🌷 Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Пролет '26

• 175 321
  • 1 473
  •   3
Отговори
# 60
Те и студентите пишат курсови работи, проекти с AI. Светът тепърва ще се променя драстично.
Аз очаквам с нетърпение резкия пробив на медицината в различни направления.
Така е..все по улесняващи устройства и все по затъпяващи и безпомощни за реален живот хора...! Емоционално и ментално осакатени...сори това си е само мое мнение! 🙂

# 61
  • София
Рядко го ползвам, обикновено за някаква шега със снимки като онези карикатури, или за подобряване качеството на изображения, или за търсене на някаква интересна за мен информация, не толкова за сериозни неща.

# 62
  • В заешката дупка
Историята реално опровергава аргумента, че само защото нещо ни улеснява, спираме да мислим и затъпяваме. Ако улесненията ни правеха по-глупави, още щяхме да живеем в пещери.

# 63
Благодаря за темата! 🤗
Ползвам ИИ умерено. Лични неща не коментирам, търся инфо, не душеприказчик. Така си го “възпитавам”- без лигавщини и безсмислен пълнеж.
По някаква причина съм без стилово и модно вдъхновение последните месец- два. Идната седмица съм в Италия и силно се надявам там апатията ми да се изпари. 🙏

# 64
Скрит текст:
Опасявах се от подобна реакция, съжалявам за което. В случая не мисля, че има значение откога следя темата - коментарът ми е провокиран единствено от споменаването на "висша мода". Hands V

Заглеждате ли вече бански и разни плажни аксесоари? Това си харесах:
Скрит текст:

# 65
Благодаря за темата!
Много елегантен бански, но това цветово решение трябва да се види как стои върху тяло. От опит казвам.Blush
Засега избягвам изкуствения интелект, но не се заричам. Бях ви споделяла, че напуснах работа, която обичам, заради отровна среда и претоварване. Хората, които ме замениха правят голяма част от нещата с ИИ и им е значително по-леко, но пък липсва душа. Затова си мисля, че както всяко нещо, най-важно е естественият интелект, който управлява процесите.

# 66
Този бански с това оцветяване точно към интимната зона ще стои гротескно по мое мнение. Извинете за резкия език.
Стягам багаж, в понеделник летя за командировка в Гърция, дават го 98% дъжд и за петте дни, през които ще съм там, реве ми се Sad Отново шушлеково яке, дънки, чадър.

Последна редакция: сб, 28 мар 2026, 11:40 от Mometo*

# 67
И на мен ми е малко особен десенът на банския

# 68
Да, аз също си го помислих за това затъмняване точно в тази зона, можеха да го решат в бяло или тъмно розово. Хареса ми силуетът, омбрето и коланчето с деликатен детайл, но му намерих реална снимка и има доволно количество лъскава нишка, така че продължавам да се оглеждам.

# 69
Аз даже си купих нов бански за тази година Satisfied
Този от H&M плюс допълнително, обикновено, черно долнище за него.

# 70
На показания бански повече си мисля как ще стои на бюста, отколкото цвета....Тия дни получих и аз бански....за първи път цял...преди го бях поръчвала, но ми беше малък и сега като се появи един номер по-голям го грабнах ...От няколко години искам цял ,  за да скрия корема ( по-точно кератози и бенки по него)....По принцип половинки ми стоят по-добре, но бях решила.... Доста поръчвах и връщах....Очаквано мъжете ми не го одобриха....за тях цял бански  е за възрастни дами.... Smile

# 71
О и аз си бях купила цял бански преди 2 години да крия корем, но наистина състаряват целите бански. На 20 годишна може да стои муци, но мен поне ме състарява. Започнах да тренирам и фигурата ми доста се подобри та се върнах на половинки.

# 72
Историята реално опровергава аргумента, че само защото нещо ни улеснява, спираме да мислим и затъпяваме. Ако улесненията ни правеха по-глупави, още щяхме да живеем в пещери.
И, какво като стигнахме до тук...по- щастливи ли сме, по-свободни ли, по- нестресирани, по-чиста храна ли ядем, по-чист въздух ли дишаме...пренаселена Земя, стрес, войни...! Оня ден ми попадна една статистика 30 % от младите мъже са нямали интимна приятелка повече от година, не излизат с приятели...достатъчна им е работата и компютъра/ телефона! Населението застарява...работи се до все по-висока възраст, безплодието при по-голяма част от човечеството нараства...и така! 😌Техническият прогрес в един момент ще доведе до световен крах...и цикълът ще почне отначало! 😟 А на Вселената й е "все едно" дали на някаква си затънтена планета,  в някаква затънтена галактика една хуманоидна цивилизация е стигнала до върхове в техническия прогрес...и след векове всичко е почнала отначало!

Последна редакция: сб, 28 мар 2026, 14:51 от mimi.7299

# 73
Здравейте и от мен, благодаря за темата. Историята/икономиката/етиката наистина са цикли, мисля че големият въпрос е как ще преминем от сегашния в новия цикъл - чрез революция или ще успеем по-мирно...
Чатовете и аз ги ползвам ежедневно, много са добри при някои видове задачи. Например намиране и структуриране на релевантна информация, някои видове анализи на данни... преди този тип задачи, за да го докарам до 80% done ми тябваха да речем 2-4 часа. Сега същото за 20мин. Останалите 20% си трябват опит и критична мисъл. Имам платен gpt, но ще мина на claude или copilot, още мисля.  Мнението ми, общо взето, се припокрива с това на ЧеКа.
А по темата. Много искам да дойде пролетта и да слагам по-леки дрехи, омръзнаха ми ботуши, палта, сняг, дъжд. Купих си много яко яке тип шлифер, но за дъжд, че старото ми просто се разпадна след 10 години. Поне като ме вали да съм елегантна, хаха.

# 74
  • В заешката дупка
И какво като стигнахме до тук...по щастливи ли сме, по свободни ли, по нестресирани, по чиста храна ли ядем, по чист въздух ли дишаме...пренаселена Земя, стрес, войни...! Оня ден ми попадна една статистика 30 % от младите мъже са нямали интимна приятелка повече от година, не излизат с приятели...достатъчна им е работата и компютъра/ телефона! Населението застарява...работи се до все по висока въдраст, безплодието при по голяма част от човечеството нараства...и така!  Техническият прогрес в един момент ще доведе до световен крах...и цикълът ще почне отначало! 😟 А на Вселената й е "все едно" дали на някаква си затънтена планета,  в някаква затънтена галактика една хуманоидна цивилизация е стигнала до върхове в техническия прогрес...и след векове всичко е почнала отначало!

Това обаче са съвсем други въпроси, които засягаш. Simple Smile Аз коментирах твърдението, че улесненията, и в частност ИИ, ни карат да мислим по-малко.

Иначе и аз мога да задам контравъпроси: Как реши, че сме по-нещастни, по-малко свободни, по-стресирани от хората в средновековието, примерно? Или че войните днес са повече отколкото тогава? (Не са!)

Как стигна до извода, че проблеми като безплодието, социалната изолация или стресът се дължат основно на технологиите? Не са ли комплексни – начин на живот, икономически фактори, среда, културни промени, примерно?

Дали пък точно технологиите и ИИ няма да помогнат за решаването на част от проблемите ни - с ограничените ресурси, с медицински напредък, лечение на депресии и прочие?

В действителност апокалиптичната картина за бъдещето не почива на обективни аргументи. От време оно хората са вярвали, че всяко ново откритие ще доведе до апокалипсис - нещо, което досега все ни се разминава. Simple Smile  Истината е, че не знаем какво точно ни чака. Но със сигурност зависи от нас самите.

Общи условия

Активация на акаунт