Днес ми е мъчно, защото.....

• 33 148
  • 602
  •   1
Отговори
# 315
  • София, "Младост 3"
Дими, има и още нещо - тъгата понякога е полезна - тя ни носи колкото и да е странно успокоението което иначе не би дошло - след като си изтъгуваме загубата, след като я приемем и я пуснем първо в сърцето си, а после вън от него - тогава идва примирението и може би някоя и др истина за живота - недостъпни за другито около нас...
позволи на тъгата да си иде обаче - нужно е заради всички ви и най-вече заради малкия ти син - чрез тъгата ги "връзваме" към нас и не им даваме покоя, който те жадуват...
чистата и искрена обич не е свързана с нашето простичко хорско желание да "притежаваме" някого... малцина я разбират в чистия й вид - на теб ти е отредено да я познаеш. вярвом, че си го разбарла и че твоята обич към малкия няма да тии позволи да страдаш по него...вярвам, че твоята обич ще тлее в сърцето ти с познанието, че малкия инаги ще е част от живота ти и около теб дори когато не го виждаш, дори когато го "няма" тук.... дори така е по-близо до сърцето ти и душата ти!
бъди смела и не се давай на черната е погубваща тъга... тъгувай, но с пълното съзнание, че това е моментно... защото ти живееш и заради малкия, и ако жевееш в постоянна тъга - все едно той живее така... а ти не би желала това, нали? затова потъгувай... а после си представи как той, чрез твоето сърце и душа чувства нещата... и си позволи да се разваш за двама на живота - за да го усети и той!
целувки!

# 316
  • Mediterraneo
Уф, че объркано си го казала  Mr. Green

Прекрасно те разбирам какво искаш да кажеш. Много съм съгласна с теб, но понякога наистина ми е трудно да се справя с тази тежест. Няма такова нещо, че времето лекува  Naughty

Никой от хората, които са около мен, не би се досетил колко страдам. Аз по принцип съм ужасно ведър човек, казват, че рядко ме виждат да не съм усмихната. И вече взех да си мисля дали тези усмивки не са ми станали маска?! Само най- близките ми (може би само мъжът ми) знаят какво става ежедневно в душата ми...
Временно?! Ама колко временно ще продължи да ме боли?! Скоро ще станат 4 години...
А че се радвам на живота то е ясно- имам си прекрасна дъщеря! Живея заради нея! Сигурна съм, че батко й знае какво прекрасно дете е тя и че много ни се радва. Това ме утешава. Донякъде...

# 317
Здравейте, момичета и от мен!
До сега не исках да влизам в тази тема, но... не зная какво ми стана днес и ... ето ме тук при вас.
Много тежко ми стана и сега сълзите ми напират от дъното на душата и ми пречат да виждам това, което пиша. До сега само влизах в темите на родени 2006, с тези, с които изкарах бременността си и те ми вдъхват кураж и надежда с техните брътвежи за отглеждането на децата си. След като родих мъртвата си дъщеря на 05.07.2006 г. още септември месец бях на работа (учителка съм, и ако знаете колко тежко ми беше да преглъщам болката всеки ден и да възпитавам и уча другите деца) и до този момент се натоварвам като за последно. Не можах да прочета всички мнения, които са в темата, но може би ще успея някой друг ден. А сега днес ми е мъчно, защото...
1. опитваме да забременея, а тази сутрин ми дойде мензиса
2. мъчно ми е за моето ангелче, защото тя щеше след броени дни да стане на 1 годинка
3. има и други като мен, които обаче не могат, а и не искат да забравят, че нашите ангелчета, ако ги няма тук, сега и до нас, те са просто в сърцата ни и ни пазят и всеки път, когато си спомним ни дават кураж за следващото бебе, което ще държим в прегръдките си и ще галим по главичките...
еми това е от мен

# 318
  • Linz
delux69, горещо ти желая скоро да гушкаш бебето, което чакаш  Heart Eyes
Искам да можех да изпратя много сила и кураж на всички ви  Hug

# 319
Благодаря ти Рени от сърце, но мисля, че трябва да се справяме с всичко и че жените сме най-силните същества на този свят, въпреки болката и мъката, която се таи в душите ни.

# 320
Няма такова нещо, че времето лекува  Naughty
От известно време си мисля за едни много близки хора - възрастна двойка. Загубиха сина си преди почти 30 години. Беше на 19 г. Помня го бегло. Тоест помня една усмивка от него. Майка му и баща му са към 80-те. Честитим им личните празници и пожелаваме разни хубави неща. Познайте дали хората копнеят да им се случат точно тези хубави неща. Confused Продължават да се борят с живота заради дъщеря им и нейния син.

delux69, животът трябва да продължи и да се радваме и ценим невидимите от другите неща. И един ден ... приказката ни ще има красив сюжет.  Hug   

# 321
..... все по-трудно издържам. На всичко...

# 322
Светле, стегни се мила, моля те. Praynig Недей така......... action032 Животът е пред теб, имаш и Вики, за който ти си най-прекрасната и единствена МАМА на света. Горе главата....   Kissing Heart Hug Hug Hug

# 323
Изморих се да се стягам. Всъщност не писах, защото има нещо, което вие можете да кажете и да ме успокои. Просто исках да го изкажа.

# 324
  • София
Светланке, и на мен нервите ми издържат трудно, ама нямаше как да се оплача от повечето неща. Насъбират ми се неприятни емоции, и не мога да си ги излея както трябва, а аз искам да го направя по начин, който да не нарани никой .  Hug Не е лесно, а понякога изобщо. Попадам в дупката и се чудя за какво да се хвана и да се покатеря. Болен мозък съм, а искам да се променя. По въпроса ... много има да се каже.

# 325
  • Бургас
Мъчно ми е, /не само днес/, защото
има толкова много момичета ,които носят огромна болка в сърцето си...
защото моето малко момченце щеше скоро да стане на три години...Как си минава времето...
защото дъщеря ми изтегли кофти билет от "генетичната лотария" и страда от изключително рядко нелечимо заболяване...
Мъчно ми е, че любовта ни не стига, за да помогнем на детенцето ни...
Мъчно ми е, че ме е страх вече да забременея, незнам каква ще е поредната изненада на съдбата...

# 326
Алина, много страшно звучи.  Cry Диагнозата потвърдена ли е?
Малечка има ли физическо страдание от това заболяване?
 Hug Hug Hug

# 327
  • София
Алина,  Hug Sad

# 328
# 329
Алина, съжалявам, мила...  Sad

Hug

Общи условия

Активация на акаунт