Отговори
# 240
  • София
Виртуална почерпка за вас:

Mомичета,
Благодаря за пожеланията  Hug Много ме зарадвахте !

Днес наистина е много мрачен ден, но това не ми разваля настроението. Вече хапнахме торта (купена, че не съм много по приготвяне на торти  Wink ) . Партито ще бъде в неделя, че тогава имаше свободни места в ресторанта, който избрах.
С Вики отиваме на разходка, след пюрето от пуйка с тиква. Ще отскоча и до Сомо да видя какви летни колички имат там.
Жалко , че ви се отложи срещата, пловдивски мами. Гледах, че няколко дена ще е такова времето.

Целувки на всичките малки мини-рожденници днес ( а те са много), и ако имате възможност, излезте на разходката, времето е свежо.  Grinning

# 241
Не съм писала от цяла вечност и се включвам, за да предупредя мамите да внимават при покупка на пюрета и сокове от Била. Купих на Ивето сок на Гербер, платих си го и излязох. Добре, че в колата погледнах трайността - Е! Беше изтекла преди 2 месеца!!! Върнах се и поисках да ми го сменят и получих уверение, че ще изтеглят старите си продукти за бебета. Какво беше учудването ми, когато вчера отново отидох и старите сокове си бяха на мястото!!! Затова - моля ви, гледайте!

Ние вече обикаляме по стените на леглото. Държим се с една ръка и се навеждаме да вдигнем разни играчки. Ивето е слабичка - 7,400 кг. и 70.5 см, но педито ме успокои, че е много динамична и затова не може да качи, а и е дръпнала с цели 3 см. последния месец! Също като повечето бебчета пляскаме с ръчички, показваме колко големи ще станем, казваме как прави кончето, повтаря един куп звуци с уста... Повтаря всеки номер, колкото пъти я попиташ и е много смешно. Същинско маймунче!!!  Joy Joy Joy

# 242
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА:

Ванеса,Ян,Виктор, Симеон, Емилиян и Кристиян!  smile3525
Дойдохме малко на гости на моите родители и реших пак да седна малко да попиша.Току що заваля бая силен дъжд, направо незнам как ще се прибираме с Дани после.В крайна сметка ако не спре ще ни вземе тати като се върне от работа. Дани е добре, голяма сладурка е станала. Знае да маха за чао с ръчичката. Много е сладка. Ходи навсякъде с паяка и все гони баща си... Сега да ви кажа, като че ли и омръзва цял ден с мене и като го види, направо пощурява. Започва да му се смее, да се закача, а ако е в паяка хуква да го гони.
Денис, виждам, че Арен стои много добре сам изправен. Смело бих казала, че и ние горе доло сме така, но с малко придържане. Все още сама не съм я пускала.
Да ви кажа, много е пъргава, докато я видя и е свършила някоя беля. Един ден се надвеси от стола за хранене и за малко да падне. Като я видях направо умрях от ужас... ooooh! Представяте ли си да се беше забила с главата надоло...О, не не ми се мисли какво щеше да стане. ooooh! Rolling Eyes После падна един ден от паяка. Падна и от спалнята... Rolling Eyes Думи нямам да опиша каква е калпазанка. За секунди ги върши щуротиите... Rolling Eyes Ама какво да се прави така е... Гледам да съм все до нея.
Резултата от цитунамазката беше добър, за радост. Сега обаче трябва да си взема и микробиологията след 16:30ч. Дано и тя да е добре...Че съм малко изплашена, кръвта не спира.А, лекарката ми каза, че с третото хапче вече ще спре, но да ги пия 10 дена. Cry Какво ли ще е това незная. Шест месеца след раждането нищо ми нямаше и сега от 2 месеца... Sad Дано в крайна сметка всичко да е наред Praynig
С какво мажете малчовците, когато сте навън против изгаряне от слънцето??? newsm78
Аз все още не съм и взела нищо! newsm78

Момичета това е засега! Ставам да се храним с Даная ...

