Войните са по-малко, но разполагаме с техника, която и дори с една война може да унищожи целия свят, цялата планета наведнъж...не като преди няколко страни!
Безплодие, социална изолация, стресът със сигурност се дължат на това....изкуствена храна, мръсен въздух, все повече химикали във всичко ....изкуствено внасяне на хормони, обездвижване и пр. и пр. Изолацията също...като нямаш телефон и компютър ще излезнеш да се видиш с приятели, роднини, ще общуваш на живо, навън, не цял ден и цяла нощ по социалните мрежи с хора, които може и да не срещнеш никога на живо...и това не съм го решила сама, това съм го говорила с психиатър! Самият той каза, никога хората не са били по самотни, по депресирани, въпреки, че цял ден общуват виртуално с един куп хора от целия свят! 🙂
Да, и аз искрено се надявам, че апокалипсис няма да настъпи, защото съм непоправим оптимист! 😀 А и да настъпи надявам се да съм умряла до тогава и да не го видя! 🤣
Живеем в свят, в който изключително сложна техника, създадена от високо интелигентни хора се използва масово от все по-елементарни хора...с годините студентите ни дори таблицата за умножение не знаят, не могат да пишат правилно, не могат да се изразяват, не могат да запомнят текст...сменихме изпитите с тестове...поне да заградят верния отговор /в повечето случаи на тото/ 🙂

Дори му правя комплимент - "страшен си", доволен е и се смее.