"ДЕКЕМВРИйските майки и деца са най красиви на света!"

• 11 989
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
.... аз захраних с оризова каша на Милупа - давам около 70 мл вода плюс 1 лъжичка АМ и каша колкото поеме.  Два дни слагах 50 мл кърма и 20 мл вода, но кашата до края на храненето ми ставаше на водичка.  Много интересно, на някой случвало ли му се е - май е от кърмата, иначе като е с АМ няма такова нещо.

Да, от кърмата е, в нея има едни ензими, които правят кашата да се втечнява, затова е и по-лесно усвояема от АМ-то... четох го скоро в www.babycenter.com.

А какво значи кашата била за захранване само, а не за наяждане ?

# 256
  • Русе
Здравейте!
И аз да отговоря на въпросите на Дидето.
Като кърмя не се потим,но през деня като й е топло й са мокри ходилцата и ръчичките.
За държането под мишници това ни е любимото упражнение.Може да се друска цял ден също,че мама е бънджи.Поради това къпането доста ни се усложнява.Като трябва да й мия главичката и гръбчето я слагам на колене,тя веднага се изправя и почва да подскача без да спре.
За акането- през ден два,но задължително всеки ден си изяжда пюренце от круши или слива.
Вода и аз се мъчих да давам ,но без резултат.Първо,че не знае да пие от биберон и второ прави едни физиономии като я вкуса също,че горчи.
Betty L.  като захрани понамаляхали ви коликите?

# 257
здравейте! и ние се потим докъто ядем :подскача като го хвана под мишниците и после сгъва краката:акаме веднъж на ден с изключение на някой по два пъти!
честито на празнуващите!
лек и усмихнат ден

# 258
все още държи ме фронта и сме само на кърма но имам голям проблем с водата...когато и давам да пие вода я боли коремчето и не иска да яде...
Мисля си, че проблемът не е толкова голям! Hug При положение, че сте само на кърма няма нужда да даваш вода, просто предлагаш по- често гърда- когато иска си суче детенце- било гладно или жадно...наистина около 90% от кърмата е вода, няма нужда допълнително да даваш!поне ние така правим и няма оплаквания засега нито от бебе, още по- малко от мен!даже съм доволна, защото ми поддържа лактацията!Успех!И аз лично не бих почнала да давам сокчета, както ви е препоръчала педиатъра!Но всеки сам си взема решенията! Heart Eyes

# 259
Да похваля и аз моята Лора!Обърна се днес за пръв път от коремче по гръб!Много съм щастлива! Heart Eyes

# 260
Maiche, като че ли да, но да не чуе зло, пу-пу! Понякога пак се буди нощем и си пръцка, но не е като преди като ви се жалвах.  Много по-бързо й минава и като че ли не е толкова болезнено.
Alex_shu - много сте сладки! Май ще ви избираме за снаха - за баткото, де, но като гледам, че ние с таткото имаме разлика 4 години, точно сте за нас! Grinning
Siniger4e, мерси, значи вече ще си я правя с АМ кашата.

# 261
Да почерпим днес ставаме на 5 месеца!!!!!!!!

Благодаря за пожеланията.
Аз също бих искала да попитам за кашата на Милупа пише с вода 100 мл. с АМ 200мл. каква е разликата и как е по добреи колко лъжички АМ ,съжелявам ама нещо се обърках. Sick EmbarassedИдеята е че искам да заместя обедното хранене.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 11:22 от ketka

# 262
Ketka, ако ще заместваш напълно храненето с каша - ако кашата няма мляко в нея е по-добре да го правиш с АМ, ако си има мляко - с вода. Иначе спазвай точно указанията и няма да сбъркаш. Hug
И едно предложение за име на темичка - "Времето така лети - декемврийчето ни вече иска да седи!"

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 10:39 от Betty L.

# 263
.... значи вече ще си я правя с АМ кашата.
Ама защо!?   Shocked По-добре е с кърма, ако имаш?

ketka страхотни снимки! Особено размерът им. Дай да видим детето, де?
Почерпката е точно по вкуса ми - ягоди, сметана и тирамису  newsm22 - честито месечинче, да сти живи и здрави!

# 264
  • Варна
А какво значи кашата била за захранване само, а не за наяждане ?

да и аз се учудих, сега порових tini-mini беше дала линк , ето го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=149543.msg2849449#msg2849449

# 265
.... значи вече ще си я правя с АМ кашата.
Ама защо!?   Shocked По-добре е с кърма, ако имаш?
Ами първо защото нямам много кърма, имах два дни в излишък и затова я правих с кърма, но за днес като гледам няма да стане, и второ - много се разрежда и вече не стои като каша, пък нали все пак идеята е освен да опитват различни храни и да опитват по-гъсти консистенции, май. Simple Smile

# 266
Betty, аз мислех, че смисълът е най-вече в храносмилането на храна, различна от кърма/АМ и в ученето да се храни с лъжичка?  Rolling Eyes

# 267
УФ съжелявам за размера и спама ето ги по реални

http://images17.snimka.bg/002873367.jpg
http://images17.snimka.bg/002873370.jpg
http://images17.snimka.bg/002873926.jpg

Благодаря за инсрукциите по кашата ще я правя с АМ.а това тирамису е такова изкушение че не се издържа обаче положението е ..........  261uu Animal Pig

# 268
Siniger4e, сигурно си права. В този ред на мисли да кажа за мамите, на които предстои да захранват с оризова каша, че на Венета доста добре й понесе.  Не съм забелязала никаква разлика, дори в акитата.  Сега вече след въвеждането на зеленчуци ситуацията е много по-различна. Току що произведохме нов модел аки - част пюре, част кърма, но доста по-гъсто от обикновено.  Все още не говорим за "пластелин", де Laughing  Вержи, много ми хареса това сравнение!
Bla_bla, малката е кукличка!

# 269
  • София
Здравейте, девойки!

Всичките бебчета са страхотни! Все по-хубави стават и все повече откривам прилики с мама или тате (там където съм виждала мамите и татковците де). Аз обещавам утре да пусна снимки, че конкуренцията не спи и ние изостанахме Laughing Особено Жижи как си връзва обувките и тръгва да слиза от стола ни смаза ooooh! Hug

Доживях и аз Алексис да не ака Sick Отвратително! Направо се чудя какво да правя вече. След оня номер със свиването на коленцата вчера акна малко, но не достатъчно и днес цял ден се напъва. Като станат пет дни  #Crazy му давам едно сиропче и така от около две седмици. Термометърче и сапунче не помагат... ooooh! Кажете какво да правя, да взема да захраня ли!?

Аа, забравих да споделя. Значи нали бях 2 седмици в Благоевград. Ми момичета там имам чувството, че майките, които кърмят са някакво велико изключение. От 8 майки, с които се запознах нито една не беше кърмила повече от 1 седмица Shocked Върхът беше като едната ми каза - чакай да те разгледам, че като видя някоя жена да кърми 5 месеца направо ми е невероятно! Shocked Същото това момиче си спряло кърмата със сумати хапове на 2 седмици на бебето, защото настинала Shocked Иначе, казва, ми течеше като река ooooh! А това, че бебо не яде още пюрета и не пие вода.. бе гледаха ме като луда. А вчера установих, че в градинката тук в София, където ходя положението е почти същото - като кажа, че кърмя и не съм захранила ме гледат едва ли не със съжаление. Божеее, добре че е тоя форум та да не се чувствам като от друга планета.
И последно, че много дълго стана - като си говорих с баба ми (на 85 години) - ми жената ми каза всичко за което тука говорим - късно захранване, без вода, на поискване...де да можеше и моята педи да е на този акъл ooooh!

Хайде - много целувки, че ви досадих Wink

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 12:06 от pontes

Общи условия

Активация на акаунт