Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 28 238
  • 715
  •   2
Отговори
# 300
Северни и североизточни помещения не са хубави и хората не ги искат

# 301
В сградата, която ние гледахме, много повече ми хареса частта, която се води общежитие, в сравнение с тази, която се води жилищна. При общежитието имаше широки общи части, входовете бяха много просторни, доста стаи за общо ползване. Апартаментите бяха съвсем нормални, имаше достатъчно паркомяста. Но купихме от жилищната част. Аз мисля, че така ги правят заради статута на парцелите.

# 302
  • Варна
Аз не харесвам западни, като нагрее това гадно следобедно слънце...зимата сутрин студено, лятото следобед топлик. Предпочитам изток - зимата сутрин да стопли, лятото пак да стопли ама още сутринта като е хладно.

# 303
Имате ли вече наблюдения за промяна на наемите в районите които влязоха в зелена зона?По-конкретно около лятно кино.За наематели с кола е необходима смяна на адресна регистрация, талон и т,н,От друга страна след като напуснат, как ще ги накараш да си сменят адресната регистрация за да може нови наематели да се възползват от зелената зона.Малко сложно ми изглежда както за наемателя така и за собственика.Дали това се отразява на наемите?Ако има по малко търсене в тези зони може да паднат.

# 304
Процедурата вече не е толкова тромава. Успешно дерегистрирах трима от адреса си за около 5 минути на гишето в общината и после около 2 седмици докато приключи процедурата. Обадиха ми се, че всичко е готово, не съм ходила пак.

# 305
  • Варна
Процедурата е някаква ужасна тъпня, чак искат нов талон за автомобила, че да отговаря адреса. Тъпи бюрократи.

# 306
Говорите за две различни процедури - отписване от адреса и регистриране на адреса на автомобил за да ползва евтино синя/зелена зона Simple Smile

# 307
Процедурата е някаква ужасна тъпня, чак искат нов талон за автомобила, че да отговаря адреса.Тъпи бюрократи.
Има резон. Това е, за да се плаща данъкът за МПС в гр.Варна(постъпва в нейният бюджет). В различните населени места има разлика.

# 308
  • Варна
Ей Скаридчице, права си!

Няма резон - ако беше така щеше да е достатъчно в талона да пише Варна - в моя пише Варна и пак имат претенции, да пише точно конкретният адрес, то няма друга кола освен моята на въпросният адрес иначе...

# 309
Penkoman, и в Германия е така, по зони адресна регистрация (човек/автомобил).
Скрит текст:
https://www.adac.de/verkehr/recht/verkehrsvorschriften-deutschla … ohnerparkausweis/

# 310
Е то нали затова са зоните, да не може всеки да паркира безплатно, а само живущите в района..
Знаете ли какъв рев беше от общинарките, че заради синя зона не могат да идват на работа с колите, че така си водеха децата на училище в центъра, а не в кварталите, където живеят Simple Smile

# 311
  • Варна
Те тия въпросните общинари скоро ще си търсят нова работа...само казвам. Ти отново си обаче запозната и имаш вътрешна информация. Или си някаква администрация или имаш близък/роднина/приятел там. Чакай да ти сложа и три усмивки, да не си помислиш, че с лошо го казвам, по-скоро се майтапя Simple Smile Simple Smile Simple Smile .

# 312
Да де ама ако наемателя не си смени талона на колата след като напусне ще продължава да ползва зоната, така ли е?

# 313
Penkoman, не съм администрация, нямам връзки с общински служители, достатъчно е да си имал дете в училищата Руско, Кирил и Медодий или Климент и ще ти се изясни картинката Simple Smile

# 314
Да де ама ако наемателя не си смени талона на колата след като напусне ще продължава да ползва зоната, така ли е?
Не.
Само по талон на МПС не става.
Необходим е и НА на имот, въз основа на който е адресната регистрация, по постоянен адрес.

Общи условия

Активация на акаунт