Някой използва ли машина за хляб?

  • 22 335
  • 85
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 470
Много ви благодаря момичета,много интересни рецепти,всички ще опитам да направя Grinning .
Дивиана какво е това" bruschetta"?

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 26 983
Определно го искам това! Бутам брашното и излиза хляб! Сега остава да убедя майка ми колко ми е необходимо.

# 17
  • Мнения: 472
ммммммммммммм , това чудо на техниката било страхотно , ще си го искам и аз за подарък жалко че рождения ден мина ....
 Twisted Evil
 

Аз може ли да споделите рецепта за козунак който се меси на ръка , че купешките някакси не винаги ми допадат , то са само есенции и бой  

Поздрави от мен !

# 18
  • Мнения: 1 533
Малки са машинките, прилича на фритюрник. Има метален съд с бъркалка и нагревател.. Сипват се продуктите, машинката сама си ги бърка, втасва и си го пече, накрая вадиш хлебчето изпечено. Има и опции само да ти забърка тесто, примерно за козунак, за пица, бухти и др. Вадиш си го омесено и си го правиш каквото си знаеш.

# 19
И да продължа калина...и конфитюр даже може да се прави вътре. И ние доста я експлоатирахме особенно като беше нова. Всяка вечер топло хлебче. Пробвахме доста от изброените в книжката на машината. Ей онзи...дето преди малко го беше писала калина с маслините....ммммм....вкусно....Сега обаче ще направя опит с кузунаци, че като гледам на Ди и Дивиана ми потекоха лигите Embarassed  Grinning

# 20
  • Мнения: 299
В София на ул Симеон малко преди пазара от дясно има фирма  дистрибутор на МЕДЕОН, има неща на ТСМ и др. От там взехме машина FIF с 1 година гаранция също немска за 60 лв, като е от тази с многото екстри, дето прави и мармалад и е с 15 часа отсорка в пе4енето, става и за 750 гр и за килограм и за килограм и 200 . въобще страхотна е

# 21
  • Мнения: 3 211
Цитат на: Eti
В София на ул Симеон малко преди пазара от дясно има фирма  дистрибутор на МЕДЕОН, има неща на ТСМ и др. От там взехме машина FIF с 1 година гаранция също немска за 60 лв, като е от тази с многото екстри, дето прави и мармалад и е с 15 часа отсорка в пе4енето, става и за 750 гр и за килограм и за килограм и 200 . въобще страхотна е

Искам и аз такава, от колко време я ползваш, имаш ли я снимана, можеш ли да дадеш по-точен адрес, да я пратя на брат ми да я купи (той живее в софия). Във Варна няма такава евтиния

# 22
  • Мнения: 384
Цитат на: ina
От време на време правя хляб(много обичам да ми замирише на топъл хляб),правя обикновен и френски  и от време на време тесто за мекици (стават чудни).Друго не съм експериментирала.Имам книга с рецепти,но не съм опитвала нищо от там.
Много ще се радвам ако ми дадете някоя рецепта вие,която вече сте пробвали.Искам да пробвам да направя козунак,но незнам какво ще се получи Thinking .
Давайте идеи Grinning


Ина, дай рецепта за мекиците, че аз само хляб бъркам на таз машина за хляб

# 23
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Цитат на: ina
Много ви благодаря момичета,много интересни рецепти,всички ще опитам да направя Grinning .
Дивиана какво е това" bruschetta"?


Не съм Дивиана, но ето какво е:
 http://www.cooking.com/recipes/static/recipe2125.htm

# 24
  • Мнения: 4 390
Цитат на: bomboto
Цитат на: ina
Много ви благодаря момичета,много интересни рецепти,всички ще опитам да направя Grinning .
Дивиана какво е това" bruschetta"?


Не съм Дивиана, но ето какво е:
 http://www.cooking.com/recipes/static/recipe2125.htm


Всъщност, не е точно това  Wink
Представлява ето това

и се приготвя от специален вид хляб (правя го в машината), който се препича, натърква с чесън, наръсва се със зехтин, отгоре се слага ситно нарязан домат, пресен босилек, пресен риган и се поръсва с пармезан, след което леко се запича, докато се разлее пармезанът. В някои случаи се слага аншоа, но не и гъби (както е дадено в горната рецепта).
Велико мезе.

# 25
  • Мнения: 299
Цитат на: very_nice
Цитат на: Eti
В София на ул Симеон малко преди пазара от дясно има фирма  дистрибутор на МЕДЕОН, има неща на ТСМ и др. От там взехме машина FIF с 1 година гаранция също немска за 60 лв, като е от тази с многото екстри, дето прави и мармалад и е с 15 часа отсорка в пе4енето, става и за 750 гр и за килограм и за килограм и 200 . въобще страхотна е

Искам и аз такава, от колко време я ползваш, имаш ли я снимана, можеш ли да дадеш по-точен адрес, да я пратя на брат ми да я купи (той живее в софия). Във Варна няма такава евтиния


Нямам я снимана. Ползваме я от коледа - всеки ден - по-точно баща ми защото за него беше подарък. Магазина се намира: Тръгва се от Мария Луиза и стигаш до  Симеон / това е първата пряка след Халите в посока лъвов мост като не броиш улицата на Халите , която се нарича Екзарх Йосиф/ на Симеон завиваш на ляво, посоката е Женския пазар. Движиш се от дясно. Минаваш 2 пресечки и на 30 метра преди да стигнеш пазара виждаш магазин на който пише уреди и техника от фирмата Медеон, но на витрината има много стоки на ТСМ така ще го познаеш. На мен ми обясни продавачката , че Медеон произвежда стоките на ТСМ

# 26
  • Мнения: 470
Цитат на: diviana
Цитат на: bomboto
Цитат на: ina
Много ви благодаря момичета,много интересни рецепти,всички ще опитам да направя Grinning .
Дивиана какво е това" bruschetta"?


Не съм Дивиана, но ето какво е:
 http://www.cooking.com/recipes/static/recipe2125.htm


Всъщност, не е точно това  Wink
Представлява ето това

и се приготвя от специален вид хляб (правя го в машината), който се препича, натърква с чесън, наръсва се със зехтин, отгоре се слага ситно нарязан домат, пресен босилек, пресен риган и се поръсва с пармезан, след което леко се запича, докато се разлее пармезанът. В някои случаи се слага аншоа, но не и гъби (както е дадено в горната рецепта).
Велико мезе.

Много апетитно изглежда.По тази рецепта по-горе ли приготвяш тестото?

# 27
  • Мнения: 470
Цитат на: Krassi
Цитат на: ina
От време на време правя хляб(много обичам да ми замирише на топъл хляб),правя обикновен и френски  и от време на време тесто за мекици (стават чудни).Друго не съм експериментирала.Имам книга с рецепти,но не съм опитвала нищо от там.
Много ще се радвам ако ми дадете някоя рецепта вие,която вече сте пробвали.Искам да пробвам да направя козунак,но незнам какво ще се получи Thinking .
Давайте идеи Grinning


Ина, дай рецепта за мекиците, че аз само хляб бъркам на таз машина за хляб

1 чаена чаша кисело мляко
половин чаша прясно
2 яйца
половин чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и половина чаена лъжичка сол
половин чаена лъжичка захар
2 супени лъжици олио
3 и половина чаени чаши брашно
половин чаена лъжичка мая за хляб
 
Става много тесто,аз прибирам половината в хладилника
Много вкусни стават Grinning

# 28
  • Мнения: 382
това не са ли "брускети",дето в момента се продават със няколко вкуса?На мен ми прилича на това- и Ути прави такива на живо във "Вкусно".А за хляба опечен в тази машинка мога да кажа че е супер,най вече и за това че има разкошна хрупкава коричка от всички 6 страни.

# 29
  • Мнения: 384
Благодаря ти Ина за мекиците, ще ги пробвам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт