Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 11 828
  • 287
  •   4
Отговори
# 285
Крис, имотът не е стока, която купуваш и продаваш за ден или година.
Имотите се купуват дългосрочно, за по 10-20-30-50 години.

Остави този пример с 1-2 години назад и погледни 10-20 години назад.
Кажи за някой, купил апартамент 2016, 2006,1996.
Колко му е струвал и колко сега струва.

При такива периоди се вижда истинската инфлация на парите. То и за последните 2 години имаше адска инфлация, ама хората просто я отричат. Някои от тях.

Освен това, попадат ми разни видеота от инлуенсъри, не помня заглавието, но нещо от типа "защо Мъск не плаща данъци". Та там си казват, че банките си умират да му дават заеми на лихва 1-2%.
Та остави, таз песен любовна, че банките само могат да влагат безрисково в ДЦК на 4% и така до безкрай. Явно, че обичат да дават и на 2%.

# 286
  • Бургас
Е, то е имало и има и такива, които са купили с цел да продават бързо, за да имат бързи печалби, но колкото и да е бързо това - от зеленото до акт 16 минават в най-добрия случай 3 години.

И все мисля, че тези хора не са масата от пазара, има и много случайни сред тях, има и такива, повели се от общата вълна, без ясна цел, с кредити, или да спасят и затворят парите. Те са ги спасили и затворили, не им е идеята да продават.
Виж тези с кредитите може и да имат известни неприятности.

Прави впечатление, че брокерите агресивно и настървено продължават да търсят собственици и имоти за продажба. Явно зелените ливади не им стигат. В бургаските групи е чудо.

# 287
Крис, имотът не е стока, която купуваш и продаваш за ден или година.
Имотите се купуват дългосрочно, за по 10-20-30-50 години.
Че той и Илон Мъск така вика - СпейсХ няма печалба сега, ама това е дългосрочна инвестиция, след 20 години ще сме на Марс, влагайте сега и дръжте, че да спечелите тогава, а не от днес за утре 😀
Напълно съм съгласен с теб, че имотите са дългосрочна инвестиция и именно затова не ме блазнят имоти в БГ - защото както е тръгнало след 20-30 години в тая държава дали ще ще има и 5 милиона българи, от които половината пенсионери. И ще сме построили още 1 милион жилища, които ще се чудим на кого да даваме под наем.
Ако докараме достатъчно пакистанци, мароканци и сирийци, както правят в Германия, Франция или Англия, може и да закърпим положението, ама иди виж при тях как е сега и дали ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт