Днес ми е мъчно, защото.....

• 33 127
  • 602
  •   1
Отговори
# 165
  • София, "Младост 3"
Благо, лежах дълго в МД - и определно там е ад
но когато имаш най-тежките и безнадеждни случаи от цулата страна - няма начин смъртността да не е висока при тез бебета
пак бих казала че няма друга такава неонатология и с примитивните и мизерни средства които имат - правят чудеса

съжалявам за вашето бебе, съжалявам и за другите, но вярвам че това съ сзаразите е уви нещо безнадеждно по нашите болници
ти си ни виждал интензивния сектор в МД - ами то балатум о втората световна, дограмата само е сменена - и малко боя...пак на годинки
как да няма бактерии? а на амлките създания дето и 1кг нямат - колко им трябва...
Господ да пази малките да не им се налага да влизат в тези сектори, че .....

# 166
Заразите на Нели бяха изключително и само в белия дроб. Всички тези бактерии ги изолираха от тубуса.
Иначе казано слаба хигиена на лекари и акушерки. Не ползват дезифектанти. Не е от балатума или дограмата.
Една лекарка от Неонатологията ми обясни как става заразяването:
Занимават се със заразено дете, след което се занимават с друго, без да ползват дезифектанти или ръкавици и т.н.
А относно чудесата и че са добри лекари се съмнявам много, даже въобще не го вярвам.

# 167
В МД ръкавиците са мръсна дума. Единствено в реанимацията ги ползват. Личен опит.
 Close Хигиената е нещо имагинерно. Несъществуващо. Санитарките пикаят приклекнали като крави в тоалетните за бременни. След тях  Sick
Явно нищо не се променя там.
Благо,  Hug за теб и майчето.

# 168
Благо ,Нека почива в мир малкото ангелче...Нямам думи просто.
Днес ми стана мъчно,защото разбрах, че наша позната е родила преди месец, а абсолютно никой не ми е казал.Защо всички си мислят,че като не говорим,и все едно че нищо не е било.Всички най-старателно избягват темата и едва ли не и бременна не съм била.А аз ,какво?Аз не мога да се правя ,че детето ми не е съществувало.И че тия девет месеца от живота ми ги няма.

# 169
  • София, "Младост 3"
Благо, разбирам те. надявам се обаче за всеобщото и благо да не си прав...моля се да не си - иначе и в бъдеще няма шансове....
желая ти много сили да се пребориш за малката и жена си - да продължите напред въпреки огломната ви загуба. много е тежко когато дори подозираш, че детето ти си е отишло поради немарливост...дори не поради грешка, а просто поради нехайство и пълна безотговорност...
но вярвам, че ти ще се справиш с болката - не да я махнеш, а просто въпреки нея да продължиш и заради своите две прекрасни жени....
вярвам, че малката сега е на място където няма болка, няма тъга... тя е на по-хубаво място

# 170
"нехайство и пълна безотговорност" - Много точно си го казала.
За съжаление съм прав. Ще кажа и още нещо за Нели:
На 20.01. и правят ПКК - хемоглобин 75, хематокрит 23 и я кръвопреливат чак след 2 дни на 22.01. А трябваше да я кръвопрелеят веднага - задължително при тези стойности.
По това време вече беше заразена със стафилококи в белия дроб и едвам намерих Ванкомицин за да я спасят тогава, иначе още тогава щеше да почине.

# 171
blago_bl  нямам думи наистина съжелявам знам че думите са излишни това е наистина жестоко и страшно.

# 172
  • София
Благо , много съжалявам за случилото се,много ми е мъчно за вас.Със съпругата ти сме си писали още в Проблемно забременяване,правихме по едно и също време и лапароскопия.Така се бях зарадвала,че ще имате близначета.Аз също забременях с близнаци няколко месеца по късно.За съжаление,аз изгубих и двете бебета.Ако бях в чужбина,може би вече щях да гушкам двете си момченца,но за съжаление в БГ действителността е друга.
 За МД донякъде съм на мнението на catnadeen ,но е вярно и че има доста безхаберни лекари.
 Опитайте се да притъпите болката и се отдайте на малкото ви слънчице,то заслужава да го дарявате само с усмивки и любов.Знам,че никога няма да забравите,както и аз няма да забравя моите ангелчета,но нека се опитаме да вървим на пред и да бъдем щастливи.Пожелавам ви го с цялото си съце!

# 173
blago_bl Sad съжалявам ужасно много Sad

# 174
   Благо,съжалявам много.И моето момиченце почина в неонатологията в М.Д. на 32 дни.Знам колко ви е тежко.Дръжте се,ни е сме с вас.Бъдете силни.
   Аз подкрепям Catnadeen,М.Д. е мястото на всяко недоносено/особенно в рисковата група/,вярно - навсякъде има гадове,които незнайно защо работят тази работа.Вместо да помагат те правят по-лошо.А не всички спазват необходимите правила за хигиена.Аз например помня като  попитах дали може да я пипна и д-рката ми разреши,но ме накара да си измия ръцете 2 пъти на мивката със странен сапун и после с някакъв препарат с пулверизатор да си намажа хубаво ръцете/този препарат стоеше почти върху всеки кувьоз/ за дезинфекция,и чак тогава ми даде да бръкна в кувьоза.Каза,че така трябва преди всеки достъп до бебчетата,заради тяхното здраве.Но както разбирам от теб,явно не всички го зпазват. #CrazyНо според мен Господ си знае работата и за всеки ще има възмездие.
   Господ да прости всички малки душички.Моля се за тях Praynig

# 175
  • София
blago_bl, съжалявам много за Нели.
Но в повечето от болниците ни понятието за хигиена и стерилност е неразбираемо. Горчивият ми опит е   от инфекциозна болница, който е бил там знае за какво говоря.

# 176
blago_bl, съжалявам много за Нели.

Catnadeen и Assia_Dimitrova са прави според мен. Аз също родих в майчин дом, е, моят случай е друг, но ....... Stopне съм видяла немърливо отношение....Вярно е, че от лекар до лекар има разлика. Изпитала съм го на собствения си гръб и благодарение на един свестен сега съм с 2та си бъбрека. А има и такива дето заслужават да отидат на ел.стола. #Cussing out
Опитайте се да притъпите болката и се отдайте на малкото ви слънчице,то заслужава да го дарявате само с усмивки и любов.Знам,че никога няма да забравите,както и аз няма да забравя моите ангелчета,но нека се опитаме да вървим на пред и да бъдем щастливи.Пожелавам ви го с цялото си съце![/color]

Подкрепям я... Hug  bouquet

# 177
  • София
Не само днес ми е мъчно ... , а защо причини хиляди. От няколко дена не знам къде се намирам, надявам се това не е лошо предчувствие за нещо. Но каквото и да е, дано мине скоро.

# 178
  • София
Рита, а може да те изненада нещо хубаво Heart Eyes

# 179
Ритче,  Hug
Да опича това слънце, че настроението и на най-големия оптимист може да се вдлъбне.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт