Ето, лято идва вече, крачи смело ФЕВРУАРСКОТО човече

• 9 665
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
привет мами и бебоци, аз съм вече  работеща фверуарска мама и само успявам да попро4ета ве4ер каквото сте написали. липсва ми времето прекарвано във форума, но трябва и да се поработва малко.
и санди миналата седмица изкара 3 дни с 39.7-8 и с бронхит . явно при нас бе усложнение след варицелата , заради ниската имунна система. пийна и за прив път антибиотик, доста силен при това и се пообриона, но за ден мина обрива.
ние изоставаме с ваксините- даже тримовакса на 13м не сме сложили още.
не знам как се оправяте у дома , но аз гледам тайфун с нежно име Simple Smile - снощи за 2 4аса 4истих с прахосмука4ка 4 пъти- солети, пуканки и пръст от саксии. изяде билет от метрото, пусна дистанционното в тоялетната и отвори вси4ки ниски шкафове, изсипвайки каквото намери навън. за капак обърна купа с пране за гладене. ей така минават ве4ерите ми между 7 и 9 4аса, след което и бебо и аз заспиваме.
засега стига от мен, ще се върна назад , за да наваксам, каквото съм изпуснала.

# 16
Е, Хармони, при вас положението е по-опасно май.  Laughing И за по два пъти на ден пускам прахосмукачка, но пък ако не я  пусна не си личи, в смисъл, че то веднага става мръсно, така че дали не съм я пускала два часа или пет дена разликата е минимална.  Mr. Green
Иринополис, честито ви проходили крачета! За кърменето бабините дивитина май са, че ако кажеш, че едно ще го отбиваш, а после му дадеш пак, щяло да има лоши очи и да може да урочасва. Е при положение, че ти си казваш, че не го отбиваш, според мен, не е проблем.  Whistling
Атракция, така като те чета май си приключила с кърменето, ако е така пий една ракийка и за мен.  Hug
Рибката, тези вашите учителки май са за бой, при нас пък е обратно, учителката казва на майката, детето ви много кашля и има Т, а тя й отговаря, ми ще ви донеса сиропче.  Shocked И като се има предвид, че въпросните родители направиха ремонт на детската градина съвсем доброволно, учителката само вдига рамене. И това пир положение, че майката не работи. Но така тук нали всички се познават и учителките трудно се справят с положението, макар да имат доброто желание.
Лек и спокоен слънчев ден!

# 17
Честити краченца на Рая  Hug

Атракция, така като те чета май си приключила с кърменето, ако е така пий една ракийка и за мен.  Hug
  Още не съм напълно, но съм го поограничила до веднъж на 2-3 дни-това си е цяло постижение. Той и не се сеща вече  Confused Сега сама му предлагам, че с тая хрема...ще го водя следобед на лекар, да видим гърлото как е, а и чувам, че в Плевен върлува някакъв вирус.

# 18
Здравейте мамета!!! Ето ме и мен  wavey
Честито на всички новохристянчета, именячета, Р.Д. на татковци и баби и др. които съм пропуснала да поздравя.  newsm51
Първо да се похвалим :
МАХНАХМЕЕЕ БИБАТААА!  smile3521 На 19.04 вечерта не му я дадох та до сега. Е в началото я търсеше и питаше "боба, боба", но сега вече не. Дори нощно време спи много по-спокойно.
В неделя водих Яни на куклен театър. И издържа цели 35 мин.! Е последните 5-10 мин пощръкля и се разлигави, но дракона от приказката, която гледахме прикова отново вниманието му. Ако смятате, че и вашите деца ще издържат горещо ви препоръчвам да ги заведете, независимо, че са толкова малко още.
Оплаквания :
Онзи ден Калоян падна на ръба на масата и в момента скулата му е подута и синя. Срам ме е да го извеждам навън. Ще кажат хората, че съм си пребила детето. Ама нали се сещате как се опазва един "вилнеещ бяс", който знае, че ще бъде извеждан на разходка, със полуобути панталонки, с 1 чорап и 1 обувка, влачейки по земята  с едната ръка суитчара, а с другата бута и тресе количката по коридора ... абе кошмар, е как няма да паднеш и да се пребиеш ... а аз горката  #Crazy  ooooh!
Ами такива работи при нас. Хайде до скоро. Хубав ден и цунки!!!

# 19
Здравейте  Hug

Честити ходещи крачета на Рая   261uu
Аз съм решила да кърмя Стефко до края на този месец. Незнам обаче как ще стане, дано не плаче. Вие какви хапчета пихте и как ги приемахте  newsm78

Краси, стискам палци Мони повече да не вдига Т  Praynig

Атракция, наистина не съм разбрала, че става дума за тази седмица. Пожелавам ви приятни емоции и Божидар да бъде здрав  Wink

Рибката, бързо да оздравява каката  Wink

Олимпия и Стефанийка, много хубави снимки.

