Някой използва ли машина за хляб?

  • 22 336
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 317
лелееееее, като гледам какви цени имат в българия
как ще дадете 160 лева, бре хора
тук струват средно около 80 лева
а преди месец имаше и оферта, същата като моята я бяха пуснали за 15 евро
 #Shocked  ей така гледах
а иначе си я ползваме от одавна и много си я експлоатираме
даже по няколко пъти на ден като имахме гости от нашенско Sunglasses

# 46
  • Мнения: leet
а и аз се навих за тази машинка. При положение, че съм на диета (кърмя, а детето ми е с алергия към кравето мляко) и постоянно се чудя от къде да си купя хляб, който да не е с подобрители. А на етикетите пише, че няма и на другия ден детенце пак е изринато.

# 47
  • Мнения: 7 803
Ще раzкаzвате като си вzемете  Grinning  дали сте доволни

# 48
  • Мнения: leet
Лелеее сега какъв въпрос ще задам Embarassed
Катрин и аз може да ядеме само хляб Добруджа. От какво брашно се прави? И аз би трябвало да мога да приготвям такъв хляб....

# 49
  • Мнения: 470
И аз един въпрос имам  -  маята ми за хляб и  е изтекъл срокът на годност,продължавам да я използвам(имам много от нея),хлябат става страхотен,но това,че и е изтекъл срокът ме притеснява малко.Да я изхвърлям ли или да я ползвам?

# 50
  • София
  • Мнения: 173
Цитат на: Honda
И да продължа калина...и конфитюр даже може да се прави вътре. Embarassed  Grinning

За първи път чувам. Как се прави?

# 51
Evjeni, хляб Добруджа се прави, ако не се лъжа, от брашно тип 800. В магазините се продава в червени пакетчета като брашно Добруджа на фирмата Софимел.
За да не се изрива детето ти, слагай малко мая в хляба (напоследък всичката, която купувам е някаква 'термоядрена' - слагам 10 г на 1 кг брашно, а тестото се излива от тавата); прави содени питки, или още по-добре е да месиш с кисела закваска.
Ако те интересува, ще ти дам линкове и рецепти.

ina, не изхвърляй старата мая. Не я използвай за готвене; можеш да направиш гъста кашичка с вода или мляко и да я нанесеш на лицето и косата. Стяга и подмладява.

# 52
  • Мнения: 470
Цитат на: karamel


ina, не изхвърляй старата мая. Не я използвай за готвене; можеш да направиш гъста кашичка с вода или мляко и да я нанесеш на лицето и косата. Стяга и подмладява.

ок,и мерси за идеята за маски Grinning

# 53
Цитат на: meduni
Цитат на: Honda
И да продължа калина...и конфитюр даже може да се прави вътре. Embarassed  Grinning

За първи път чувам. Как се прави?
Ами както и хлябовете. Ръчка се всичко вътре, както е описано по книжката и накрая си вадиш готовото сладко.Само насипваш в буркани и затваряш.
Примерни рецепти при мене са за сладко от сливи и сладко от ягоди
Съставки:
плодове (препоръчително да са нарязани) 3 чашки
захар с "презерватив Embarassed  Grinning " 1 чаша
Лимонов сок 3 с.л
и накрая ми вика да ползвам 11програма. Като по време на "готвенето" на сладкото не трябва да се отваря капака на машината.И също пише в машината да не се слагат повече от 3 чашки плодове

# 54
  • София
  • Мнения: 173
Цитат на: Honda
Цитат на: meduni
Цитат на: Honda
И да продължа калина...и конфитюр даже може да се прави вътре. Embarassed  Grinning

За първи път чувам. Как се прави?
Ами както и хлябовете. Ръчка се всичко вътре, както е описано по книжката и накрая си вадиш готовото сладко.Само насипваш в буркани и затваряш.
Примерни рецепти при мене са за сладко от сливи и сладко от ягоди
Съставки:
плодове (препоръчително да са нарязани) 3 чашки
захар с "презерватив Embarassed  Grinning " 1 чаша
Лимонов сок 3 с.л
и накрая ми вика да ползвам 11програма. Като по време на "готвенето" на сладкото не трябва да се отваря капака на машината.И също пише в машината да не се слагат повече от 3 чашки плодове

А каква е 11 програма? Да не би да пече и върти едновременно?
Аз имам 4 за хляб (месене, втасване и печене), една за тесто и една за печене. В моята книжка не споменават нищо за конфитюр.

# 55
meduni, щом не пише, значи не може да се прави сладко в нея.

# 56
  • Мнения: 201
Аз ползвам машина за хляб от две години - марка Schneider. Доволна съм много, почти постоянно ми влиза в употреба. Прави най-страхотното тесто за пица, което на ръка не бих могла да омеся никога. И конфирюри също правя на нея, само козунак и кекс не съм опитала.

# 57
  • Мнения: 7 803
аz правя освен хляб и питки и кексове сладки и солени и теста иzобЩо всичко което ми хрумне Grinning и до сега не съм имала проблеми само конфитюр не съм опитвала

# 58
  • Мнения: 201
Цитат на: jumper
аz правя освен хляб и питки и кексове сладки и солени и теста иzобЩо всичко което ми хрумне Grinning и до сега не съм имала проблеми само конфитюр не съм опитвала


Сладките кексове стават ли сполучливи? Дай някоя изпитана рецепта!

# 59
  • Мнения: 7 803
стават страхотни а zа рецепта отварям книгата и на който попадна той е  Wink

Общи условия

Активация на акаунт