Отговори
# 66 150
Не, valya, не питам, защо децата не са били иведени от хижата.

Питам, защо Калушев е отглеждал чужди деца и защо родителите са му ги дали?
Какви са мотивите на двете страни?

Това конкретно няма нищо общо с държавата и институциите.

Та, какво е твоето мнение, ако искаш да споделиш?
Защо Калушев години наред е приемал за отглеждане чужди малолетни деца? Като едновременно с това ги е дистанцирал от семействата им и ги е спирал от училище? Какви са мотивите му според теб?

# 66 151
На какви интереси да поставя уменията си РЙ?
Валери дава показания, че е имал сексуален контакт с Калушев, когато е бил непълнолетен.
Момичето дава показания, на каквоне станало свидетел в Българе и какво се е очаквало от нея.
Имаме Алекс, Ники, Леон, които са живеели и са били отглеждани от ИК. Последният за щастие е изведен от групата.

star,  какво са правели децата там? Защо Калушев е отглеждал чужди деца?

И какво точно са представили на Терзиев като "план за развитие", че да получат 1/4 милион само от него?
Това са 5ма възрастни и 1 дете.
Пак да те върна на интервюто на Ивей от 2022г, в което се говори за това какво представлява тяхната "рейнджърска организация", от която сякаш към 2026 няма и помен. Нито от клубът им Роук.
Какво тогава са правили там тези 4ма мъже с тези 2 момчета?

Може би от тези от амплоато му на психолог, който използва експертизата си от трибуната на телевизии, за да прави политически анализи.
За останалото. Не съм малоумна, че да ми задавате многократно едни и същи въпроси ... до втръсване. На които  нееднократно вече бе отговорено по един или друг начин.
Повтарям се фактите по случая не променят, че този човек който е един от експертите е пристрастен.

# 66 152
Обаче когато родителите са с дефицити, зависимости, депресии, неглижиращи децата си, не искайки, не можейки да се грижат за тях, институциите са отговорни, затова им плащаме. И когато на третия ден се знае, че е секта с пед.фили, които ритуално са се нагърмели, на тези институции явно им е било ясно от дълго време за какво иде реч. Е, защо не са извели децата от там?

# 66 153
star,  извинявам се, пропуснала съм отговора ти на въпроса за мотивите на Калушев да отглежда чужди деца.
Ако искаш си цитирай собствения коментар пак,  защото наистина този въпрос постоянно го задавам, но досега не съм видяла някой да дава конкретен отговор.
Но както казах, явно съм пропуснала твоя.

# 66 154
  • my own world....
Аз не знам кой е подгрявал в началото... В началото ВСЕКИ говореше всякакви неща, медии, политици, психолози, чичо ви сарафов, демерджиев (търсещ още трупове), кметове, роднини, бузови и йончеви, кой ли не излезе и каза какво ли не. То беше адска говорилня. И всеки нормален човек, който се интересува от случая се задълбочи и отся плявата. Останалите, които са лапали мухи и са чули оттук оттам по нещо, най-вече ги подгря жълтия викинг (ми не мога да я нарека майка тази жена, просто не е майка, сори). Плюс ненормалния пиар на ппдб, който съвсем изплиска легена - също в началото.
И не знам при вече излезлите факти кой и защо се връща в началото....и какъв е смисъла..
Е, там стойте и умувайте защо в Дечо са намерени запалки, подпалвачите-килъри кога ги сложиха в джоба му.

# 66 155
star,  извинявам се, пропуснала съм отговора ти на въпроса за мотивите на Калушев да отглежда чужди деца.
Ако искаш си цитирай собствения коментар пак,  защото наистина този въпрос постоянно го задавам, но досега не съм видяла някой да дава конкретен отговор.

И това е ...защото оправдаваме педофилия, насилие, може би ?! Това е риторичният въпрос, който отговаря на Вашия въпрос.
Моето мнение, е че няма нужда да се задават подобни въпроси. Отговорът би трябвало да е ясен по подразбиране. Наличието на съмнения за пристрастност, не са аргумент в полза на това, че намираме за ок неща, които са се случвали там. Това, за което съм писала не изключва другото, та да ми излизате с крайна позиция. Просто е друга гледна точка към случая  - част от голямата картина.

Последна редакция: нд, 11 окт 2026, 12:39 от starinthenightsky

# 66 156
Скрит текст:
star,  извинявам се, пропуснала съм отговора ти на въпроса за мотивите на Калушев да отглежда чужди деца.
Ако искаш си цитирай собствения коментар пак,  защото наистина този въпрос постоянно го задавам, но досега не съм видяла някой да дава конкретен отговор.
И това е ...защото оправдаваме педофилия, насилие, може би ?! Това е риторичният въпрос, който отговаря на Вашия въпрос.
Моето мнение, е че няма нужда да се задават подобни въпроси. Отговорът би трябвало да е ясен по подразбиране. Наличието на съмнения, пристрастност, не са аргумент в полза на това, че намираме за ок неща, които са случвали там.  Това, за което писала не изключва другото, та да ми излизате с крайна позиция. Просто е друга гледна точка, различен ракурс към случая  - част от голямата картина.

Не разбирам, защо сега е този патис в тона, както и защо не трябва да се задават такива въпроси?

Ако отговорът е толкова лесен и се подразбира, не виждам проблем да се напише, но явно има такъв.

Иначе какъв е бил мотивът на Калушев да отглежда чужи деца е пряко свързано с това, какво се е случило на Петрохан-Околчица.
Сам той в прощалния си СМС казва, че момичето е преляло чашата. Освен това споменава и името на Леон. Имаме 2 от "децата му" с него в кемпера и други 2 в последните му думи към майка му.

И за пореден път повтарям, че аз не питам дали сте съгласни или не с това, което се е случвало там. Питам, какво се е случва според вас там и как децата са били част от него.

# 66 157
  • София
Не, valya, не питам, защо децата не са били иведени от хижата.

Питам, защо Калушев е отглеждал чужди деца и защо родителите са му ги дали?
Какви са мотивите на двете страни?

Това конкретно няма нищо общо с държавата и институциите.

Та, какво е твоето мнение, ако искаш да споделиш?
Защо Калушев години наред е приемал за отглеждане чужди малолетни деца? Като едновременно с това ги е дистанцирал от семействата им и ги е спирал от училище? Какви са мотивите му според теб?

Препоръчвам да се погледнат първите въпроси. На тях съм отговорила, че Калушев е легитимиран от държавата.

Тази фиксация и непрекъснатото повтаряне на едни и същи въпроси приличат на публичен съд или онлайн трибунал. Прави ми впечатление престорената добронамереност при настойчивото набиване на канчета и натиска върху потребителите.

# 66 158
  • София
Това е като някои публични личности, които след като мина последният брифинг и се публикува обстойната експертиза от 157 страници, не намериха нищо обезпокоително в изнесените данни за престъпленията на Калушев, а коментираха само защо всичко трябвало да бъде изнесено сега, това било с политическа цел. А за ужасните престъпления на Калушев и подкрепата му от политици и общественици - без коментар ... Защото тези неща са маловажни, сега тях ли ще коментираме, те са за отвличане на общественото внимание, ние поставяме на дневен ред по-важни теми🤣🤣🤣

# 66 159
  • София
А непрестореното Ви оправдаване е по-приемливо, така ли? Това - едно на ръка.
Второ - няма публичен съд, набиване на канче и подобни. Има съвсем рационални въпроси, отговорите на които Вие избягвате, защото са неудобни.

Съвсем рационални отговори съм дала по-горе. Който разбрал - разбрал!

# 66 160
Всъщност на неудобните въпроси няма ясни отговори. Има "би трябвало да се подразбира", "всеки нормален човек..." и пр. Но очевидно в обществото няма един-единствен отговор на въпроса бива или не бива деца да живеят по начина, по който са живели с Калушев НЗ, АМ, ЛВ, ВА, АС, довършете списъка. Справка - фен профилите и фен групите на Калушев.

# 66 161
valya, казваш, че Калушев е легитимиран от държавата, добре.

За какво точно е легитимиран (каква дейност, какво са правили) и как децата са били част от това?

# 66 162

Моето мнение, е че няма нужда да се задават подобни въпроси. Отговорът би трябвало да е ясен по подразбиране. Наличието на съмнения за пристрастност, не са аргумент в полза на това, че намираме за ок неща, които са се случвали там. Това, за което съм писала не изключва другото, та да ми излизате с крайна позиция. Просто е друга гледна точка към случая  - част от голямата картина.

Аз не мога да разбера защо "пристрастност" е обвинение. РЙ е психолог, не например прокурор, че ролята му да го задължава да представя нещата неутрално.

# 66 163
Няма неудобни въпроси. Има факти, които са излезли по случая. Има експерти с компрометирана обективност. Теч на информация и в представяне на информация. Политическа употреба. Съпротива срещу всички тези, които изразяват съмнение, друга гледна точка. Фокус върху едно. Друго среща съпротива да се обсъжда.
Това може да се разбира и като съзнателно намерение да се отклоняват въпросите само в една посока. Никой не е в позиция да задава тон какво да се обсъжда.

# 66 164
Фактите ги изложих назад в темата - за историята на насилие спрямо деца от страна на Калушев, на употреба на дрога, прикриването от семейството му, на финансови манипулации спрямо лабилни последователи, та чак до убийствата на две от жертвите му.
Но както се вижда и по фактите няма едно мнение в обществото - едни казват "какво толкова е едно изнасилване", други са категорично против, и така за всяка точка от изброените факти.

Общи условия

Активация на акаунт