Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 26 998
  • 696
  •   2
Отговори
# 195
Ами той ще гази, ще газят всички с него, и няма да има ГТ и други обществени благини. Аз затова се забавлявам с предизборната щедрост на партиите и предложенията им за новия бюджет на Варна Simple Smile Миналата година цената на м2 за откупуване на общински дялове в ПИ беше от 50 евро нагоре, значи толкова ще трябва да плаща и общината на гражданите ..Луди пари са това за бюджета и няма да стане

Ще е зона, знам го и от общ съветник

# 196
За селските имоти. Имаме няколко, даже бях учудена колко са се вдигнали цените в селото, но го хвалят като чисто, тихо и 100% българско. И какво... Енерго-про лятото буквално си играха с нас на тука има-тука няма като обявлението беше, че от 7 до 19 няма да има ток в различни части на селото.

При текущото състояние на водо- и елекроснабдяването по селата решението е ясно - собствен водоизточник с достатъчен дебит (сондаж), и фотоволтаична с-ма + батерии. Към ВиК-то можеш въобще да не се закачаш, към енергото - нема как съвсем без него, но го ползваш предимно през зимните месеци...

# 197
  • Варна
...
Ще е зона, знам го и от общ съветник
Аха. "Някой каза" не ми влиза в критериите за достоверен източник. Още повече че общинските съветници ги сменят като носни кърпички.
Някой ден ще стане, но не догодина. Залагам на след десетилетие.

Разбирам залога да е да ти бутнат къщата, за да направят път, както беше с пробива за бул. Левски, там ясно че без обезщетение няма как да стане. Но да ми се циганят за пет крачки по-широк двор хора, които живеят в къщи за милиони и карат коли за стотици, някак си не го разбирам. И от инат да не се минат, тънат в мизерия.

Аз в момента съм в процедура по одобрение на ПУП за моя парцел в Траката. Имам едни 14 Grinning квадратни метра, които с кеф дарявам на общината. На същата улица се строят още 2 къщи в 2 самостоятелни терена, един голям парцел с 4 редови къщи вътре и едно блокче в отделен парцел. Всеки дарява. Но хората от старите къщи седят и се ослушват.

# 198
zayfee,  то така е в целия град..
Абе много ни е хубав града,  има нужда само от нови кооперации, да изчезнат тия гадни градинки,
Друго е като се пресегнеш да можеш да стигнеш гащите на съседа ..

Не е необходимо да са кооперации за да стигнеш до гащите на съседа. Аз имах един съсед, идваше да поиска нещо и като си тръгваше, минаваше през прострените дрехи и си взимаше от моите😆 Чудех се къде изчезват, докато един ден не го видях.
Та в този ред на мисли, дали си в къща или апартамент, като преследваш някаква цел, ще я достигнеш🧗🏽♂👙🏃🏼♂

# 199
  • Варна
Диди от моя двор трябва да се вземат над 300кв.м. Е, няма да се съглася без бой. Проектирана е една улица , която според геодезисти много трудно може да се изгради , поради голямата деневилация. Въпросната улица освен част от моя двор отнема и ъгъла на къщата на съседа, на другия съсед около 150 кв.м. И нашите къщи са със разрешение за ползване.

# 200
  • Варна
Хубаво, нека има бой и кал тогава още 20 години. Вие май строихте сравнително скоро, и въпреки това сте си сложили оградата не съгласно с проекта за улична регулация и са ви дали акт 16?

п.п. Мисля че преди време си бях писала с теб за строителя, който ви прави къщата. Би ли споделила вече след няколко години дали все още сте доволни или излязоха някакви проблеми във времето? И ако може отново контакти на фирмата, че скоро ще трябва да събирам оферти. Може и на лс, че е леко извън темата.

# 201
  • Варна
Не си си писала с мене. Къщата я купихме готова, преди 10 години. Построена е 2008г. ПУР - а на квартала е от 2012г. Не газим кал, оправихме си сами пътя.

# 202
  • Варна
Права си. Разрових се в съобщенията си и видях, че съм си писала с друга съфорумка. Но и тя е в къща в горната част на ул. Невен и от там съм се объркала.

Между другото ровейки се, видях, че сме си писали малко и с г-н Пенко тогава, честитил ми е покупката на моя парцел, бил харесал района на Траката и Евксиноград и търсил и той парцел там. После си спомням, че писа в темата, че се отказал от инвестиции в България и се беше насочил към Франция май. Сега последно време пак коментира за имоти тука... Пенко, според мен реши най-сетне както искаш, щото докато мрънкаш животът си тече, цените хвърчат. Юли 2022 г си ми писал, че си харесал тристаен 103 квадрата за 130к и това било лудост. 4 години по-късно такова нещо струва двойно. Докато си седиш там нямам представа къде точно, и се плюнчиш за разни песове, нпо-та и други щуротии, 4 години едни и същи приказки, други хора действат и вече са с няколко имота напред.

# 203
  • Варна
Боже, Боже...вече започна да пишеш и очерци за мен, чувствам се поласкан. Един вид си ми първият биограф Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 204
  • Варна
Винаги е интересно да се хвърли един поглед назад и да се проследи кой какво е казал, дали са се сбъднали прогнозите, какво е спечелил и какво е изгубил. Всеки може да го направи сам за себе си и да си направи извод.
Като цяло около мен няма ни един човек, който да е купил имот и да съжалява в момента. Всички си имат недостатъци, разбира се.

# 205
Здравейте, темата ми е полезна като информация и се включвам с питане. Не съм от Варна, но имам представа от града. Интересува ме ново жилище в строеж в или около Гръцката Махала. Намерих обява за сграда около бившата Валентина, която ще е със смесено ползване и в момента продават на проект няколко апартамента уж с инвестиционна цел, но искат 100% предплащане и продават кабинети за апартаменти. Брокерите хитро не казват нито адрес, нито строител, но на мен тази работа ми е съмнителна. Имате ли идея от проекта за тази сграда и кой е строителя. Благодаря

# 206
Didi, fani ти е обяснила, че на някои парцели отнемането е значително,  на други пък трябва да им съборят зиданата ограда, гаража или да им изкоренят дървета, разбирам ги хората, и ето тук трябва да влезе общината - заповед за отчуждаване, плащане и така. За парцели без ПУП може да се изготви от архитектите и геодезистите на общината за сметка на обезщетението..
Затова казвам, че нови улици с нормални размери са си кауза пердута. До единия ми имот е проектирана улица 9м широка, която после се влива в друга доста по-активна, която е само 6м .... Грам логика няма.
На кестерме през парцел на познати минава улица 12м, а само 50 м в ляво и 30 в дясно минават още две успоредни улици по 6м. Техният парцел има излаз на три улици, като кръгово е направо Simple Smile

# 207
  • Варна
Такава програма като 100% предплащане за проект няма. Има 30% което вече е при повечето, 20% което се води бонус или при добри контакти, 10% което е мираж и вече следват плащания на акт 14, акт 15 и разрешение за ползване. Това е в общият случай, защото има и много частни. Кабинет нямам идея какво точно означава, но вероятно има някакви минуси откъм данъци и таксуване за ток и вода. Не бих дал в момента и в никой момент на никой 100% предплащане. Като слушам кабинет, най-вероятно цените са супер изгодни защото е малко или поне изглеждат изгодни и достъпни? Има начин да се намери имота, ама трябва да си играя и да загубя време, няма как да предам всички методи в един пост. Реално ако се съгласите да подпишете протокол с брокера няма как да не кажат къде е, е ще има комисионна но те от това печелят. Естествено, че "хитро" няма да кажат къде е, в реда на нещата е и не е хитро ами за тях е въпрос на хляб и лютеница.

# 208
Цените са атрактивни да, но не дотам, че на сляпо да ида във Варна без да знам нищо за имота, строителя и локацията. Протокол не са предлагали, а настояват за лична среща, апартаментите се продават през две агенции за момента. Същите апартаменти не излизат от строител, така че не е целта някой да ги прескочи. Строителят предполагам, че може и сам да се продава. В помощта на Гугъл за локацията ще се ориентирам, но не ми се бие път без да имам идея от строителя, това е.

# 209
  • Варна
При така изложена ситуация и фактология със сигурност няма как да изкараме кристалните топки. Дайте поне обявата.

Общи условия

Активация на акаунт