Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 33 998
  • 618
  •   7
Отговори
# 615
  • София
Почна, почна. За Коледа ще има подаръци... я паркомясто, я баня, климатици...

# 616
не очаквам голям спад, а по-скоро застой докато инфлацията застигне цените...
А какво става с всички започнати сгради (в целия град има кранове, а в 2-3 квартала са буквално на всяка улица)?
Ако половината апартаменти са продадени, но трябва да се продадат и другата половина, защото с тези пари се строи сградата?
Според мен няма на този пазар такова нещо като плато. Поне досега е нямало - цените или се качват, или падат. И в други държави не знам дали е имало, естествено няма как да следя всички 190 държави на света, ама ето например как са се движили в САЩ, последното "плато" е било 1960те години:

Ето как са се движили пък в Китай, там е по-кратка историята, да речем от този век започват да са пазарни цените, и като че ли е имало "плато" за 3-4 години точно преди Ковид, но пък след това плато вместо да се качат, те падат още. В някои градове и наполовина от пика си:

Там, между другото, лихвите също са много ниски, освен това партията дава всякакви стимули като подкрепа за купувачи на първо жилищен, помощ за първоначална вноска, застраховка на кредита и т.н. И въпреки това, когато са построени повече жилища, отколкото има нужда, цените няма накъде да вървят. Иначе материалите и труда и там сигурно са поскъпнали от пика насам, но пазарните цени не са като при Маркс "себестойност+възвръщаемост на капитала", а се определят от търсенето и предлагането.

# 617
  • София
Има ли някой с ипотека към ОББ да ни светне какво става от 10.2026?

# 618
Има ли някой с ипотека към ОББ да ни светне какво става от 10.2026?
Реват масово. Вдигноли съм и лихвата с половин процент   и......

Общи условия

Активация на акаунт