Дефицит на биотин: скритата причина за косопад, чупливи нокти и проблемна кожа

• 7 763
  • 231
  •   1
Отговори
# 90
Последната година имам косопад вследствие на проблеми с щитовидната жлеза и боря дефицит на витамин Д. 
Към момента нямам особена успеваемост. С радост бих използвала продуктите на Парусан за справяне с проблема.

# 91
От доста време насам имам сезонен косопад, който обаче е много обилен. Пия витамини за коса, кожа и нокти почти постоянно, защото моята коса е тънка и трябва да се полага изключителни грижи. От всички тези витамини пък ноктите ми станаха много здрави, от което съм повече от доволна.

# 92
От месец някъде имам сериозен косопад. Към момента пия само витамин Д и магнезий, но така или иначе трябва да взема и по-сериозни мерки.

# 93
  • София
Да, след като родих и кърмих косата ми стана доста по-рехава, косопада се засили.

# 94
  • Лясковец
От няколко години имам чупливи и меки нокти които често се чупят до дъно и стават болезнени.След прекаран тежък ковид имах дълга и гъста коса,вече трета година не може да се възтанови,получих жесток косопад изтъняване на косъма и почти никакъв растеж.И да определено имам проблеми след прием на ежедневни медикаменти,често съм подложена на стрес както в работата така и у дома,често липсват и нормалните 7 часа сън.

# 95
Косопадът започна след раждане и вече 2 години продължава. Имам и доста стърчащи антенки от никнеща коса. Косъмът е тънък и ни се води, ни се кара. Ноктите ми също се цепят.
Информацията за биотина ме заинтересува и бих пробвала със сигурност.

# 96
  • София
От известно време имам косопад и изтъняване на косата. Имам накъсване по дължините. Бих опитала продуктите.

# 97
Да. Към днешна дата съм на тази фаза-наблюдават се много къси, стърчащи, „фризирани“ косъмчета, които създават усещане за хвърчаща и изтощена коса, дори без видимо масивно окапване. Бих опитала и тези продукти.

# 98
  • София
лесно накъсване при ресане или стилизиране

▪️небалансирано или ограничително хранене;
▪️проблеми със стомашно-чревния тракт и усвояването;
▪️продължителен стрес;

Това всичко е валидно за мен.

# 99
След раждане съм с косопад, имаше малко подобрение, но като цяло си ми капе. Ползвам основно ампули и бих пробвала тези продукти.

# 100
Имам накъсване и лек косопад слдд раждането

# 101
Моята майка се бори с косопада. Пробвала е доста от продуктите на пазара, но повечето имам временен ефект. Ще препоръчам да опита биотина.

# 102
  • на дъното
Да забелязвам някои промени с косата ми всичко е съвкупност от начина ми на хранене и така също проблем със щитовидната жлеза.С годините ми изтъня косъма така също и блясъка се загуби.

# 103
Разпознавам почти всички признаци, като единствено по-бавния растеж на косата не ме притеснява изобщо. Лесното накъсване на косата и чупливите нокти са проблем.

# 104
Косопад, изтъняване на косата и накъсване по дължината са симптомите при мен. Дължат се на прием на лекарства, които пък са животоспасяващи..

Общи условия

Активация на акаунт