Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 28 210
  • 714
  •   2
Отговори
# 285
  • Варна
Оляхте се вече двете, търсите под вола теле, нямам желание да споря и да коментирам повече. Коригирал съм си коментарите с цел избягване на повече възпаления на членки на форума.

# 286
От ФБ. Бъдещата улица под новите сгради до Джъмбо.

# 287
  • Варна
Ми браво, че някой е помислил и за улицата.

# 288
  • Варна
Като казахте Джъмбо. Там някой ми беше казал, че статутите на някои сгради там са общежитие ама май и нещо друго имаше като статут? Какви са минусите им?

# 289
На мен ми беше обяснено, че се водили с такъв статут, защото преди там е било предвидено за търговски обекти или смесени (бизнес + складове и т.н.).

# 290
  • Варна
В кадастралната карта, моят апартамент се води жилище, апартамент в жилищна сграда със смесено предназначение...

# 291
Мисля, че цялото каре на джъмбо до Кайсиева се води със статут на общежития. Бях ходил да гледам апартаменти на Червенков и така ми казаха на място, което и ме отказа да купя там.

# 292
Вижте тук, тази сграда се води сграда за образование, но апартаментите вътре за със статут на жилище. При финансиране от банка, според мен не би преставлявало проблем, дори и сградите да са със статус на обещития, апартхотели, щом вътре самостоятелните обекти се водят жилищни.

# 293
Има такива, при нас единият вход е със статут на жилище, а другият - общежитие. В кадастъра всичко е апартаменти, хората си извадиха без проблем постоянен адрес. Знам че новите сгради на Крес инвест в района са със статут на апарт хотел или нещо подобно.

# 294
  • Варна
@Vsl Апартхотел? А, там какви са особеностите и защо предпочитат сгради с такъв статут? Какви са минусите?

@seaenjoyer33 - освен факта, че са със статут на общежитие, какви са всъщност минусите?

@pepity007 - смесеното предназначение си е стандартна практика - жилищни имоти + магазини е обикновено

# 295
  • Варна
Penkoman, до колкото знам минусите  са , че разстоянията между такива сгради са по-малки и не е задължително за всеки апартамент да има паркомясто. Тъй като ще има и търговски обекти, предполагам, че свободното паркиране ще е доста трудно. Мисля, че сгради със такива статути, по-лесно вземат Разрешение за строеж.

# 296
Някой може ли да разпознае тази сграда от рендера и коя фирма я строи? Според обявата се намира близо до Археологическия музей. Още не е започнал строежа.

# 297
  • Варна
Аз пак да помоля г-жа Скаридка, която е като една малка пчеличка по административните въпроси да ме осветли по въпроса за минусите при сгради със статут апартамент хотел, общежитие, смесен тип ( айде това г-ре/д-лу го знам ) .

# 298
Те са ти го казали - допускат се северни жилища, малки отстояния от сградите,  малки квадратури и най-вече не са длъжни да има паткоместа за всяко жилище, защото то не се води апартамент Simple Smile

# 299
  • Варна
До тук не видях някакви негативи - за мен негатив е проблем при препродажба, невъзможност за адресна регистрация, промишлен ток и други такива.

Ами тука форумците друго писаха - че имат статут на апартаменти имотите в такава сграда???

Последна редакция: сб, 18 апр 2026, 12:02 от Penkoman

Общи условия

Активация на акаунт