Някой използва ли машина за хляб?

• 22 338
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Цитат на: Raya
.... Чак ми се дощя да ги омеся на ръка....

Сакън, недей Grinning . Остави машината да свърши тая работа.

А, и още нещо, което винаги правя, когато пека хляб. Винаги му удължавам програмата с около 10-тина минутки, защото обичам коричката на хляба да е по-хрупкава

# 76
  • В офиса

От магазина на Симеон - Медион. За 65 лева.

Yes! Утре вземам заплата и подозирам, че до края на седмицата ще се сдобия и аз с такова нещо. Мечтая си от месеци!

# 77
  • София
Honda,

Получих си машината вчера. Даже я пробвах. Не много успешно, защото вместо прясно, сложих кисело мляко. В рецептата (на български) пишеше просто мляко. Ама го изядохме самунчето, де. Да си призная, като престоя в хартиен плик една нощ, определено стана по-вкусно. Обаче много драго ми стана като го разрязах и видях един плътен хляб, а не тези гъби дето ги продават.

Рецептите ти за какъв грамаж са? Трябва да укажа теглото - 700, 1000 или 1200 гр. И на каква програма ги правиш?

Ако трябва, ще препиша моите, че да сравниш.

И имаш ли мерителна лъжичка, че при мене липсва, но аз видях чак у нас. Колко грама е?

# 78
Рая, доволна ли си от машинта? Чета ви от няколко дни и лиги не ми останаха Blush Всички рецепти на Хонда си копирах Simple Smile Май и аз ще си купувам, обаче кажи какво да гледам, че да не се мина нещо. Каквото съм взела на TCM, все е с дефект #Silly

# 79
  • София
Duci,

Копирам ти характеристиките на моята машина.

Цитат на: Anonymous
А каква машина ще си купиш? Че и аз се навивам. В България наистина няма голям избор - един модел на Мулинекс и някакъв на САФИР (в Метро). Дори не знам каква е тази фирма!!!

Вече е купена. На ТСМ - 10 програми, вкл. за мамрмалад, две бъркалки, 1 година гаранция, 3 грамажа - 700, 1000 и 1200 гр. хляб, 14 часа отложен старт, 800W.

Друго не се сещам сега.

Пише, че програмите са 99, но всъщност са 10. Броят за различни програми, когато сменяш грамажа и/или степента на зачервяване. Сигурно и при отложен старт го смятат за "нова" програма. Освен това купата вътре е с тефлоново покритие. Има електронен дисплей (LCD) и прозорец, за да гледаш процеса.

# 80
...Рецептите ти за какъв грамаж са? Трябва да укажа теглото - 700, 1000 или 1200 гр. И на каква програма ги правиш?
.....И имаш ли мерителна лъжичка, че при мене липсва, но аз видях чак у нас. Колко грама е?
Рая, рецептите са за 675 грама хляб. Правя ги на 1-ва , 2-ра или 3-та програма. Този с ядките е на 8-ма. Те включват различно време за втасване....

# 81
Що се отнася до меритлената лъжичка. Да има такава към машината, но нея не пише грамаж Embarassed  Neutral Face .От едната страна пише - с.л , от другата ч.л Thinking

# 82
Извинявам се, че пиша разкъсано ама днес ще е от тия "лошите" дни явно Embarassed  Sad
Та 1-ва програма включва:
 Arrow 1-во разбъркване - 6мин
2-ро разбъркване - 27мин.
1-во втасване - 23мин
1-во оформяне - 5 сек.
2-ро оформяне- 10сек.
3-то оформяне - 5 сек
2-ро втасване - 64 мин
Печене - 50 мин.
Общо време - 2:45
Пазещ го топъл - 60 мин.....

# 83
2-ра програма и 3-та, включват
ще изредя минутите по същите показатели под ред
 Arrow 6 мин          6 мин
 Arrow 31мин         31 мин
 Arrow 29 мин        29 мин
 Arrow 5 сек           5 сек
 Arrow 10 сек         10 сек
 Arrow 5 сек.          5 сек
 Arrow 54 мин        54 мин
 Arrow 50 мин        70 мин
 Arrow 2:50            3:10
 Arrow 60 мин        60 мин

# 84
8-ма програма
1-во разбъркване - 6мин
2-ро разбъркване - 31 мин.
1-во втасване - 40 мин
1-во "удряне" - 5 сек
2-ро удряне - 10 сек
3-то удряне - 5 сек
почивка - 29 мин.
2-ро оформяне- 10сек.
3-то оформяне - 5 сек
2-ро втасване - 49 мин
Печене - 50 мин.
Общо време - 3:25
Пазещ го топъл - 60

# 85
  • София
Мерси Honda.

Значи, направих три от рецептите (без тази за шоколадовият хляб). Този с кашкавала е су-у-у-упер. И този с маслините също. Орехите в третия ми дойдоха в повече - не ми допадат в хляба. Другият път с двойно количество семки ще го правя.

Моите програми са по-дълги. За 750 гр. хляб (най-малкият грамаж) Нормалната програма - 1, е 3:13 (час:мин.). Печенето е толкова, но втасването е повече.

Много мерси за рецептите. Ако имаш и други, ще се радвам да ги пробвам. Моите са много на немски...

А това за лъжичката много ме успокои.

Общи условия

Активация на акаунт