Хайде,бебета,с термин ЮНИ,приготвяйте се за гушки и прегръдки от ухилени муцуни

• 23 448
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Tummy или някоя от другите софийски мами - къде са лекциите на 9 месеца ? коя е темичката утре ? от колко часа започва?  Знам, че в някоя от старите теми пишеше, имаше и телефон за записване  newsm78, но не се сещам в коя ... а ми се иска да опитам да дойда.

# 211
  • Варна
Здравейте! Днес май не съм писала, но си имам извинително.
Моят мъж е рожденник днес и искам да ви почерпя виртуално за негово здраве!

# 212
  • Варна
svetli, много стилна почерпка!  Simple Smile Пожелавам му след няколко години да посрещнете рождения му ден на яхта, да вдигате наздравици с тези прекрасни чаши с шампанско и да кроите планове за бъдещето, докато гледате как малкия ви бонбон си играе наблизо!   newsm59

# 213
Tummy или някоя от другите софийски мами - къде са лекциите на 9 месеца ? коя е темичката утре ? от колко часа започва?  Знам, че в някоя от старите теми пишеше, имаше и телефон за записване  newsm78, но не се сещам в коя ... а ми се иска да опитам да дойда.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1069/
ето тук е програната на 9 месеца пак ще сме там Simple Smile ще се радвам отново да се видим.Който отиде пръв пази места както обичайно Simple Smile

# 214
Здравейте момичета едва се отчетох толкова сте изписали,а ме нямаше само няколко дни.Бяха ни спряли нета,но вече съм на линия.Svetli да е жив и здрав рожденника много да те слушка и обичка  newsm59  party023.Зоя много се радвам,че билянка вече е добре остава само да дебелее  baby_neutral ще видиш,че скоро ще я гушкаш  Hug.При мен няма нищо ново бебето постоянно ми напомня че е вътре рита ли рита,а утре съм на консултация надявам се всичко да е наред  Praynig хайде утре пак ще пиша.

# 215
Светли, потекоха ми лигите  Party Да ти е жив и здрав!  Hug И мойто мъж събота е рожденник  Heart Eyes
Момичета, ето в кратце какво четох в книгата Die Hebammensprechstunde, Ingeborg Stadelmann. Всичко съм съгласувала и с мойта акушерка за по-сигурно  Wink:

Естествени методи за подготовка за раждането през последните 6 седмици от бременността

Чай от малинови листа- "размеква" мускулите на перинеума. 1 ч.л. се запарва с чаша вода и се пие. Консумира се от 34 г.с.

Масаж на перинеума-най-подходящи са олио от жълт кантарион и пшеничено олио. Аз ползвам по препоръка на акушерката ми специално комбинирано олио на Weleda. Преписвам съдържанието му на английски и мисля, че всеки може сам да си го смеси: Sweet Almond Oil (Prunus Amygdalus Dulcis), Wheat Oil (Tritisum Vulgare Germ), Fragrance (Parfum), Limonene, Linaool, Citronellol, Geraniol, Eugenol. Натопяваш в маслото палеца и показалеца. Палеца се вкарва във влагалището и се ползва за опора. С показалеца отвън по ръба се масажира, като целта е бавно и постепенно разтягане на лигавицата на перинеума с цел предпазване от разкъсвания при раждането. Подобрява еластичността. Масажът е добре да се прави ежедневно след баня от 35 г.с. по 1-2 мин, според акушерката ми.

Етерични масла

Жълт кантарион- има силно укрепващо нервната система действие.
Пшеничено олио- изключително богато на витамин Ц и подобрява еластичността на тъканите и мускулите.

Хомеопатични препарати

Pulsatilla D6. Изключително добро действие при честа смяна на настроенията и страх от предстоящото раждане. 3x7 гранулки.
Caulophyllum thalictroides D6- при изтичане на водите без последващи контракции или при слаби и безрезултатни контракции. Мойта акушерка ми препоръча да го приемам от 36 г.с. , 2x7гранулки.

Tummy, за болките след раждането, независимо, дали от епиозотомия или рана от секцио ми препоръча Arnika D12, 3x7 гранулки, 1 седмица след раждането.
Надявам се да е от полза на някого!  Hug

# 216
  • София
Svetli  bdbaloni на мъжлето,да те слуша и често да те радва с подаръчета  smile3521  !!!

Зойче,браво на Билянка   smile3501  !!!

aani ,дано малката Ванинка от понеделник да е на градинка  newsm10 !!!

Моят бебок-бандит е решил да ми избие едно от ребрата от дясно-вече съм сигурна  smile3506  много ме боли !!!
Баща му днес ме ядоса докато говорех с него по телефона,а бебока от вътре КЪРТИ- АКО ПРОДЪЛЖАВАТ  В ТОЗИ СИНХРОН ЩЕ МЕ СЪСИПЯТ  newsm45
!!!

Ей темичката на 9 месеца за утре е супер,много искам да дойда и ще се опитам,пазете ми място,не съм се записвала дано не ме върнат.
Онзи ден си взех болничния лист ,но не успях да си извадя личната карта с новата фамилия-Какво следва-бихте ли ме просветлили.
Бебока -реброразбивач вече е 2500-едър и с големи топки  smile3505 !

Хайде много здраве и късмет на всички  newsm51 !!!

Задръжте още  две три седмици и да почвате да ми се обаждате с хубави новиини  smile3521 newsm10 smile3501 !!!

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 20:34 от parleva

# 217
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте, мацки!

Светли, да ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕНИКА!   bouquet

Леле, темата за раждането върви с пълна сила  #Crazy Sick Praynig ДАНО ВСИЧКО МИНАВА ДОБРЕ

Лилибонче, гледам, че се притесняваш от предизвиканото раждане, а аз така се моля да устискам до деня за постъпване в болница, че ... Praynig
Много ме е страх, защото ще раждам /поне такъв е плана, де, ако бебо не го развали  Twisted Evil/ в друг град - на 60 км от тук  ooooh! Sick
Та хем сега вече ми е много топло и много тежко, хем се моля да устискам до 21 !

Парлева-Казакова, вече съм си записала номера ти, дано само да мога да го изплолзвам, за да се похваля  Praynig

Ако знаете колко ме е страх .... Embarassed

Лионес, Кетка, Димитриана, и .... т.н. КЪДЕ СТЕ БЕ, ДЕВОЙКИ???
Някой изчезне ли ми от погледа и ме втриса вече ...
А, и МКТ изчезна  newsm78

Днес и аз ходих на ЖК. Уж всичко е наред.

А сега ще ходя да разшивам гоблена, щото малко съм пообъркала  #Cussing out #2gunfire
Та който върши по 100 неща наведнъж, сега ... вместо да шие, ще разшива

Лека нощ Hug

# 218
Елз, вземи си хомеопатичното Пулсатила, за което писах по-нагоре. Много добре се отразява при страх  Hug

# 219
Елз, вземи си хомеопатичното Пулсатила, за което писах по-нагоре. Много добре се отразява при страх  Hug

До сега гледах линка, който си дала - мерси!
  bouquet

Според теб от БГ мога ли да си го купя?

# 220
  • welcome to the Jungle
Задръжте още  две три седмици и да почвате да ми се обаждате с хубави новиини  smile3521 newsm10 smile3501 !!!
Joy хич не ми се чакат и 2, па камо ли 3 седмици  bowuu
А от друга страна ме лази Шубенцето по гърба, особено в онази част на фантазиите, когато си представям как ще боря две дечурлиги, а не само едно  newsm78.
Иначе вече ми е тегавко и бих искала да започна да си влизам във формата Crossing Arms.

Краси-Мира, благодаря ти за честитката за новия хладилник  Hug. Сега ще ми е много по-лесно да зареждам пресни зеленчуци във фризера за захранването  Blush, което ще се падне живот и здраве, точно около нова година и зимните месеци.

Лаленце, беше ме питала дали ходя всяка седмица на мерене на тоновете  Blush. Аз ходя, ма като ми ги мери Русевата за 1 минутка само, а това на всички е ясно, че си е реално НИКАКВО мерене , се чудя дали въобще да ходя повече  newsm78. Това ми коства време, бензин, риск с шофирането и за какво  newsm78 за 1 минутка на уреда и изчакването на 3 стойности да се сменят и да ми каже- ГОТОВО....Ще си питам гинеколога къде ме съветва да ходя         Crossing Arms

Момичета, днес се сдобихме с нови завеси  bowuuмнооого са хебавки, сега чакам утре моят най-любим мъж да смени курнизите, че слагаме тези, дето са ПВЦ, а майка ми да ушие пердетата ( че си е професионалистка жената). И стаята, дето ще спинкаме с бебо е готова  Peace

Светли, честит ти празник на мъжа ти! ДА ти е жив и здрав, да обича винаги и много само теб и да сте вечно щастливи един с друг   bouquet

Шоши, страшно интересни са тези техники. Зачетох се в онзи линк от бг-мамма. Чудя се дали да не си взема и АРНИКА 12 или 15 ... Благодаря ти за споделената интересна ниформация!

Здравейте, мацки!

Лионес, Кетка, Димитриана, и .... т.н. КЪДЕ СТЕ БЕ, ДЕВОЙКИ???
Някой изчезне ли ми от погледа и ме втриса вече ...
А, и МКТ изчезна  newsm78

Благодаря, че си се сетила   bouquet
Аз съм тук, чета редовно форума, ама и миткам по магазини и пазари като за последно  Crazy, че после като дойде бебчо, живот и здраве и ще пускам котва у нас известно време  Tired
Стискам ти палци да устискаш до 21  Hug, но не забравяй, че при първо раждане си е рядкост бързото раждане  Peace и изненадата.

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 23:06 от Lioness

# 221
Елз, да, със сигурност го има и не вреди да се взима!
Галя, взимай си Арниката под ръка според мен!

# 222
Елз, да, със сигурност го има и не вреди да се взима!
Галя, взимай си Арниката под ръка според мен!

Peace Hug Едно голямо ДАНКЕ

Момичета, днес се сдобихме с нови завеси  bowuuмнооого са хебавки, сега чакам утре моят най-любим мъж да смени курнизите, че слагаме тези, дето са ПВЦ, а майка ми да ушие пердетата ( че си е професионалистка жената). И стаята, дето ще спинкаме с бебо е готова  Peace

Браво за завесите!
Пък ние си монтирахме стойката за телевизорчето /ще се разделя с големия телевизор, с който бях свикнала ...  Cry/

# 223
Mилички,
влизам набързо да се отчета, че не съм се разраждала още, всичко е наред, просто милия ме остави без лап топ днес, а вчера и онзи ден не бях на себе си покрай пристигането на количката от Прага (мале как звучи ooooh!). Утре ще разказвам, пък и снимки ще направя!! Иначе с обичайните ще се видим на лекцията!
Лека ви нощ и розови сънища  Hug

# 224
Elz ,ето ни в реда на изброяването! Wink Благодаря за вниманието    bouquet
Ми не съм се разраждала и аз, май сме доста височко още, но в петък съм на изследвания и консултация и ще рапортувам и тогава Wink
Трябва все пак да се похваля с 3 нови нестандартни за форума придобивки: 1) имам 2 шестички,защото предадох 2 проекта (явно прословутата близнашка интелигентност се изгражда още в корема на майките им Grinning); 2) моят възлюбен ми купи супер мощен компютър и огрооомен 22 инчов монитор и сега виждам форума ето такъв  Hug ...и какво беше още... а да-имаме си вече и халки,които са съвсем обикновени,защото след дългият ( 3 месечен) избор решихме че всичко ще ни омръзне, но тези се оказаха много шик. Grinning
Lilibon ,хич не ми се струва добра идея това с предизвикването. Две мои приятелки, пресни родилки, уж така им предизвикаха раждането,а след 12 часа родилни мъки и двете са се молели за ножа. Страхотно раждане,а? С всички екстри-болка,кръв,операции,трудно възстановяване...И това само за скромните 800 (на едната) и 1200 ( на другата) лева...
Ако бях на твое място нямаше да се подлагам на мъчение, което природата не ти е подготвила (четох че предизвиканото раждане е доста по-болезнано) само заради един доктор и една стая. В крайна сметка ти си много по-вип от етажа и както доктора си гледа интереса, така и ти, не е зле, да си следиш за твоят. Пиша ти това,защото аз също се подлъгах по  "комфорта" на болницата, която си избрах и сега ми тровят нервите с нездравите им хрумки за "секцио". Като нищо след като опуках всички пари за "легалната" им корупционна схема да отида да си родя като цигане където има място. Все пак това съм аз и ще ми е по-лесно да преодолея 3 дни хлебарки, отколкото да ме карат да родя по нежелан за мен начин.

Общи условия

Активация на акаунт