Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 31 612
  • 745
  •   2
Отговори
# 735
Не, знам само че като пише ,че нещо като услуга в тази област общината трябва да го направи за 14дни-  1 месец, успява да го свърши за между 3м и 3 години, без да има някакви проблеми с документите и собствеността, обжалвания и т.н.

# 736
Качват се когато е в настроение колежката.

# 737
В момента дали някой подписва или разрешава нещо? Дали има раздвижване?

# 738
В момента дали някой подписва или разрешава нещо? Дали има раздвижване?

Подписва главният архитект.
Дали РС е публикувано в сайта на общината няма никакво значение - получаваш си го и действаш.

# 739
  • по морето
Ако е бил капитан значи е бил на ~40 години и заплатата му е била 8 - 10 000 евро. При такива обстоятелства би трябвало да има повече аванс, не да се оставя на изпарения. Аз на 29 купих апартамента си, и гараж към него, и пак не се оставих напълно без пари въпреки, че не съм с толкова висока заплата.
Не, той и сега е под 40, а тогава е бил под 30. И заплатата му е била далеч под споменатата. 

А договарянето на по-ниска цена не зависи от тях, а от желанието на продавача...
По принцип няма продавач, който да има "желание" за по-ниска цена. В нашия случай ние сами си поискахме отстъпката и си я получихме. Реално за нас е без значение дали продавачите сами са приели или е трябвало брокера да ги убеждава.
Диди, помощник капитан е бил, не капитан, има разлика, както и да е.... Капитан съм от 23 години, и отделно преди това стаж като 3и - 2и - старпом.

# 740
Гледах, че в Бриз около ул. Василаки Попадополу има едно блокче вече с покрив. Но нищо не пише около него. Нито строител, нито табела не видях. А и адрес не мога да разбера, защото е малко навътре в улицата. За сега просто разглеждам за малко двустайно жилище. Още не съм решила да купувам. Но искам само този район на Бриз.

# 741
Здравейте,

Следя темите повече от година, но не се включвам често. Предстои ми закупуване на жилище и до момента си харесахме едно, но го чакахме да се въведе в кадастъра. След като го въведоха обаче се оказа, че сградата е със смесено предназначение - жилищни апартаменти на горните етажи и тип апартаментен хотел на долните. Уточнявам, че моят е жилищен апартамент, но ме притеснява именно останалите да се окажат тип хотел/общежитие за краткосрочно отдаване, защото това може да доведе до доста проблеми при живеене например чистота във вход, шум. До момента не съм живял в сграда със смесен статут като този и ми е интересно какви са вашите мнения.Говорих с инвеститорите и те ме уверяват, че "апартхотелите няма да бъдат част от обща структура, която да се управлява централизирано от някого. Всеки е с отделен идентификатор и е предвиден да се използва за жилищни нужди." Ако някой знае каква е идеята на тези апартаментни хотели, моля да сподели. Благодаря предварително!

# 742
  • Варна
Идеята на тези жилища да са с различен статут, е, че не отговарят на условията за един обект да бъде жилищен. Тоест може да нямат склад, паркомясто, да са само със северно изложение, размерите на някои помещения или светли отвори (прозорци) да са по-малки от минималните и т. н. Заобикаляне на закона един вид. Да, най-вероятно бъдещите им собственици ще си ги ползват за лични жилищни нужди. Но от друга страна дори и жилища да бяха (със статут на апартаменти) пак всеки собственик има право да си ги отдава за нощувки, и пак да има повече текучество, шум и замърсяване в общите части. Гаранция няма.

# 743
Много ти благодаря, Диди! Yellow Heart

# 744
Здравейте,

Някой има ли информация за проекта "BLUE Централна Варна Резидънс" , който се рекламира от ЕРА? Видях, че реконструират един занемарен блок (бившите виетнамски общежития), но нищо друго не намирам.

# 745
За пръв път го чувам и както обикновено крият адреса на сградата по всички реклами.

Общи условия

Активация на акаунт