Хайде,бебета,с термин ЮНИ,приготвяйте се за гушки и прегръдки от ухилени муцуни

• 23 409
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Купих си комплект за изписване в резеда, малко дрешки, и най-вече - комплект за леглото на сини мечета и жълти лунички: обиколник, чаршаф, калъфка и олекотена завивка. Много е сладък  Party Едно ме изуми обаче - олекотената завивка в тези комплекти е огромна, сякаш за голямо дете. А размерът иначе е точно за моето легло - 120/60. Сега ще си потърся още един комплект само долен, горен чаршаф и калъфка, защото според мен лятото няма да имаме нужда от олекотената завивка. Гледах памучни одеялца, ама не ми харесаха. Имам едно одеялце в комплекта за изписване, освен за начало да не купувам друго  Thinking

# 196
Здравейте мами,днес ходих на жк и доктора каза че всичко е наред.Взех си болничния 45 дни преди раждане.Днес времето беше страхотно и направих една голяма разходка.Какво удоволствие е човек да обуе удобни чехлички(лошо ми става вече от чорапи и обувки Mr. Green)
Пих кафе с приятелка и навестих колежките.
Зоя-Алекс радвам се за малката Билянка,бъди оптимист и ще видиш че всичко лошо ще отмине.

# 197
  • Варна
Здрасти, пак от мен.

Уси, благодаря за предложенията  Joy. Мисля, че ще стане на мойта, все пак аз го раждам бебето. А пък гледай майтапа пак да са объркали пола.......... поне тогава няма две мнения по въпроса. Ще е Боян. Какъв ли е шанса да объркат пола и на двете деца  Joy?
Варненски мами, много съжалявам, че няма да мога да се запозная с вас, но от днес съм на антибиотик, защото възпалението от сливицата мина към синуса и много неприятнто ме боли. Поне казаха, че вече бебчето е голямо и няма опасност за него.

Хайде лека вечер!

# 198
Мадам и Краси-Мира, с радост ще напиша избрани неща за подготовката за раждане от тази книга на акушерката.  HugНадявам се да успея утре, че днес търча по задачи като хахо Crazy

Междувременно препоръчвам да прочетете тази тема, много от нещата, които прочетох ги намерих в нея!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0

# 199
  • Варна
Краси, леко понасяне на почивката!  Mr. Green Още малко пазене! Днес ходих при лекаря, който уж ще ме изражда, да се уговаряме. 

Ами не ми харесва по тоя начин - избираш си лекар, той пък си избира кога да те накара да раждаш. Абсолютно ми е ясно, че за тях е по-добре всичко да е планирано предварително, но съм с едно такова кофти усещане. Чудя се дали просто да не им се изтърся, като тръгне бебето, пък когото случа на смяна. Само дето всички разбирачи ме убеждават колко важно било да имам ангажиран предварително лекар. Ами не знам... Щеше ми се бебчо сам да си реши кога да излиза.

Инфо за варненските мами - от 1 май нормалното раждане на ВИП-етажа в АГ е 550 лв, а секциото - 850 лв. Интересно, изравниха ли си цените с Майчин дом?
В четвъртък може да мина сутринта само да се запознаем, нещо темата на лекцията не ме вълнува.

Мама Ана, лоша работа, да си болна в това хубаво време! Желая ти бързо оздравяване!   bouquet

Момичета, честити ви покупки, много да им се радвате!

# 200
  • Варна
Инфо за варненските мами - от 1 май нормалното раждане на ВИП-етажа в АГ е 550 лв, а секциото - 850 лв. Интересно, изравниха ли си цените с Майчин дом?
Абсолютно  Mr. Green Само се доплаща 100 лв за нормално раждане с епидурална.

Ти при кой лекар мислиш да раждаш?

# 201
Аз знам че е 500 нормалното и 850 секцио 100 епидорална упойка! Понеже със сигура ще раждам в майчин! Днес се оказа че бебока е пораснал с 4 см. и че сме добре! Багажа ми е готов, а днес ми казаха на кой етаж да отида като тръгна да раждам! Ади чаву от мен похвалих ви се, че всичко е наред надявам се и при вас да е така!  bouquet

# 202
  • Варна
Ходих при Танев, но нали ви казвам, сега ми е едно вкиснато, защото не искам да го предизвикваме предварително. Аман от предизвикани раждания! Предните два пъти все ме прибираха докторите  за по три дни, защото уж децата били преносени, държаха ме като затворник/опитно зайче, изхакваха ми нещо, за да задействат раждането. Този път поне си мечтаех да си започне всичко по нормалния, естествен начин. Даже смятам да пусна тема, да видя има ли майчета, които са отишли на ВИП-етажа без предварителна уговорка и са родили при дежурния екип. Та това е.

А вашите уговорки какви са?

# 203
  • Варна
Лилибон, скоро четох в една тема, че във ВИП-а вече им били кът стаите и приемали само с предварителна уговорка.
Ето и последният дебат http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171328.0

Ycu, нормалното раждане на здравно осигурена е 550 лв, отгоре 100 лв епидурална. За справка - http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices Я обясни това за етажите. Те имат само 2 май. Мен ми казаха ако бебо тръгне по-рано да се обадя на дежурния лекар, особено ако е през нощта, да кажа чий пациент съм и оттам вече имат ангажимент да извикат нужния екип. Ти какъв багаж си приготви? Само за теб или предвиждаш нещо и за бебето? Май в Майчин дом не искат нищо за него. Между другото в темата за раждане там днес научих, че имали нова политика да не държат постоянно бебетата при майките и да не пускат свободно посетители в отделението. Да знаеш нещо по въпроса?

# 204
Добър вечер на всички мамчета
Тази нощ не мога да спя и съм седнала на компютара малко да ми мине времето atwork Отдавна не съм писала защото се не ми остава никакво време newsm28 prostor prostor clean cleanКато чета сега вашите писания виждам,че повечето от вас ще раждат с техни лекари.
Много ми е интересно от вас всички ли ще раждат като си плащат.Ние с моят мъж реших ме да отиде ме така.Трябва да отида от 37-38 седмица в патологията на бившата Тина Киркова или Света София да ми определят ден за секциото.
Почва много да ме страх от всичко.Искам вече всичко да е минало и ние с моето бебче вече да сме в къщи. newsm07
Лека нощ на всички мамчета

# 205

Ycu, нормалното раждане на здравно осигурена е 550 лв, отгоре 100 лв епидурална. За справка - http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices Я обясни това за етажите. Те имат само 2 май. Мен ми казаха ако бебо тръгне по-рано да се обадя на дежурния лекар, особено ако е през нощта, да кажа чий пациент съм и оттам вече имат ангажимент да извикат нужния екип. Ти какъв багаж си приготви? Само за теб или предвиждаш нещо и за бебето? Май в Майчин дом не искат нищо за него. Между другото в темата за раждане там днес научих, че имали нова политика да не държат постоянно бебетата при майките и да не пускат свободно посетители в отделението. Да знаеш нещо по въпроса?
може да не съм разбрала цената за нормално защото беше лудница като питах  Embarassed svetli това с предварително обаждане на дежурния лекар не ми го казаха,но другата седмица като ходя ще питам акушерката как седят нещата! А за багажа взимаш само за себе си багаж, като на хотел! Wink Аз няма да взимам много неща защото живея на 100 м. от майчин дом и предполагам, че мъжът ми ще може да ми донесе туй онуй! За новата им политика също нищо не съм чувала! Обаче този мецес каква лудница е направооо имам чувството, че половин варна там ражда!
Ходих при Танев, но нали ви казвам, сега ми е едно вкиснато, защото не искам да го предизвикваме предварително. Аман от предизвикани раждания!Този път поне си мечтаех да си започне всичко по нормалния, естествен начин.
А вашите уговорки какви са?
А защо искат да го предизвикат е това малко не разбрах?  newsm78 Аз уговорка засега нямам, казаха че всичко е нормално за сега и ако получа контракции или ми изтекат водите да се ориентирам! Wink
Почва много да ме страх от всичко.Искам вече всичко да е минало и ние с моето бебче вече да сме в къщи. newsm07
Аз знаеш ли какво правя? Разхождам се срещам се с приятели и правя неща, които ще ми е трудно после да ги правя с бебе на ръце! Като почнат напъните тогава смятам да се шашкам  Crazy

# 206
  • Варна
Уси, докторът иска да го предизвика, за да бъде по време на негова смяна. Аз го разбирам - не може да се прибереш от 12-часово дежурство и тъкмо си седнеш да вечеряш и ти звъни поредната пациентка да те вика пак в болницата. Освен това сме щели да изберем момент, в който има свободни места в прословутия ВИП.

Ама пък все съм искала да си почне нормално. Аман! Ще си родя в къщи!!!  smile3534

# 207
  • Варна
Здрасти, мамчета!

Лилибон, мерси за съчувствието и пожеланията за бързо оздравяване  Hug. Това с предизвикването на раждането хич не ми допада. Но пък както казваш всеки си гледа неговото (в случая доктора). Аз мисля да си направя уговорка с акушерката. Миналия път тя се падна на смяна докато раждах, както вече съм писала. Надявам се да няма усложнения. Виждам, че почти всички сте се ориентирали към Майчин дом или АГ вип етаж. Аз бях доволна предния път от Окръжна. Мисля и този път да им се доверя.

Хайде, беж всички на разходка, че времето си е направо лятно  Sunglasses. И не се преуморявайте!

# 208
Здравейте, мамчета!
От сърце ви благодаря за страхотните пожелания.   bouquet Ванина вече се пооправя и ако всичко върви нормално, от понеделник е на ясла. Вчера ни монтираха леглото.  newsm44 Днес ще купим и матрака. Така, че и аз мога да се похваля с първата голяма придобивка.  Laughing Вечe имам и първите дрешки. Малко са, но имам и доста от каката, така че ще бъда скромна в покупките този път. Имам още неща за пазаруване, но ще изчакат следващата седмица. Утре съм на ЖК. Гледам, че се вълнувате от цените при раждане. Аз също съм от тези, които ще си ангажират доктор. След първо тежко раждане, така ще съм много по-спокойна. Ще следя темата с интерес. Ще сравнявам цените в София и провинцията. Това е от мен за сега. Желая ви спокоен и усмихнат ден  Heart Eyes

# 209
Мадам и Краси-Мира, с радост ще напиша избрани неща за подготовката за раждане от тази книга на акушерката.  HugНадявам се да успея утре, че днес търча по задачи като хахо Crazy

Междувременно препоръчвам да прочетете тази тема, много от нещата, които прочетох ги намерих в нея!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0

Привет момичета

Първо да кажа колко се радвам че се запознах най-после с "обичайните заподозрени"  Hug и да благодаря за пазеното местенце!   bouquet
Току що се записах и за утрешната лекция - допреди малко се колебаех че още имам доста неща да свърша преди да приключа с работата, ама като си помисля че другата седмица може вече да не мога да се движа с моя голям шкембак - се навих! ПЪк и темичката е доста интересна!
Аз още тайничко се надявам да родя нормално въпреки "заплахите" за цезарово... baby_neutral

в тази връзка: ШОШИ  благодаря много за чудесния линк! Информацията там е направо безценна! Моля те сподели още за таблетчиците, които твоя док ти  е предписал, хомеопатични ли са?

Някой има ли представа дали има по нашите аптеки нещо хомеопатично или на основа на етерични масла за по-лесно възстановяване след цезарово?...

хубава вечер!  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт