Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №37

• 35 302
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Аз пък съм от незакусващите цял живот. Първо ядене ми е в диапазона 12:30-13:30, след това имам вечеря към 18:00.
Това с ниската и високата захар....принципно има голяма разлика в диабет тип 1 и диабет тип 2, както в клиниката, така и в компенсацията/лечението. Тип 1 не се лекува, поддържа се с инсулин и изисква доста дисциплина, знания и висока степен на адаптивност. Тип 1 е автоимунен, казано простичко-нямаш вина, не си преяждал с шоколад, както масово си мислят хората, защото се нарича захарен диабет, отключват го и малки бебета, рядко е да се отключи при възрастен. Тип 2 е обратимо състояние с режим и качествен начин на живот. И двете състояния се повлияват от спорт. При тип 1 имаш и ниска и висока захар, ако не го управляваш добре. Некомпенсираният диабет с висока захар води до вечен глад, умора, съчетани с ниско тегло, отслабваш здраво...освен, че това води до други лоши неща принципно, казвам го само във връзка с полемиките ни относно килограмите ни тук Simple Smile. Всичко това пък, е коренно различно от ИР. Хашимотото пък е допълнително, често придружаващо състояние към тип 1 или ИР. Букет от диагнози се получава. Фокусът е наистина в опознаването на собствените ни тела така че да сме им полезни със знанията си максимално, защото дори писаните общи правила за поддържане на един диабетик с тип 1 в условно здраве варират и е нужно постоянно адаптиране на всеки отделен човек с диагнозата. Добрата новина тук е, че за около 100 години-нищожно космическо време е това-човечеството е открило инсулина и хора от диабет днес не умират, а водят достатъчно стойностен живот, технологично също има вече достатъчно помощ, все повече човечеството се обръща към здравословните принципи.
Това е и една от причините аз при нужда да имам възможността да се обърна за помощ и ХЗТ. Това е и причина да се опитвам да си налагам нови правила с напредване на възрастта, да адаптирам спрямо новите нужди и мозъка си и тялото си доколкото успея, разбира се. Към днешна дата това е включването на спорт задължително, без оглед мързи ли ме, срам ли ме е във фитнеса, дебела ли съм, стара ли съм. Обездвижването е сериозен бич. Ходенето пеша не го броя, то е пренебрежимо на фона общото ни обездвижване, движим се с транспорт, седим, отдавна не сме на полето цял ден. Едни 10к крачки са направо нищо и едва компенсират.
Всеки пречупва през собствен опит, желания, ежедневие, усещания къде какво да пипне-дали ще е хранителен и спортен режим, дали ще са добавки, дали ще е друго.

# 706
  • София
Някой пробвал ли е пластири за облекчаване симптоми на горещи вълни? При мен нкакви добавки не облекчават симптоми, приемам от три години. Сменям понякога приема с различни видове. Какво ли не пих. Храня се балансирано и здравословно, пия цикория и т.н. Ефект - нулев.

# 707
Естрогеновите пластири не са добавка, а легитимна форма на хормонална терапия, но не се продават в БГ - трябва да си ги набавите от чужбина. Освен това ако имате матка, не става само с пластири, трябва и суплементиране с прогестерон.

# 708
Тези спрени ли са? Пластири с естрадиол...

# 709
Някой пробвал ли е пластири за облекчаване симптоми на горещи вълни? При мен нкакви добавки не облекчават симптоми, приемам от три години. Сменям понякога приема с различни видове. Какво ли не пих. Храня се балансирано и здравословно, пия цикория и т.н. Ефект - нулев.
Ремифемин ми спря вълните, а се бях побъркала, че лятото няма да го изкарам без успокоителни и климатик на 18 градуса.

# 710

Да, преди години - то си и пише в сайта, който сте цитирали, че не е налично за продажба.

# 711
Скрит текст:

Да, преди години - то си и пише в сайта, който сте цитирали, че не е налично за продажба.
То видях, че  са изчерпани, но не знаех, че са спрени. Понякога няма зареждане от даден продукт. Жалко... А, че не може да бъде закупен он лайн е ясно...всички ХЗТ са с рецепта, както и антибиотик не може да бъде закупен он лайн.

# 712
  • София
Ремифемин ми спря вълните, а се бях побъркала, че лятото няма да го изкарам без успокоителни и климатик на 18 градуса.

La farina, нолко време го приема? Има ли някакви странични ефекти?

# 713

La farina, нолко време го приема? Има ли някакви странични ефекти?
Започна да ми действа след втората седмица. Не съм забелязала към момента да имам страничен ефект от него. Родих се направо, защото нощно време не можех да спя, завирах буквално, а сега съм добре. Дано така остане, казват, че с натрупване действа още повече, подобрява качеството на съня и т. Н.

# 714
  • тук-там
Ремифимин не ми подейства грам.

# 715
Здравейте някой пробвал ли е добавката Femal meno и какви са ви отзивите?
Започнах да се събуждам сутрин чисто мокра и вече почти всеки ден, през деня нямам вълни. На 45 съм. Приемам съвети. Пия витекс вече по 1 тоблетка от няколко месеца, но не мисля, че ми действа.

# 716
Здравейте някой пробвал ли е добавката Femal meno и какви са ви отзивите?
Започнах да се събуждам сутрин чисто мокра и вече почти всеки ден, през деня нямам вълни. На 45 съм. Приемам съвети. Пия витекс вече по 1 тоблетка от няколко месеца, но не мисля, че ми действа.

И аз преди време попитах, че ми я изписаха, но не съм го вземала. Те вълните изчезнаха. Иначе го изписаха точно за тях, но те са ми най-малкият проблем за момента.

# 717
Момичета аз вече с тази тревожност и опъната нервна система не знам какво да правя. Никога не съм била така. От нещо много малко така се напрягам и после ми трябва дни да се успокоя. Пробвах някакви билкови успокоителни. Ама не ми действат много. Л-теанин също. Пия магнезиев бисглицанат вечер. И си казвам няма да се напрегам за глупости обаче организмът си ми реагира така. Приемам всякакви съвети. Дали трябва да ида на невролог. Не знам. Иначе вечер си спя. Но през деня всичко ми е свито и стегнато.

# 718
Avs, изследвала ли си щитовидни хормони?
И на мен напоследък ми е супер напрегнато, всички ме дразнят.
ТSH ми излезе 0,2 - а повече от 15 години ми беше в норма (1,5) със съответната доза л-тироксин. Сега намалих малко дозата, дано и раздразнителността ми да намалее.  🤔

# 719
Аз съм с много силна раздразнителност и голямо безсъние последните две седмици. Изключително съм натоварена на работа, но няма как да избягам от това сега.Не знам какво да правя.Щитовидната проверявах преди месец, идеална беше, ще ходя пак на недокринолог, че искам да говоря с него за ХЗТ.Не мога да оцелея така аз.Имам дъщеря тийн, която я бият хормоните яко, две първокласнички и трябва да съм адекватна и да им помагам.

Общи условия

Активация на акаунт