# 20
  • БГ
Добро утро и от нас, аз докато си допиша, то ден стана! Как сте мами, как е настроението?

Тук днес е мрачно и мокро, дано се оправи по-късно, че нещо не ме свърта в къщи, как е при вас?

irinopolis, да си ви живи и здрави рождениците, да помагат и слушат повече и скоро чакаме новини за "Гошко"!  Laughing Честити ви ходещи крачета! Весело изкарване в Стара Загора и купунясвай спокойно на сватбата, бабите да му мислят!

ribkata, krasykm06, как са децата? Много неприятно с тези болести, тук върлува някакъв вирус "херпесна ангина", що за чудо е това, надявам се да не разбера! Бързо оздравяване на малките душички!

elix, mama nina, ама вашите жабчета направо ме смайват, къде я побират тази вода? Абе, да са живи и здрави, пък другото ще се нареди!

didun4o, направо ти се чудя как смогваш - при тази натоварена програма, и форум и детенце - браво!!! Стискаме палци за държавния и дипломната работа!

danida82, ние още не сме излизали с играчки, но и аз се чудя какво ще правя, ако се задърпат с някое детенце за наша или чужда играчка?!?

harmony_broken, привет! За тайфуните, мисля че ги има във всяка къща, даже и торнадо, но то без белички неможе, така че, ще чистим след тях и ще им се радваме! Лека работа и дано Санди не се разболява повече, и ние още не сме пили АБ, но знае ли се кога ще ни се наложи?

bilqna, честито, ние още сме с биба, но само за приспиване. Браво на послушния Яни, аз водих Марти предния ден (18.04.), но на мюзикъл - "Мечо Пух" - мами, това е нещо невероятно, трае около час, но си заслужава! http://images16.snimka.bg/002765863.jpg А за непослушния Яни - да слушка повече мама!

chere6ka, похвално е, че и вие още се кърмите. Аз взех хомеопатични, пиех ги на всеки час по 5бр, но нямаше ефект, просто спрях да кърмя и само когато усещах голямо напрежение изцеждах по малко, това ми се случи три пъти и край ...

Лек и спокоен ден на всички!

# 21
Аз съм решила да кърмя Стефко до края на този месец. Незнам обаче как ще стане, дано не плаче. Вие какви хапчета пихте и как ги приемахте  newsm78

Никакви! Питах педито какво да пия, а той като се опули  #Crazy 1. Защо ще си спираш кърмата-кърми си го; 2. Като разредиш кърменията, тя сама ще спре и т.н. Иначе ми каза, че се пие -айде де,като не се сещам как се казваше лекарството, но било с много странични ефекти....нещо с Б беше  ooooh! И сега усещам леко напрежение. Четох, че се пие  чай от салвия, както и Лецитин за профилактика на мастит. Днес като заведа Божидар на преглед, пак ще питам.

# 22
ПРИВЕТ И ОТ НАС Heart Eyes,
irinopolis,да са ви живи,здрави и много,много щастливи роджениците, Честити крачета на Рая,бързо да бягат running,
didun4o стискам палци и ти се възхищавам за упоритостта,аз влача 2 изпита от 1год,но вече съм се впрегнала и напред, а през октомври съм на държавен, успех Peace,
krasykm06, ribkata дано бързо оздравеят дечицата Praynig,ама и тия болести само ги тормозят слънчицата ни,
нашата биба ние пръв другар,но се надявам той сам да се откаже newsm78,а и имаме една голяма цицина и синка над окото вчера падна много лошо и се удари на ръба на секцията, голям рев , но никакъв срам ,да си гледат работата големите усти Crossing Arms Mr. Green
Atrakcia ,весело прекарване на сватбата и да се забавлявате  bouquet,
Приятен усмихнат ден ,мамчета и бебоци sun lovekiss

# 23
Хайде и аз да се запиша в новата темичка най- накрая!
  Мнооого сте изписали от последното ми включване. Попрочетох набързо. На всички, които са имали повод да празнуват - ЧЕСТИТО! Болничките бебоци и каки да се оправят бързичко!
  Ние вкъщи все си имаме болен. Калоян е с възпалено око, а аз още се възтановявам от тежката ангина Sad Вчера изпратихме каката на зелено училище и само я мисля, дали не е прихванала от мен и да я покоси в неподходящ момент.
  Зеленийки си хапваме всякакви и то отдавна. НООО, още си пасираме манджите Rolling Eyes Embarassed Sad Има ли по-голямо парче-дави се и отказва да яде. Нищо не иска да гризка. Бисквитата я прави на трохи с ръцете, но в устата-нищо. Чета, че някои дечица вече хапват намазана филийка и шопска салатка. Е, ние сме много назад. Не му се дъвче и това е. Добре, че поне количествата на изпапаното са добри  newsm78
  Виждам, че никой не е споделил къде почива през лятото затова отивам да търся оферти.

Приятен ден на всички!

# 24
Момичета ,направила съм ново албумче на Боби със снимките от почивката и как се забавляваме у дома,
приятна вечер  newsm51

# 25
  • БГ
botzi, чудесни снимки, Боби е голям сладур! Ама, вие май много пътувате, браво на вас!!!

mama-eli, бързо да се оправяте! И Марти не ще да хапва по-големи парченца, днес от кухнята имаше страхотна телешка яхния с картофи, на второто препятствие (картофче) и край отказа да яде!!! За лятната почивка съм оставила мъжа ми да се притеснява. Беше харесал два хотела в Китен и Поморие, но вчера ми каза, че май ще можем да се уредим с карта за почивна станция, като е сигурно ще пиша повече.

# 26
Лелеее, ама не мога да ви смогна с четенето!  Crazy
Благодаря, че питате за Сузито - добре е детето, само вчера беше с Т, но днес е ОК  Peace Водих ги и двете на лекар - гърлото е наред, няма никакви симптоми за нищо. А на Рони й биха инжекция Тетанус, защото й се заби кърлеж и за всеки случай да се застраховаме, както и 2 капки полиомелит в устата. Пълна програма  Rolling Eyes
Краси, сиропче, а?! Ама че майка, не стига, че не работи, ами детето й да заразява другите в групата  #2gunfire  Аз гледам да я излекувам Сузи както трябва и тогава я пускам, че ми е съвестно, а тая е направо за уТепВане.
Ние отказахме бибата без въобще да си я търсим - нали си има мамина  Mr. Green  Нощно време ми разказва играта. Една нощ исках да й пъхна пак бибата в устата, че да не съм аз под обстрел, но нЕ, категорично я изхвърли  Crazy  Сега чуденката ми е как да отказвам кърменето  Thinking , защото доникъде не сме я докарали. Особено, ако сме си вкъщи, иска няколко пъти да си суче. Днес я забаламосвах, че Рони е изпапала млякото и сега няма, да папка бисквитка /или солетка/. Тя мрънка малко, но се примири. Само че нощно време кой Мари те слуша, че няма мляко  ooooh!  Реве, та се къса.
Ще видим тази нощ, ще пробвам пак с Няма мляко, пък да видим... Ще озвучим съседите, но на мен вече започна да ми писва това накъсано нощно спане и ИсКам да се НаСпЯЯЯЯЯ! Не стига, че после като отказваме нощен памперс, ще ставам да я изпишвам, ами ... амахаа
Айде, цунки на всички и лекинка!

# 27
Привет, мами!
Ние се отказахме вече от кърменето - и НЕ СЕ БУДИМ ПРЕЗ НОЩА!!!!
След отбиването не съм се цедила нито съм пила лекарства - нямам никакви проблеми (освен с размера на циците -  Confused нещо ми се загубиха формите).
Лекарството за спиране на кърма мисля, че беше Бромкрептин - аз съм пила от него и не съм имала проблеми (преди години).
И на нас още не ни е правена ваксината за 13 мес.
А за морето  newsm78 - май ще стане импулсивно - на хотел.
Марти има още 2 зъба и може би му пробиват още, защото докато заспи беше рев и мрънкане, а той иначе си заспива самичък.
Охххх, нашият батко е влюбен и днес ми наду главата, защото Йоана му позволила да я целуне по устата!!!! И само ми обясняваше, че му е много мъчно за нея и можел да се разплаче и утре да си разменим телефоните с родителите й, за да се виждаме и като спрат да ходят на градина, а е само на 7  ooooh!

# 28
Да, Бромокриптин се казва препаратът за спиране на кърма. Чувала съм за световъртеж, прилошаване, треперене на ръцете при употребата му, но при всеки си е различно.
Ваксината за морбили, рубеола, паротит вече му е сложена, но не съм ходила за реимунизацията за полиомиелита.Само се ослушвам, но вече съм спокойна, защото им смениха ваксините с убити.

За морето- ще ходим последната седмица на август в Албена.Другата седмица ще правим резервацията.Ще бъдем без Митко  Flutter

# 29
  • БГ
Добро утро, мами на сладури и сладуранки! Днес при нас се очертава хубав ден и мислим да го оползотворим навън!!!

А на Рони й биха инжекция Тетанус, защото й се заби кърлеж и за всеки случай да се застраховаме, както и 2 капки полиомелит в устата. Пълна програма  Rolling Eyes

ribkata, много неприятна случката с кърлежа, как е Рони сега, има ли Т? Много странно ми звучи това с полиото, нали уж ги забраниха тези капки, щяло да има мъртва ваксина?

Скъпата, честити ви зъбки! А за баткото - просто нямам думи! Колко е малък, а какви силни чувства го терзаят?!?

Дикси, как са цените в Албена тази година? Ние почивахме там няколко години поред, но за съжаление тази година мъжа ми дърпа към южното черноморие. Засега се очертава да ходим с Марти.

Успешен край на работната седмица на работещите мами, а на всички лек и спокоен!!!

Общи условия

Активация на акаунт