Чао и до скоро! Heart Eyes  bouquet

# 243
Честито на минирожденниците!!!  newsm59
Кузманка аз му взех на Мони спрей за слънцето на Eucerin (май така се пишеше) с фактор 40! Струва 26 лв в аптеките. Много хубаво се размазва а имам и един крем на Чико ама той е ужас. Много е сух, като крем Здраве, и детето става цялото бяло и не може да се разнесе хубаво!
Искам да попитам мамите които взимат кухня всичко ли от нея дават? Аз много често му давам само супата защото другите неща нестават за нас все още!
А и чая ми прокисва за 3-4 часа! Давам от тоя на Хип с горските плодове ама след няколко часа мирише на джибре!!! Така ли става с вашите???  newsm12

# 244
veenii, благодаря!!! Ние ще сме на кухня от 1-ви юни! feeding

Сега тръгвам да си взимам изследването, стискайте палци всичко да е наред. Praynig

# 245
  • София
Благородно ви завиждам за кухнята. Тук в София днес изрично питах не може ли преди навършени 10 месеца-на моя отговорност, а това, което не сме въвели няма да го ядем. Казаха ми, че от Хеи не разрешавали заради варивата, зелето и др. и ги глобявали....И понеже навършваме 10 през юли, а те ще са във ваканция-та чак септември и съм сред първите чакащи....Човек ще каже, че кой знае за какво се реди...
Да ви се похваля-днес и Хриско се изправи за първи път. Впрегнах "деде" да смъкне леглото на долното ниво, че тате с една ръка няма да може...Днес започна леко да му се връща апетита-може би защото се позахлади малко...
А на мен кръвното продължава даа ми прави номера и отивам да полегна...
И накрая - Базел и всички наши малки приятели-честит ви празник Simple Smile  Gift

# 246
Здравейте пак от мен.Добре,че си отложихме срещичката,защото заваля,макар за кратко,бяхме наблизо из квартала и малко само се понамокрихме LaughingУтре пътуваме за Сливен,май няма мами от там Confused
Честита месечинка на всички празнуващи днес!И честит рожден ден на базел!
Доника,тук ако исках можех да взема кухня на бебковците и на 6 месеца като бяха,имам приятелка във Варна,при тях пък даже кухнята била разделена на 3 групи според възрастта на детето.Тук за всички е еднаква,аз я пасирам ако е много едро и така.
Иначе им давам от всичко,което готвят,вчера си хапнаха с голям апетит за първи път леща.Обикновено им давам малко от супата и после от второто,понякога само едното или другото.Слагам и от време на време жълтък,тъй като ми казаха,че независимо,че са застроени супите се пада по много малко яйце в една порция.
Veenii,и аз купих този крем на Чико,наистина ужасно трудно се нанася. Close
Това е засега от мен,че трябва да ядем крем Grinning
Чакам Iriniiда разказва за празника им. Hug
4ао засега и до скоро!

# 247
Здравейте, мами!
Бях обещала да пиша, когато изгрее слънце и на моята улица /имам предвид когато и ние отидем на пътешествие/.
Тази седмица ходихме със семейството в Исландия. Беше малко по-хладно, отколкото тук, но за сметка на това много слънчево. Дните са дълги и се стъмва едва в полунощ и то само за 2 или 3 часа. Първия ден ми беше предимно студено и съжалявах исландците, че са се родили в тази негостоприемна пустуш и че трябва да ги брули този студен вятър. Не видях много зеленина, нито пък дървета. Най-често камънаци можеш да видиш, които са с черния цвят на застинала лава. За сметка на това видяхме гейзери, чудни водопади и горещ геотермален извор, където всички камъни клокочеха с температура близка до кипенето и бяха оцветени в най-различни цветове.  Видяхме и прочутата Синя Лагуна - спа център, който е на открито и хората разтоварват в топлите му води, намазани с някаква местна тиня по лицата  Laughing.
Самият Рейкявик е много зелен, с широки улици и модерни сгради. Беше ми интересно да видя как строят жилищните си квартали в съзвучие с природата /тук не виждаш толкова почва, колкото тъмни вулканични камъни/. Съответно, повечето сгради са построени в различни нюанси на сиво-черното, точно като скалите наоколо.
Изгледът от хотела ни беше страхотен - целия залив като на длан, ярко син океан и в далечината - планинска верига. Всичко това огряно от ослепително слънце. Като се върнах тук си дадох сметка, че това май най-много ми липсва - изгледа от прозореца и чувството за простор, което дава. Тук през прозореца най-много да си махнем със съседите отсреща  Laughing
Исландците са около 300 000 души население и все още някои от тях вярват в съществуването на елфи. Дори имало специална агенция по пътищата, която трябвало да каже, дали проекта за даден път не минава през някой важен за елфите вилает  Laughing. Да, и аз мислех, че е шега ,но го срещнахме в доста пътеводители този факт.
Имат и интересно чувство за хумор - попаднахме на фестивал на скулптурите и снимахме няколко скуптури на коли.
Ето малко снимки
http://family.webshots.com/album/559078835liVouE

# 248
За слънце, педито ни препоръча за бебета, че е над фактор 50. Аз скоро му взех на Себа Мед фактор 50+. За сега съм доволна.

# 249
  Приятелка, великолепен разказ , искрено ти завидях, снимките ви също са невероятни... Пожелавам си някой ден и аз да отида там, ще е истинско приключение... Много ми хареса, както ти си го описала... А също и ми е много чудно какъв вятър ви повя точно в Исландия, хората ходят в Египет, Индия.. и т.н. , а вие в Исландия , много странно
  Мила84 , честита месечинка на Неси, Чочи, честито и на Яни, както и на всички останали бебковци, да са ви живи и здрави и много палави!
 Bazel , честит рожден ден, много щастие и късмет от мен и Лаци!  bouquet
  Ние днес си поседяхме в къщи, което не значи , че сме свършили нещо полезно, но пък си поседяхме... от давна не го бяхме правили, а сега е време да приготвяне на вечерята...
 Хубава вечер от нас

# 250
Ние в неделя имаме годишнина от сватбата моля за идея за подарък на мъжа ми!Направо съм се побъркала и само за тва мисля но нищо оригинално не ми хрумва! А то няма време утре сутринта трябва да изляза да взема нещо. Ама какво?????  Знам че много от вас вече го празнуваха този ден! Дайте идей Thinking Thinking Thinking

# 251
veenii, ще се възползвам от въпроса ти - нашата годишнина  е в понеделник, а ми се провали подаръка, така че и аз чакам идейки... Hug

Честита месечинка на Ян  bouquet и на всички други сладки бебковци.
Честит рожден ден на Базел, бъди жива и здрава   bouquet

# 252
Момичета, страхотни сте с пожеланията си. Обичам ви.   Heart Eyes
Изкарахме страхотно!
Етно няколко снимки /общ брой над 300/ http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2893405 всъщност те са в албумчето ни  /нещо сайтът вече иска парола при всяко влизане/
По-късно се надявам да мога д ачета и да коментирам.  Hug

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 21:53 от irinii

# 253
Добър вечер, сладурани! Grinning
Докато пържа пресни картофки  chef, рекох да надзърна какво правите.
Priyatelka, и аз останах много впечатлена от разказа ти за Исландия. Страхотни снимки! Питах се къде се изгуби, а вие екскурзийка сте си спретнали. Grinning Браво на вас. И както се казва "Дай Боже всекиму!"
Доника, Веси вече е на кухня. При нас изискването е детето да е навършило 7м. На 2г. ги отписват. Не са разделени по възраст (както е в Бургас например), а за всички готвят еднакво. Ама тя ми е една злояда... Close
veenii и bebe_dundi, веднага ви давам една идея. Поръчайте от някоя сладкарница торта с еротичен мотив. Аз бях поръчала дупе с прашки и падна голям майтап. Спретнах и една романтична вечеря у дома на  свещи. Grinning Ако имат любимо хоби (моят съпруг е рибар, например), можете да ги изненадате с нещо свързано с интересите им.
И аз още не съм взела слънцезащитен крем за бебката. Обаче определено ме отказахте от Чико-то.
Днес времето в Стамболийски беше ужасно. . Валя дъжд пороен на няколко пъти през деня и изведнъж пекваше слънце и ставаше жега. Въпреки това, изкарахме целият ден навън. Беше приятно. Мисля, че през следващата седмица, до сра синоптиците прогнозират дъждовно време, така, че ще се уговаряме в движение.
Лека нощ и много целувки от нас! Hug

# 254
Макар и в този късен час, искам да честитя месечинките на Ванеса на мама Мила84, Ян на мама Чочи, Виктор на мама Дилипили, Даная на мама Кузманка, Кристиан на  мама Плами, Симеон на мама Каролина, Емилиян на мама Галя, Неда на мама кукумявка под прикритие, Ралица на мама Пики!

Честит рожден ден и на Базел!
Много щастие, усмивки и късмет да ви съпътстват винаги!

Приятелка, чудни снимки от Исландия - благодаря, че ги сподели. Аз лично мисля, че и тропическият остров и пустинята имат своя чар и красота!

Доника, не се бях замисляла, че детските кухни излизат в дълъг отпуск. Вчера надминах себе си и купих още 114 бурканчета с разни храни за Сашко, мислейки, че е за последно преди кухнята. Май ще имам шанса да подобря още веднъж собствения си рекорд.  Crazy

Лека и спокойна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт