Объркана съм за бъдещето си /семейство, половинки/ Моля за съвет!

• 2 701
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
За да "пробва" трябва да се влюби първо. Никой никъде нищо не е споменавал, за безразборен секс. Моля успокойте се.
Ако я привличат само жени и е сигурна в това то трябва да ги търси в определените за това "кръгове", защото ако тръгне да се мята на случайни момичета, които почти сигурно ще са хетеро ударът ще е още по-голям.

# 16
Не е добре, че с родителите ти не сте потърсили подкрепа при хранителното разстройство. Това с "оправих се сама" не е никак убедително, много по-вероятно е проблемът просто да е замаскиран, и като бомба със закъснител да избухне отново, когато най-малко очакваш. Всички причини за твоето "объркване", и начина по който описваш социалните си контакти, всъщност са сериозни симптоми и моят съвет е, заедно с родителите ти, да потърсите професионална помощ.

Първо разреши проблемите си тук и сега, съсредоточи се над непосредствените си задачи - завършване на училище, професионално ориентиране, подобряване на социалните умения, разширяване на приятелската среда.

Съжителства, брак, деца - не са ти на дневен ред, и няма смисъл да губиш време да мислиш за това на този етап.

И никога, нищо не "пробвай", ако не си убедена дали наистина го искаш. Както някой по-нагоре каза - първо идват харесването и привличането, а след това "пробването". Независимо към кого е привличането - като пол, етнос, визия - задължително трябва да го има!
Ако започнеш да експериментираш различни връзки, само за да видиш кое е "твоето", ще направиш голяма грешка - това е път, който няма да те доведе до нищо добро.

Обмислям да потърся психолог вече като стана на 18-19, без тяхно знание, защото ако сега попитам нашите да отида ще си помислят че пак нещо ми има и ще се притеснят и ще започнат да ми нямат доверие, тъй като ще се зачудят защо не съм потърсила първо тяхната помощ, а една от тези причини е че комуникацията между мен и тях куца ама много. Когато бях анорексичка беше за кратък период ,4 месеца, и за тези 4 месеца те забелязаха че съм отслабнала и започнаха след известно време да ме питат ям ли достатъчно и т.н. , и вече когато приличах на скелет (защото аз и преди това си бях слаба натурално и загубата на кг-те ми личеше ужасяващо много) майка ми повече се притесни и ми казваха нали да се храня, от време навреме ме подпитваха пак за яденето ,а не ме питаха психически какво става, и аз една вечер реших просто да си кажа всичко, реших да го направя след като сама реших да започна да се възстановявам защото бях стигнала много ниски килограми и аз самата се уплаших от това и се стреснах, че няма да мога да имам деца и че ще си доведа болести  за цял живот ако не спра. И така, казах им го и ревах през цялото време, и тяхната реакция беше с въпроси,като “защо си си мислела че си дебела”, “сега колко кг си”,”храниш ли се нормално вече”, и такива неща. А аз преди да го споделя че всъщност имам проблем се притеснявах, че нямаше да го вземат толкова насериозно както и стана защото не ми предложиха психолог, а мен ме беше срам да питам, за да не излезе в техните очи че се самодиагностицирам и да ме питат “е ти нали сега си ядеш нормално какъв е проблема”. И спрямо реакцията им към това, не мисля че ще реагират подобаващо на това със сексуалната ми ориентация и всички неща които изписах по горе,затова на този етап по скоро ще си мълча относно психолози,проблеми и т.н.

# 17
Само на мен ли ми се струва неуместно мъже на по 30-40 години да дават съвети на 16 годишно момиче относно сексуалната му ориентация?

# 18
Ако са от другия бряг – защо не? Имат опит. Simple Smile

# 19
Отговорите на всички въпроси ще дойдат от самосебе си, сега е рано да се терзаеш. Аз имам склонност да контролирам всичко. Житейските Планове обикновено не оцеляват дълго, така че не си ги прави. Поживей, пък то ще си покаже Simple Smile

# 20
  • SF
Без значение каква е ориентацията ти, ако си уверена, всичко е наред. Но ако си объркана,  както ни споделяш, имаш нужда от специалист, каквито ние тук не сме.
И хетеросексуалните, и хората с гей ориентация могат да имат сполучливо или несполучливо семейство. Дано да срещнеш твоя партньор някога, не сега, защото сега когото/която и да срещнеш, няма да е "завинаги".
С децата, с осиновяването им става малко сложно, но аз не разбирам и няма да се обаждам по темата. Не знаем какво ще стане. Може да си с мъж, с дете и след това нещата да се сменят или да си останат така. Не го знаем и този мъж с какви убеждения и намерения ще бъде. Сега в 10-и клас не мисли за дете, независимо дали харесваш момчета или момичета.

# 21
За деца специално май е по-проблемно. Ще имате спънки. Но не е невъзможно. Без да съм специалист мисля, че може с донорски, ин витрота. Но е по-трудно така. Другото е, че май не може (не съм сигурен дали е такъв закона) едно дете да има двама родители от един пол чисто административно. И това не е супер проблем, но може да стане супер проблем. Да речем ако родителите по документи умре. Не казвам, че трябва това да се мисли от сега, то и хетеросексуалните не са застраховани. Но тук май хомосексуалните са яко ощетени и според мен е добре човек да е наясно с всичко. Също помисли за опция да живееш в някоя по-френдли държава спрямо хомосексуалните. Например Холандия. Разбира се това не е съвет утре да грабваш багажа. Може би е добра идея да помислиш за висше там. Хем ще получиш добро образование, хем ще завърже контакти и след време ще имаш опции и България и Холандия. Пак казвам - това са само приятелски идеи, не казвам да го правиш. Приемам този форум като среда на споделяне на мисли между приятели. Не виждам защо скачат някои. Ако това момиче ми е сестра или дъщеря, щях да й кажа точно същото.

# 22
Аз съм скептична за истинността на темата.
Как се справи с хранителното разстройство сама, би ли споделила?

# 23
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт