Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №37

• 33 813
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
Аз съм с много силна раздразнителност и голямо безсъние последните две седмици. Изключително съм натоварена на работа, но няма как да избягам от това сега.Не знам какво да правя.Щитовидната проверявах преди месец, идеална беше, ще ходя пак на недокринолог, че искам да говоря с него за ХЗТ.Не мога да оцелея така аз.Имам дъщеря тийн, която я бият хормоните яко, две първокласнички и трябва да съм адекватна и да им помагам.
Безсънието го оправих с магнезиев бисглицинат.

# 721
Пия бисглицинат, помага ми да заспя, не предотвратява събуждането в 2-3-4 часа през нощта. За съжаление пробвах много неща, но изглежда при мен ще е по-трудно.

# 722
Глицинат и бисглицинат различни ли са? Че откакто си купих магнезиев глицинат и го пия вечер, рязко взех да се енергизирам. Преди това пиех цитрат.

# 723
  • Canada
Странно, той обикновено действа успокояващо. Бисглицинат е магнезий, свързан с две молекули глицин.

Близо десет дни живях на джелато, пица и паста и се върнах отслабнала от почивката. Вярно, че обикновено сме много активни и не се спираме, но за пореден път се убеждавам, че при мен основен фактор за килограмите е стреса.

# 724
И при мен...трайно повишения кортизол ме помпа да дебелея! 🥺

# 725
  • Варна
Близо десет дни живях на джелато, пица и паста и се върнах отслабнала от почивката. Вярно, че обикновено сме много активни и не се спираме, но за пореден път се убеждавам, че при мен основен фактор за килограмите е стреса.
Толкова се обнадеждих! Вдругиден и ние минаваме на такава "диета", представях си как се търкалям на връщане, но да, стрес е, този месец беше луд стрес с абитуриент и се чувствам 10 кг отгоре (не съм, само надута и отекла, току що се теглих, яла и пила цял ден 1 кг спрямо преди 3 месеца).

# 726
Мацки, радвайте се на живота, не се стресирайте, че ей го, едно мигване и свършил...
Абитуриентски бал си е радост, аз много им се радвам на децата, противно на масата, която все е недоволна от "днешната младеж".
Повсеместно е, в световен мащаб стресът е бич, знаем. И аз се хващам да се въртя нервно по разни теми, но така ни се е паднало и в такива времена живеем ние и децата ни. Затова ви приканвам - поне малките радости като бал на детето не си го слагайте в графа стрес, а грабете с пълни шепи от хубавото.
Знам, на думи е лесно Simple Smile
Но сами не се ли измъкваме, и шепата магнезий няма да ни помогне сякаш. Аз вчера моя даже го забравих, а цял ден си бях вкъщи.
Нямам с какво друго да се оплача, освен, че и мен ме клати стрес често. Понякога и мързел. Имам над 30 години трудов стаж, имам времена, в които не съм видяла и ден почивка години, работеща на две места, а краят му не се вижда, или ако се вижда, той не е лицеприятен. Признавам, че съм изморена, повече емоционално, психически отколкото физически.
Искам да си пусна изследвания за костна плътност. Някоя от вас правила ли е? Имам наследственост, майка ми сменя стави, но имам и смущения в едната тазобедрена, ще задвижа скоро това да проверя и ако трябва да предприема мерки.

# 727
  • София
[Стресът освен отрицателен бива и положителен. И организмът пак го отчита като стрес. И няма какво да се лъжем, цялата организация на бала най-вероятно е паднала на плещите на майката. Представям си какво търчане е било. Аз затова тая година казаха - детски рождени дни няма да правя. Преди - пък с деца и майки, после вечерта с баби и дядовци. То е едно готвене,пиръчване, мислене, пазаруване, търчане у накрая аз съм изцеден лимон, пребита от умора и изнервена на макс. На РД на щерката отидохме семейно в Италия, а за РД на малкият ще отидем на спа за един уикенд. Толкоз. И Хасан е хора.

# 728
фаастък, не знам да има изследвания за костната плътност, освен следене на вит Д. Аз си правих скоро апаратно изследване на костната плътност (във Варна ако е от значение). Изследването включваше и консулт с Ендокринолог.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 11:45 от Реа

# 729
  • Бургас
Аз си правих в Бургас, но в някоя от темите срещнах мнение, че и то не било правилно. На две, или три места слагаха, в легнало положение бях.

За бала бях станала като плондир, но мисля, че беше резултат от едни упойки и урбазон.

# 730
  • Варна
За бала стресът вървеше с радостта, честно сега след него вече съм наистина щастлива, всичко беше чудесно. Но като организираш всичко сам и си сам родител, 1 глава не стига за всичко.

# 731
Признавам, че лежерното ми спокойствие по темата идва от това, че нищо не съм организирала, и двете ми деца просто отидоха на бал от вкъщи. Но драмата и стресът на това да си сам присъства в други неща, например сам носиш отговорността по различни казуси и проблеми, нямаш подкрепа или втори различен поглед при решение на проблем, съвет или насоки в живота. Казано простичко-аз се тревожа сама, няма с кого да споделя и да изхвърлям стреса, както за себе си, така и за децата.
Търсейки за Сф, попаднах на може би семейна клиника д-р Каменов, с изследвания, превенция за остеопороза, замерване вкл. на вътрешни мазнини, ако мина ще дам отчет Simple Smile

# 732
  • София
Да се похваля, дойде ми.
Нещо напоследък започва да ме боли под коляното и ще трябва да пия колаген редовно...

# 733
  • Русе, у дома
За остеопороза в нашия град по 8-ми Март имаше промоция на DEXA - изследване.
Отидохме три дружки да направим нещо за себе си, а и да ни е отправна точка за в бъдеще.
Двете бяхме в зелената зона (изследват две точки), а на третата и препоръчаха ендокринолог, за да се вземат мерки и да се забави процеса.

# 734
На нас са ни правили от работа такова изследване. Едната година лежахме и с един апарат снимаха глезена, после около таза и накрая гърба. От там нещо правиха и изчисляваха кой е застрашен. Тази година бяхме в друга клиника и ни слагаха глезените в един апарат. Пак измерваше нещо и всички минахме през консултация с ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт