Отговори
# 57 045
В този случай с Калушев кое не достига, за да го признаеш за деструктивен култ - не е имало живот в изолация ли, 7 годишни деца ли не са били откъсвани от семействата и естествената им среда, не е имало финансова експлоатация ли, а може би написаното лично от Калушев в сайтовете и до майка му или постоянните разговори за смъртта говорят за здрава психика? Или може би липсва чувството за превъзходство спрямо тулупите? Или липсват оръжия в картината?

Кое например е прагматичното в това непрекъснато да събира все по-малки деца от уязвими семейства?

Защо си убедена, че няма как да е самоубийство по изтъкнатите в темата причини?

Емма, аз съм на любимото на черешите във форума “не знам как е, ама и така не е”, което се цитира като класика вече и очевидно трябва да затапи всеки и да го постави на мястото му… Изказвала съм предположения заради какво може да се е случило всичко, на хижата да са присъствали външни хора, а кемпера да е имал среща с други-всичко това също е ставало обект на присмех.
Няма как с наличната информация да се изгради подробна в момента достоверна версия. Единствено съм убедена, че няма как да е самоубийство по причини, които се изтъкват тук.
Най-краткият отговор -защото смятам, че са били далеч-далеч от индоктриниран деструктивен култ с всичките прилагателни, които се слагат и изключвам самоубийство поради тази причина. Виждат ми се доста прагматични хора, даже. Защо смятам, че не са такъв култ - все още няма никакви доказателства за такъв.
Разбира се ,не съм съгласна и с още
фантазии за самоубийство, но това е главната тук и затова казах за нея.

# 57 046
В този случай с Калушев кое не достига, за да го признаеш за деструктивен култ - не е имало живот в изолация ли, 7 годишни деца ли не са били откъсвани от семействата и естествената им среда, не е имало финансова експлоатация ли, а може би написаното лично от Калушев в сайтовете и до майка му или постоянните разговори за смъртта говорят за здрава психика? Или може би липсва чувството за превъзходство спрямо тулупите? Или липсват оръжия в картината?

Кое например е прагматичното в това непрекъснато да събира все по-малки деца от уязвими семейства?

Скрит текст:
Защо си убедена, че няма как да е самоубийство по изтъкнатите в темата причини?

Емма, аз съм на любимото на черешите във форума “не знам как е, ама и така не е”, което се цитира като класика вече и очевидно трябва да затапи всеки и да го постави на мястото му… Изказвала съм предположения заради какво може да се е случило всичко, на хижата да са присъствали външни хора, а кемпера да е имал среща с други-всичко това също е ставало обект на присмех.
Няма как с наличната информация да се изгради подробна в момента достоверна версия. Единствено съм убедена, че няма как да е самоубийство по причини, които се изтъкват тук.
Най-краткият отговор -защото смятам, че са били далеч-далеч от индоктриниран деструктивен култ с всичките прилагателни, които се слагат и изключвам самоубийство поради тази причина. Виждат ми се доста прагматични хора, даже. Защо смятам, че не са такъв култ - все още няма никакви доказателства за такъв.
Разбира се ,не съм съгласна и с още
фантазии за самоубийство, но това е главната тук и затова казах за нея.
Бих добавила и въпросa: Кое е прагматично в говоренето с извънземни и употребяването на DMT?

# 57 047
Ивка, защо пропускате записките, като факти?  И не само Вие. Сбутват се, като несъществуващи!

# 57 048
Може ли и аз да заработвам за благото на шефа в някоя лична сметка. Дали ще се съгласи шефа приходи на фирмата да влизат в моя сметка? Grinning
Питайте си гуруто, към чиято секта принадлежите! РА или СМ!?
Уф, умирате от подозрения към коя секта принадлежим.
Мога да ти кажа към коя не принадлежа аз - към сектата на туин пийкс. Simple Smile

Дали службите четат тук? Да не са луди, да се побъркат от мамешки измишльотини.
Форумът е печално известен в обществото точно с липсата на критично мислене.

А ти какво правиш тогава в този форум, щом така мислиш за него? Да не би да смяташ, че внасяш “критично мислене” сред съфорумките и съфорумците? Това да плюеш по нещо, а да не можеш да се освободиш от него,  е  също вид когнитивен дисонанс.
А че службите следят всичко, това е почти сигурно. Такава им е работата в модерните интернет- времена, в които редица възнамерявани престъпления  се обявяват от извършителите в социалните мрежи. Независимо от това, дали ти искаш да е така, или не.

# 57 049
  • у дома...
Може ли и аз да заработвам за благото на шефа в някоя лична сметка. Дали ще се съгласи шефа приходи на фирмата да влизат в моя сметка? Grinning
Нали си наясно защо са влизали приношенията в лична сметка? Ако бяха по сметка на някоя от фирмите или НПО-то, подлежат на проверки от НАП. Както и на деклариране от кой и за какво са. Че и данъци се плащат. Осигуровки към НОИ и НЗОК също. А те, нали кочина е всичко, не са искали да спазват законите. Относно от това и БНБ следи постъпленията в големи размери по сметките. Та, кочина, сър! Ама им е била изгодна.

# 57 050
  • Варна
Ивка, защо пропускате записките, като факти?  И не само Вие. Сбутват се, като несъществуващи!
Ами какво да кажа, нека се направят експертизите и да излязат резултатите. И аз мога да кажа - какво ще кажете за убийство с неудобна ръка от другата страна и също и  такова с два куршума в главата по всяка вероятност с различни оръжия. Горили хижа да заличават -оставили записки по хижи и къщи, така ли? По същата логика в момента в една от групите се пускат видео лекции на Ивайло Калушев като контрапункт.  Имаме лекции, имаме записки, имаме разследване- ами нека излязат фактите от разследването.

# 57 051
Не са горили за да заличават, огънят си има свой смисъл в цялото пътуване. Ако искаха да заличават, щяха да палят навсякъде и всичко и щяха да изчакат да изгори.

# 57 052
Ивка, защо пропускате записките, като факти?  И не само Вие. Сбутват се, като несъществуващи!
Ами какво да кажа, нека се направят експертизите и да излязат резултатите. И аз мога да кажа - какво ще кажете за убийство с неудобна ръка от другата страна и също и  такова с два куршума в главата по всяка вероятност с различни оръжия. Горили хижа да заличават -оставили записки по хижи и къщи, така ли? По същата логика в момента в една от групите се пускат видео лекции на Ивайло Калушев като контрапункт.  Имаме лекции, имаме записки, имаме разследване- ами нека излязат фактите от разследването.
За Петрохан- ИИ се прострелва първи под брадичката неуспешно. И , за да е сигурна работата, всеки прострелва другарчето, стоящо от дясно. Примерно.

# 57 053
Е каква неудобна ръка
Застрелял го е този до него да не се мъчи

# 57 054
  • София
Скрит текст:
Ивка, защо пропускате записките, като факти?  И не само Вие. Сбутват се, като несъществуващи!
Ами какво да кажа, нека се направят експертизите и да излязат резултатите. И аз мога да кажа - какво ще кажете за убийство с неудобна ръка от другата страна и също и  такова с два куршума в главата по всяка вероятност с различни оръжия. Горили хижа да заличават -оставили записки по хижи и къщи, така ли? По същата логика в момента в една от групите се пускат видео лекции на Ивайло Калушев като контрапункт.  Имаме лекции, имаме записки, имаме разследване- ами нека излязат фактите от разследването.
За Петрохан- ИИ се прострелва първи под брадичката неуспешно. И , за да е сигурна работата, всеки прострелва другарчето, стоящо от дясно. Примерно.

В този вариант Дечо няма кой да го простреля.[quote author=Neli G.Neli

# 57 055
Скрит текст:
link=topic=1853871.msg51469491#msg51469491 date=1787487834]
Ами какво да кажа, нека се направят експертизите и да излязат резултатите. И аз мога да кажа - какво ще кажете за убийство с неудобна ръка от другата страна и също и  такова с два куршума в главата по всяка вероятност с различни оръжия. Горили хижа да заличават -оставили записки по хижи и къщи, така ли? По същата логика в момента в една от групите се пускат видео лекции на Ивайло Калушев като контрапункт.  Имаме лекции, имаме записки, имаме разследване- ами нека излязат фактите от разследването.
[/spoiler]

В този вариант Дечо няма кой да го простреля.
Цитат на: Neli G.Neli
[/quote
Дечо помага на ИИ с втория изстрел. След това с Пламен се прострелват взаимно.

# 57 056
  • София
Така май отпада "разстояние удобно за собствена ръка" - доколкото си спомням израза. А на Ивей главата май беше обърната към Пламен или бъркам, което пък не ми се връзва с изстрел на Дечо в Ивей.

# 57 057
Възможни са различни конфигурации, които с нищо не променят края им.

# 57 058
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
...
 Да Ви прилича на яростно пазене? На мен да, но пазене на сужителите на себе си и формално вършене на действителна работа. Просто някой  си по някаква си причина ги е предупреждавал.

АКФ, там ли е заровено кучето?

Нямам идея кой откъде ги е предупреждавал, че и защо - връзки/познати някакви е имал ламата вероятно. При институционалния хаос у нас едва ли сигналите до полицията са стигали донякъде другаде. Като се подава по-сериозен сигнал за Леон, има вяло раздвижване и пак документално оправдаване. Безхаберие. Сега, като се разбутва всичко, излиза отвсякъде.
София каза, че жена - обикновен гражданин ги е предупреждавала. Единствените две жени около групата и достатъчно близки с Калушев са Невена и Безуханова. Втората им е ходила на гости с дъщеря си в Мексико. Имаше и твърдения, че освен за дрона, също и дъщеря й е превеждала пари на групата. Безуханова работи над 20 години на високо ниво с държавната администрация, ръководейки основен доставчик на хардуер за българските институции. Има връзки и познати навсякъде, вкл.и брат й е офицер от ДС.
Имам спомен, че когато София беше написала, че е обикновена гражданка, използваше презрителен тон. Беше формулирано нещо от типа на "Жена, обикновена гражданка. За да и' запазя самоличността, няма да казвам коя е, въпреки че не заслужава."
Това презрение от страна на Андреева ме навежда на мисълта, че не е Безуханова. Защото Безуханова отявлено и публично защитава сектата: хвалебствени фейсбук постове, присъствие на протести, че и до ден днешен се разхожда в жълто.
За Невена си мисля, че е възможно. Защото макар и тя да беше постнала интервюта на Паунова и статус "Вие сте светлина", не е излезнала публично да защитава скай дарма по медиите. Възможно е София да е разочарована, че една от най-приближените на сектата не излиза в открита война с медиите да защитава честта на гуруто си. Но това е изцяло спекулация, разбира се.
Не знаем коя е тази жена, която е пяла на Калушев, но знаем две неща за нея:
1. Има връзка със службите.
2. София по някаква причина не я харесва. София е най-тежката сектантка редом ро Ралица, така че силно подозирам, че основанието и' за презрение към тази жена се дължи на някакъв вид "предателство" към гуруто.
Не знам, обаче София мрази и Асен Асенов, пък той пише хвалебствия за добрия си приятел. Та тя малко се изживява като най-близкия човек на гуруто, останал жив, другите са под нивото й.
Безуханова има страшно много контакти навсякъде, а Невена все пак много години не е живяла в България.
Други кандидатки за информаторки с връзки в службите - Космоската директорка или ...??? Тази от Космос нали беше спомената в публикуваните записки, не помня какво точно - но беше написана с малкото си име - Татяна.

# 57 059
Космическата директорка май също имаше ДС потекло! Или греша? Бащата е ДС.  https://bivol.bg/ds.html

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 15:49 от Neli G.Neli

Общи условия

Активация на акаунт