Въпроси за банки и банкови такси - 3

• 6 786
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Имам 300 е в ПИБ, сега ги наредих през приложението с цел да изпразня и после закрия сметката, обаче съм оставила само 50 цента, а таксата е 51 цента. Сега преводът стои на "обработен, чака захранване". Не виждам начин да го анулирам.
Някой към същата банка да помогне, моля.

Допълвам. Проблемът е решен. Захраних от друга банка 2 евро, след 1-2 минити ПИБ се усети, че има наличност и изпълни превода.
Да живеят инстантните преводи!

Последна редакция: пт, 05 юни 2026, 16:21 от Silver cloud

# 76
Някои банки са внедрили опция да плащаш за синя и зелена зона директно без SMS и без допълнителни такси. Казва се blink parking. От 15.06.2026 г. до 15.09.2026 г. има промоция от 20% отстъпка от стойността за паркиране в зона в момента на извършване на плащането.

Важи за следните банки:
Инвестбанк АД
Първа инвестиционна банка АД
Майфин ЕАД
Обединена българска банка АД
Общинска банка АД
Юробанк България АД
ТИ БИ АЙ Банк ЕАД
Централна кооперативна банка АД

В тези градове:
Ботевград / Дупница / Разлог / Банско / Пазарджик / Хисаря / Асеновград / Кърджали / Чирпан / Стара Загора / Габрово / Силистра / Сливен / Ямбол / Бургас / Приморско / Китен/ Поморие / Несебър / КК Слънчев бряг / КК Св. Константин и Елена / Балчик / София/ Русе/ Плевен/ Разград/Гоце Делчев/ Петрич

Пълните условия ги пише тук:
https://www.blinkpay.bg/blink-parking/

# 77
Здравейте,

Получили ли сте кешбек по програмата на Visa този месец? Моята карта е към ПИБ и обичайно го изплащаха към 27-28 число.

# 78
  • Sofia
За допустимите транзакции от месец май има забавяне и cashback се очаква да бъде преведен в началото на месец юли.

Cashback за допустими транзакции, направени през месец юни, следва да бъде изплатен до края на месец юли.

# 79
Здравейте, може ли да ми кажете какъв е най евтиния вариант са се платят здравни осигуровки към НАП  на човек без сметки и банкова карта. Коя банка взима най ниска такса за превод на гише? Преди в някои клонове на НАП  имаше бонкжви клонове без такса или много ниска. За София става въпрос.
Плащаш с твоята карта и човекът ти дава парите. Или и ти нямаш карта?

# 80
Човекът да си подаде първо декларация N 7.
Може с твоя карта.

# 81
Човекът от февруари до сега отдавна би трябвало да е свършил работата.

# 82
  • София
Два пъти ходих в ОББ Красно Село ...последното беше в петък 16,35ч - никакъв шанс да влезеш - дори бяха заключили вратата Flushed ...а вътре имаше 3-4 клиента на опашка.
Прави впечатление че когато има 4-5 клиента работят само двама (макс) с тях, а другите 2-3 уж се занимават с нещо.
Има ли начин да се оплачеш и ако новата пластика ми е изпратена до клон Х може ли да бъде препратена до клон Z без да се доплаща, понеже нямам намерение да излизам повече в работно време?

# 83
Щом си упорит да се занимаваш с ОББ, ще търпиш. Не че другите са много стока. Иначе е класика при тия системи за обработка на опашки - 20г на никого не му дойде на ума, че очакват касиерът доброволно да отметне, че е свършил с текущия клиент. Сега ако иска да си "почине" просто си държи системата все едно още е зает и никой не го притеснява. Управител има, камери има - кой да се сети да поглежда и сравнява по система свободни ли са.

# 84
  • София
Майка ми ме пита няколко пъти (с ТЕЛК е) дали има (ако някой се е запознал) нещо фрапиращо като промяна...

# 85
Ами влез в сайта на банката и прочети какви са предстоящите промени

# 86
  • Sofia
Тези от Visa защо така изненадващо преустановиха cashback програмата? Нали уж щеше да бъде до края на септември? Grinning Доста тъпо!

Който ползва Visa редовно, може ли да сподели дали е имало други подобни cashback кампании в миналото?

# 87
Явно сме изчерпали бюджета на кампанията още през юни. И аз тъжа, купувах едни билети края на юни, добър кешбек щеше да има, ама...

# 88
Който ползва Visa редовно, може ли да сподели дали е имало други подобни cashback кампании в миналото?
Не е имало. Имаше разни игри, но не е и кешбек.
Visa изкопираха MasterCard, но на Visa беше по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт