Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 28 553
  • 726
  •   1
Отговори
# 720
Цитат на: Евлоги Георгиев

Трудно бих дал 3% на 300 хил имот при положение че функцията на брокера е да ми отвори вратата и реално не представлява моите интереси. За такава услуга и 1% е много. Бих платил комисион ако ми намерят имот с подпазарна цена. Или ако ми договорят добра цена на имот който харесвам, а не да ми казват че цената е Х и да чакат комисион

Всъщност при покупка с брокер в общия случай плащаш 7.2% отгоре (парите, дето ги вземат от продавача, пак ти ги даваш).  А договарянето на по-ниска цена не зависи от тях, а от желанието на продавача...

# 721
  • Варна
Ако е бил капитан значи е бил на ~40 години и заплатата му е била 8 - 10 000 евро. При такива обстоятелства би трябвало да има повече аванс, не да се оставя на изпарения. Аз на 29 купих апартамента си, и гараж към него, и пак не се оставих напълно без пари въпреки, че не съм с толкова висока заплата.
Не, той и сега е под 40, а тогава е бил под 30. И заплатата му е била далеч под споменатата. 

А договарянето на по-ниска цена не зависи от тях, а от желанието на продавача...
По принцип няма продавач, който да има "желание" за по-ниска цена. В нашия случай ние сами си поискахме отстъпката и си я получихме. Реално за нас е без значение дали продавачите сами са приели или е трябвало брокера да ги убеждава.

# 722
По принцип няма продавач, който да има "желание" за по-ниска цена. В нашия случай ние сами си поискахме отстъпката и си я получихме. Реално за нас е без значение дали продавачите сами са приели или е трябвало брокера да ги убеждава.

Продавачът е склонил да свали цената - направил го е. Ако бяхте сключили сделката директно с него - щяхте да спестите още м/у 3% и 7% от цената. Щом намирате за ОК да подарите тази сума на брокера - чудесно. Аз обаче нямам подобни мераци...

# 723
  • Варна
Нямаше как да сключим сделката сами, защото както вече написах,  брокерката беше тяхна приятелка и те си бяха категорични, че ще продават само и единствено чрез нея. Не ни е спирал нито протокол за оглед, нито липса на контакти с хората. Защо трябва да пиша едно и също нещо по два пъти? Четете, като искате да участвате в дискусията.

# 724
Нямаше как да сключим сделката сами, защото както вече написах,  брокерката беше тяхна приятелка и те си бяха категорични, че ще продават само и единствено чрез нея.

Направихте ли им директна оферта: даваме еди-колко си пари, можете всичките да ги вземете вие, можете да вземете значително по-малко през брокерката... Обикновено подобно предложение рязко променя възгледите на продавачите. Поне досега при мен този подход действа безотказно.

# 725
  • Варна
Ние предложихме нашата офертна цена и я получихме. Те как са си я разделили помежду си, не ни вълнува. Все тая ми е дали брокерката е взела 3 или 30% от парите, които платихме, или ходи да им полива цветята като са на почивка.

# 726
Ние предложихме нашата офертна цена и я получихме. Те как са си я разделили помежду си, не ни вълнува.

Ама после отделно платихте и комисионата на брокерката, нали? Демек вашата реална офертна цена е била +3% или +3.6%

Общи условия

Активация на акаунт