Скрит текст:
От гугъл:

Ayahuasca can be detected in hair follicle tests for up to 90 days, though testing requires screening for specific alkaloids like beta-carbolines rather than just DMT.
Hair Testing and Detection
Detection window: Up to 90 days standard for hair strand toxicology.
Compound targets: Beta-carbolines (harmine, harmaline) and tryptamines are utilized rather than relying on DMT alone, which may not always appear in hair.

Следи от употреба на аяуаска може да се открият в косъм до 90 дни след употребата.
Като по-скоро се откриват специфични алкалоиди - хармин и хармалин, вместо самото ДМТ.

И да са пратили косъм от косата на Алекс, ако до 90 дни не се направи тест, може и нищо да не се открие.
Затова като казвам, че косъмът ще изветрее за шест месеца, не просто си правя майтап.
Само че се има предвид не колко време може да се запази самият косъм, а колко време след употребата активното вещество на наркотика се запазва в него. А "изветряването",  както го наричате на косъма (както и на всеки друг биологичен материал) зависи от режима му на съхранение. Разграждането е по-бавно на хладилна температура, още по-бавно на -80 градуса, без влага и т.н.
Аз казвам същото... че наркотикът се запазва в косъма до 90 дни, така че за това време трябва да се изпрати и тества.
чудовище, според теб куриерите дали пренасят хладилни пратки с температура -80 оС?

# 51 412
За записите - аз самата въобще не се наемам да оприличавам или не лица по тях, но ако автентичните пълни записи са запазени, ще ги видят и близките, ако се налага, ще поставят и допълнителни идентификационни задачи на вещите лица, все ще си излезе кой е и кой не е на тях.
Притесненията ми в този случай са свързани с първоначалните действия и събиране на доказателства, които вече не могат да бъдат повторени и събрани. Едно разследване никога не се омазва в края, винаги в началото, и то често - непоправимо - още при огледи, замърсяване на местопрестъпление, неизвършване на навременни изследвания и т.н. Отделно, че пожар и гасенето му сами по себе си унищожават следи и правят някои действия по разследването невъзможни или безпредметни, а във всички случаи представляват повишена трудност и ако работата се върши през пръсти, с една предварителна нагласа (а такава имаше) за това какво и как се е случило, със сигурност задълбоченост, обективност и пълнота от разследването не може да се очакват.  
Сега няма да се повтарям, че съм писала още в началото по въпроса, но индикациите за необективност и претупване тук бяха не една и две. После ако ще и 50 експертизи да се направят, голяма част от заключенията ще са по неотносими пряко към основния предмет на разследване въпроси.

Флоресита, твоите чаршафи са по-добри от чаршафите ми. Затова ще съм кратка и няма да пиша толкова, колкото си писала ти - много добре те разбирам, още повече, че не чета за пръв път нито теб, нито други потребители, които твърдят употребата на "екзотика" през няколко страници от месеци като нещо сигурно и неподлежащо на съмнение. Именно - тук се пишело, но достоверен източник няма, просто се подхваща нещо, повтаря се непрекъснато, докато стигне до "всички знаем", а когато се запитаме откъде - няма сигурен източник. Затова и смятам за логично да изчакам, за разлика от други.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 20:31 от Кубратова

# 51 413
Скрит текст:
От гугъл:

Ayahuasca can be detected in hair follicle tests for up to 90 days, though testing requires screening for specific alkaloids like beta-carbolines rather than just DMT.
Hair Testing and Detection
Detection window: Up to 90 days standard for hair strand toxicology.
Compound targets: Beta-carbolines (harmine, harmaline) and tryptamines are utilized rather than relying on DMT alone, which may not always appear in hair.

Следи от употреба на аяуаска може да се открият в косъм до 90 дни след употребата.
Като по-скоро се откриват специфични алкалоиди - хармин и хармалин, вместо самото ДМТ.

И да са пратили косъм от косата на Алекс, ако до 90 дни не се направи тест, може и нищо да не се открие.
Затова като казвам, че косъмът ще изветрее за шест месеца, не просто си правя майтап.
Само че се има предвид не колко време може да се запази самият косъм, а колко време след употребата активното вещество на наркотика се запазва в него. А "изветряването",  както го наричате на косъма (както и на всеки друг биологичен материал) зависи от режима му на съхранение. Разграждането е по-бавно на хладилна температура, още по-бавно на -80 градуса, без влага и т.н.
Аз казвам същото... че наркотикът се запазва в косъма до 90 дни, така че за това време трябва да се изпрати и тества.
чудовище, според теб куриерите дали пренасят хладилни пратки с температура -80 оС?
Да, използва се сух лед на -79. Определени куриери пренасят и в течен азот на -196 градуса.

# 51 414
Гледах стотина пъти кадъра сега с мъжа , който ходи до дръвника. Спирах, връщах,и пак, и пак....Не, това, не са нито Дечо , нито Пламен...Не се бях заблуждава досега.  Прилича по вече на Николай или Деян, но по-скоро на Деян, най вече заради леко проведения му торс при ходене, спрямо видеото от сутринта.  Между другото забелязах, че този човек дойде откъм гаража или стената с дръвника, накъде оттам , след което започна обхода на тримата  към 20 ч. .Но при първото гледане не се забелязват някои неща, сега гледах осторожно..

Barsa, не е Деян. Според мен е Николай. За сравнение слагам скрийншотове от товаренето на пикапа сутринта.

О да! Това е един и същи човек! Който рови зад дръвника и който товари. Със същите светли дрехи; ботуши и телосложение. Но сигурни ли сме, че Ники товари? Дя не би пък Пламен да е товарил?.  Но Пламен при сбогуването в 16:20 е с по-тъмни дрехи сякаш.

# 51 415
мързеливка, мисля че генераторите не би трябвало да са в мазето. Дизелов генератор е на практика дизелов двигател, изгаря нафта и отделя отровни газове. Затова трябва да работи на открито.

Сега, не съм сигурна, може в хижата да са били в мазето и да е изведен ауспух навън. Но това трябва да се вижда някъде отвън по хижата.
Да, Ване, генераторите са в мазето, защото на голям студ навън нафтата замръзва. Руснаците дори палят огън под двигателите на камионите да ги сгреят преди стартиране.
И има изведено ауспухче за вентилация на газовете отвън на козирката на задния вход.

Това ми прилича на улук. Има и от другата страна на козирката.

pandorina, същият който товари се качва после на шофьорското място и потегля. Като много добре му се вижда плитката - Николай е.

# 51 416
Florecita, да, да, аз отговарях на Vannе, но не вмъкнах цитат - тъпо било, че хората ще повярват, че Калушев ги е манипулирал чрез аяуаската и накрая с промити от нея и него мозъци, са се самоубили. Ще поправя, ако цитирам грешно.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 23:30 от anmasu

# 51 417
  • my own world....
Дюарови съдове мисля, че се наричат контейнерите, в които могат да се съхраняват чувствителни проби за известно време при пренасяне.
Как решавате да разпознавате на видео с лошо качество през нощта непознати хора?!

# 51 418
А, то ние снежинките преброихме и сравнихме, какво остава хората да не разпознаем. Simple Smile

За мен човекът, който ходи до дръвника вечерта и онзи, който се качва на пикапа сутринта (а там вече ясно се вижда и плитката му) е един и същ. И това мисля е Николай.

# 51 419
А, то ние снежинките преброихме и сравнихме, какво остава хората да не разпознаем. Simple Smile

За мен човекът, който ходи до дръвника вечерта и онзи, който се качва на пикапа сутринта (а там вече ясно се вижда и плитката му) е един и същ. И това мисля е Николай.
И аз гледах този момент, за да сравня. Николай е.

Общи условия

Активация на акаунт