Отговори
# 30
Привет, записвам се. на 45 години съм. 2023 отказах цигарите и покрай това и алкохола като едновременно с това така се получи, че и повече в къщи си стоях. И после, просто нямат мърдане, както ви е познато. Не броя калории. всеки ден правя 10 мин йога, а преди това танцувам 5 минути Smiley
Февруари правих житния режим, след него успях за пръв път да си вляза в един панталон от 2023 за кратко. От тогава не ям и сладкиши и като цяло доста здравословно се храня, но имам моменти в които просто се чувствам като ламя и се е случвало да изям една голяма торба фурми.Smiley наведнъж.

# 31
Фурмите са полезни - особено когато човек е на диета и яде малко количество храна. Подпомагат работата на червата, заради фибрите.
И аз ям фурми, сушени сливи, кайсии. Но си ги меря.

# 32
Фурмите са прекрасни при желязодефицитна анемия, но аз лично не ги обичам.

# 33
pppqqq, да подпомагат. Аз дори преди да го знам интуитивно си взех в един магазин и после прочетох, че е така. Проблемът е в мярката. Но не се обвинявам, защото знам, че в същото време имам достатъчно голяма дисциплина. Например вече месеци с йога упражненията. Преди това правих  по-силови по 30 минути, но ми беше прекалено, на моменти ме беше страх да ги почна. Сега е по-добре, правя ги за удоволствие и не се стресирам допълнително сама.

# 34
Да, но фурмите вдигат много кръвната захар...

Иначе много обичам сушени плодове - особени сини сливи. Направо не мога да се спра.
От време на време си позволявам макс 2 фурми наведнъж и то с мисълта, че не е ок за моята инсулинова резистентност....

# 35
Аз също се записвам и ще следя темата.
Нома ми е граничен за ИР- 2,6. Инсулина на гладно висок, както и килограмите. Под 100 са но ме е срам даже да напиша колко точно.
На 46, цикълът редовен но все по-оскъден, имам си екстрите на перименопауза като нощни събуждания по 2-3 пъти и почти винаги се налага да се преобличам заради изпотявания нощес.
Досега (последните 10г.) не съм била на диета и хапвах от всичко. Явно трябва да мина на някакъв режим.
Ендото ми изписа веднага оземпик за килограмите, не препоръча никакви добавки, а аз не съм готова за тази стъпка и още го мисля. Специално го попитах за алфа липоева киселина каза, че не помага за отслабване Rolling Eyes
Пия и антидепресанти, споделяла съм, който ме е чел вече знае. Почти от 8-9 години с малки прекъсвания.
Като цяло проблем е, че не обичам много месо, ям но ми мирише, понякога ми се гади от него. Като е замаскирано с въглехидрати по става, досега...
С млечните също имам някакъв проблем, не мога да ям всички, защото кашлям от тях.
Движението ми е малко. Два пъти седмично йога и то още за начинаещи.
Та във вашите редици съм.
Мисля като за начало да си купя кухненска везна. Никога не съм си мерила храната.

# 36
Джанъм , и аз съм така с месото и млечните, специално сиренето.Затова гледам да ям кисело мляко с протеин суроватъчен, че
без месо мога да си карам дълго.Ям яйца, бобови, семена, но не прекалявам, защото те не са ок за ИР, която имам в орка степен.
Не съм те чела, но на лични ще
питам нещо.

# 37
Оземпик е много вреден и със сериозни странични ефекти. А дори да не се проявят - изгаря изцяло и необратимо мазнините на лицето и човек изглежда отвратително (като Кели Озбърн или Майли Сайръс).

Дори да имах много по-големи проблеми, свързани с отслабване, не бих го взела.

# 38
Аз ще съм благодарна да ми препоръчаш протеин и как да го ползвам, че такова чудо още не съм пробвала.
Ям кисело мляко.
Писах ти.
Все пак оземпик е на дози.
Хората, които изглеждат супер слаби това и целят.

# 39
  • София
Аз имам приятелка, свалила с Мунджаро. Ами не е станала скелет, нормална си е, леко закръглена, като преди това е била доста тежка.

# 40
Да, да, дозата е важна, както и продължителността на употреба. Специално го питах това.
Рокстар, а гади ли й се на приятелката ти?

# 41
Снимам моя, слагам го директно е киселото мляко и бъркам да се разтвори.До 30гр. на прием.Мояъ е сладък, ще търся неподсладен, че ми идва въз:

# 42
Аз пробвах Оземпик. И не останах доволна.
Не е било по мое желание. Това беше първото нещо, което ми изписа ендокринолога, когато ми установи ИР. Аз самата все още никак не бях запозната, че може само с хранене да се опитам и почнах инжекциите.
Супер много намалява апетита, вярно е, че много лесно се гладува и спазва диета. Но също така се оказа, че за известно време организма свиква с дозата и ефекта вече не се усеща. Когато това се случи при мен, ендокринолога не ми предложи да увеличи дозата и аз реших, че няма смисъл да се тровя с все още недобре изучено лекарство, след като нямам ефект. Върна се и апетита, и кг тръгнаха отново нагоре - дори още докато бях на лекарството. Освен това се оказа, че за няколко месеца въпреки инжекциите инсулина ми си беше все същия, даже малко по-висок от началото.

В момента съм само на съобразено с ИР хранене.
Нямам представа как са ми кръвните показатели, но няма апетит и съвсем бавничко свалям, вместо да качвам. Това ми звучи като да е добре положението. Продължавам по същия път!

Само храненето ми помага да укротя апетита - повече протеин и по-малко въглехидрати /бавни/.
Ако хапна бързи - настава неконтролируем глад.

# 43
След 5 месеца доста стриктно и ограничено ядене и не ядене на нищо сладко спорт и много ходене съм +1кг дори Sad
На 51г,цял живот внимавам какво ям,спортувам,явно тази перименопауза е ужасна работа.
Наистина се отчаях,не ям въглехидрати не пия алкохол  яки рестрикции и даже +кг 😤😤

# 44
  • Бургас
Колко калории дневно приемате, да не би да сте слаба и просто да трупате мускули, защото те тежат повече, но сантиметрите са по-малко

Общи условия

Активация на акаунт