МБАЛ Надежда - тема 27

• 17 610
  • 410
  •   1
Отговори
# 390
Стандартен ехограф на гърдите за 2 минути.

# 391
Здравейте! Предстои ми преглед при мамолог, включен в пакета за проследяване на бременност. Записах се при д-р Танушева, тъй като ме устройваха часовете. Прочетох няколко положителни мнения за нея, но ще помоля да споделите как протича самият преглед. Благодаря!
Стандартен ехограф на гърдите за 2 минути.
Подкрепям мнението, един ехограф просто е и е направен не от мамолог, а от доктор по образна диагностика. Напълно проформа преглед. На мен ми "откриха киста", "ама веднага да ви запишем при нашите специалисти, тук доплатете". Като си отидох при моя мамолог се оказа, че изобщо няма киста. Също не е най-удачното време за правене на подобна диагностика по време на бременност.

Ако Ви трябва преглед не разчитайте на този от пакета, а потърсете читав мамолог и неговото мнение.

Да си подкрепя тезата:
Скрит текст:

# 392
  • Melmak
Ехографията на млечни жлези се извършва от специалист образна диагностика, не знам какво ви изненадва. Ако лл ви даде направление, което ежегодно е длъжен да прави за профилактиката, също е за образна диагностика. Прегледът не бих казала, че е проформа, а е стандартен ехограф, лекарката е готина, насърчава към редовна профилактика дори на 6 м, защото обясни, че ракът на гърдата засяга все по-млади жени.

# 393
Ехографията на млечни жлези се извършва от специалист образна диагностика, не знам какво ви изненадва. Ако лл ви даде направление, което ежегодно е длъжен да прави за профилактиката, също е за образна диагностика. Прегледът не бих казала, че е проформа, а е стандартен ехограф, лекарката е готина, насърчава към редовна профилактика дори на 6 м, защото обясни, че ракът на гърдата засяга все по-млади жени.
На мен ехография винаги ми е правил мамолог, не образна. Може да съм попаднала на такива лекари просто. Но това пак не омаловажава ПОРЕДНАТА ГРЕШНА ДИАГНОЗА в тази болница. Скандални са, щяха да убият мен и детето ми докато раждах.

# 394
  • Melmak
Много от лекарите, които се занимават с образна диагностика на млечни жлези в супердок излизат като “мамолог, образна диагностика”. Ако си ходила платено може и да си ходила при мамолог. Ако ходиш по ЗК личния ти лекар дава направление за профилактика при специалист образна диагностика.
Какъв е личният опит на всеки в болницата вече е друг въпрос.

# 395
Аз също ходих при нея и сега пак трябва да си запиша час, нищо че кърмя. И аз на едната гърда все имам малки  кистички , но ме успокои че са малки и са случайна находка. Доволна съм, не знам какво друго се очаква от такъв преглед.

# 396
Преди една година бях при д-р Маргарита Дикова, с направление, заради 12 месеца непрекъснато блъскане с хормони, заради инвитро. Сега погледнах, образна диагностика се е водило наистина. Прегледът беше повече от 2-3 минути, за щастие нищо не откриха.
На 27ми е часът ми, заради "бонуса", включен в първата част от пакета за проследяване( тогава ще съм в 23г.с.). При д-р Настя Ненова-Балаценко съм.
Не виждам смисъл от такъв преглед по време на бременност, но щом са го включили в пакета. Така или иначе от стимулацията февруари до момента, не спират да ме блъскат с какви ли не лекарства, дано няма неприятни изненади. People Information Desk Person

# 397
Много от лекарите, които се занимават с образна диагностика на млечни жлези в супердок излизат като “мамолог, образна диагностика”. Ако си ходила платено може и да си ходила при мамолог. Ако ходиш по ЗК личния ти лекар дава направление за профилактика при специалист образна диагностика.
Какъв е личният опит на всеки в болницата вече е друг въпрос.

Може, аз от както ми се налага ползвам фонд. Не знаех, благодаря за уточнението, но каквото и да е после резултатът се гледа и разчита от мамолог, трябва да се знае, че те го представят като "мамолог", ама...

# 398
Момичета, какви са условията на свиждане след раждане? Таткото може ли да вижда бебето, да влиза в отделението?

# 399
Да, в определените за свиждания часове. Влиза с маска, калцуни и престилка, които са осигурени от болницата. Ако не влиза в стаята, стоите в коридора, има места за сядане. Ако искате да влиза в стаята, трябва да се разберете със съквартирантката ви дали е ок, освен ако не сте в самостоятелна стая, разбира се.
В отделението могат да влизат само татковците. Баби, лели и т.н. не могат.

# 400
Имаме още едно дете, то също ли не може за влезе заедно с таткото?

# 401
Не знам, но предполагам, че не може. В моя 4 дневен престой не съм видяла дете в отделението.

# 402
Имаме още едно дете, то също ли не може за влезе заедно с таткото?
Не може, само таткото пускат. Ако искате детето да види бебето, трябва да стои пред отделението и да му го покажете на стъклото. При нас това само щеше да създаде драма и затова каката въобще не я водеха на свиждания.

# 403
Децата могат да влизат на свиждане в стола (кухнята), ние така процедирахме с каката. Показах й бебето през стъклото, после го върнах при акушерките и се върнах да се нагушкам с каката. Това вече си е ваш личен избор дали няма да се натъжи повече детенцето така, но аз прецених, че е по-добре да се видим дори и без бебето, отколкото изобщо да не се виждаме.
Таткото идваше при мен в стаята, както и мъжете на другите две момичета, никоя от нас нямаше проблем с това.

# 404
Разбирам. Детето ни ще е на 8 тогава, едва ли ще се натъжи за мен, вече бях в отделението за няколко дни, няма да й липсвам аз, но със сигурност ще иска да вижда бебето. Няма на кого да я оставим и вариантите ни явно ще са или да идват заедно, или изобщо никой да не идва. Само таткото не е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт