С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 28 693
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
От сина зависи какво ще стигне до снахата и до къде ще позволи на майка си да го разиграва.

# 706
Чакайте да уточня. Обяснението идва след хиляда въпроса от рода "защо не можеш, какво правиш толкова, не ти дават ли". Тя пише съобщение "удобно ли е да звънна да видя внучката си за една минута", никой не знае, че е с колежките си и пред тях започва да се прави на жертва.
Специално за колата от преди 3-4 години и каза моя мъж, че е за основен ремонт, тя казва " Има време" и той повече не се занимава с този въпрос. По принцип няма лошо да и закара колата до сервиз, но сервиза не работи само за нейната кола. Хората излизат в отпуски и приемат с час. Тя искала точно до 13ти колата да е готова.
Моя като е раздразнен временно не говори. Мълчи и прави нещо, става тягостна обстановката.

Последна редакция: пн, 03 авг 2026, 22:34 от ЗЛОДЕИДА

# 707
Няма лошо да разчита на сина си, при липса на мъж, за технически неща. Но нейното е изнудване. Начин да го държи близо, опит за власт. Нищо друго не е лошо.
 Като има пари да стигне до Англия, да си плати ремонта. Преди да тръгне да е уредила  и като се върне да е готово. Той може да наминава да види как върви примерно.
 Сборно постъпките и отБлъскват, не са комуникация и помощ,  а  лигавене. Ти си мой, това казва ,на мое разположение и под моя власт.

# 708
Еее, хайде сега, никой не знае, че е с колежки, приятелки и т.н. Злодеида, вие този филм не го ли играхте вече? Аз поне няколко повторения изчетох тук. Щом още не сте си научили урока, няма спасение.
Само един въпрос, не ми отговаряй, риторичен е. Толкова ли е трудно на мъжа ти, да заяви- Майко, сега не е удобно, ще разговаряме когато си сама. Довиждане!

# 709
  • Варна
Еее, хайде сега, никой не знае, че е с колежки, приятелки и т.н. Злодеида, вие този филм не го ли играхте вече? Аз поне няколко повторения изчетох тук. Щом още не сте си научили урока, няма спасение.
Само един въпрос, не ми отговаряй, риторичен е. Толкова ли е трудно на мъжа ти, да заяви- Майко, сега не е удобно, ще разговаряме когато си сама. Довиждане!

Урокът няма и да се научи никога. Като у казал преди 3-4 години и тя му е казала, че има време, да използва момента и да й припомни за това и да каже и той, че има време.

Честно, да звучи както иска, но имам чувството, че Злодеида, ако не е център на внимание в темата, не може. И наистина не е здравословно възрастни хора да са толкова безхарактерни.

# 710
Биборана, договор за гледане на дете от баби е едно, насоките за сън, хранене и лекарства е друго.Ти говореше и за неустойки.Съжалявам, но не схванах иронията.
    Аз също съм искала да ми се оставят написани насоки в колко часа кое лекарство, кога инхалация, с колко разтвор
    Когато беше бебе , часовете за дълъг сън и дрямка също настоявах да се Ами написани, за мое спокойствие
 Но това няма нищо общо с договор и неустойки.
  За договор с детето, няма да коментирам, защото нищо не разбрах.Но няма значение, моите ги отгледах, няма да включвам договори с тях.

# 711
  • София
Като са правили деца, ще опъват каиша.
 За мен лично това би бил проблемът, а не че ще е сам.
Все още в 21и век някак се заобикаля ролята на единия родител. И все още в болниците се чуват обидни реплики към жени като "като се еб@, не рева". Как пък някой на мъж не каза "като си го тикаше, не рева".
Аз не съм виждала мъж, легнал да ражда (за съжаление), така че няма начин. Освен някой евентуално присъстващ на раждането. Та на кого да кажем "на теб ти е лесно, само го завираш и дотам"
Това за каиша е грозно, меко казано. Предполага се, че майката също го е искала. И 2 години вероятно мъжът й я е издържал, ако трябва да сме толкова пунктуални

Последна редакция: пн, 03 авг 2026, 16:11 от Cuckoo

# 712
+1000
Да го научи наизуст и да го повтаря като латерна.

# 713
  • София
Моята свекърва продължава да командори зълва ми, вика я 2 часа, след като е тръгнала. А тя явно е мека Мара и не може да откаже. Преди свеки да се счупи, зълва ми се оплакваше, че иска да ходи у тях с дни или да ходи с тях на почивка. Чак криеше от майка си, че вече не е на работа, за да не я тормози постоянно да седи у тях.
Обаче има нещо, което подозирам. Зълва ми не е по работата, но може би гледа да се навърта около майка си, та накрая тя да каже: "Ето кой ме гледа досега, оставям й моята част от жилището". Те с брат си по принцип се разбират, но там са по-любимите внуци, особено синът й е кръстен на свекър ми.

Последна редакция: пн, 03 авг 2026, 17:08 от Cuckoo

# 714
Точно така и каза моят мъж, че има време да си направи колата като си дойде и друг път да пише, че не е сама преди да и вдигнем за да си преценим да вдигаме ли. Тя се върна на първоначалната тема, че просто искала да си види внучката. Грях ли било и моя и затвори. После през ноща в 2 часа ми пише километрични съобщения, че трябвало да му се моли за елементарни неща. Тя останала без мъж в името на децата си и това им била благодарността.

# 715
Злодеида, с риск да ме нападнете тук, ти не разбираш или нарочно се правиш? Харесва ти да си жертва ли?
Отдавна можеше да е блокиран месинджъра. Дори да не е изцяло има опции как да не ти пречи. Ама то това е по желание...

# 716
  • София
Като прочетох Зло и се сетих за моя приятелка със същата свекърва манипулаторка.

Когато й се развали колата, каза че няма да я оправя, защото ремонта е скъп, а на нея не й трябва. Всъщност идеята беше да звъни непрекъснато да я возят и прибират, че нали колата не работи. Веднъж се обадила на сина си, защото напазарувала много и не може да пренесе пазара. Тя живее на 300м от магазина, сина в друг квартал на София, двата квартала са  на разстояние  7 км . Те отиват да я вземат и тя " ето ме на, не мога да мръдна" Взимат я, качват покупките и се започва " ето за вас купих тази лютеничка, саламчето беше намалено..... " Сина казва, че не иска нищо от това, че не ядат такива неща, че ако не беше пазарувала да им дава, нямаше да й тежи и да се налага да минава 7 км за да я прибира. Тя като заронила едни крокодилски сълзи, ама как така от майка си не иска да вземе, ама тя от парче месо го е отгледала, с какво е заслужила това...Те взели там нещо, колкото да спре и си тръгнали.

След 20 дни иска да си оправя колата, че сина нямал време за майка си и сама ще се оправя. То не бяха майстори, ремонти, пари не й стигаха. След това се започна " Ужас, нещо светна на таблото, ще се запаля, ела да я видиш тая кола", " Нещо й тропа, ако не дойдеш да ме караш в сервиза, ще викам пътна помощ," Накрая сипа дизел в бензиновата кола, мъжа на бензиностанцията няколко пъти я пита дали е сигурна за дизела. Ами тя се била объркала, защото предишната кола от преди 13 години била дизел.

# 717
Злодеида, с риск да ме нападнете тук, ти не разбираш или нарочно се правиш? Харесва ти да си жертва ли?
Отдавна можеше да е блокиран месинджъра. Дори да не е изцяло има опции как да не ти пречи. Ама то това е по желание...
Аз не и отговарям. На без звук съм. Видях в 4 часа, че е писала като храних бебето.

Последна редакция: пн, 03 авг 2026, 22:08 от ЗЛОДЕИДА

# 718
И? Какво като е писала? Зарязваш я, не отваряш, не четеш и не пишеш? Не е трудно никак! Само малко желание се иска.
П.с. по постовете ти се чудя ти ли пишеш или дъщеря ти.

# 719

Веднъж се обадила на сина си, защото напазарувала много и не може да пренесе пазара. Тя живее на 300м от магазина, сина в друг квартал на София, двата квартала са  на разстояние  7 км . Те отиват да я вземат и тя " ето ме на, не мога да мръдна" Взимат я, качват покупките и се започва " ето за вас купих тази лютеничка, саламчето беше намалено..... " Сина казва, че не иска нищо от това, че не ядат такива неща, че ако не беше пазарувала да им дава, нямаше да й тежи и да се налага да минава 7 км за да я прибира. Тя като заронила едни крокодилски сълзи, ама как така от майка си не иска да вземе, ама тя от парче месо го е отгледала, с какво е заслужила това...Те взели там нещо, колкото да спре и си тръгнали.

Това последното е причината да досажда така упорито. Просто манипулацията работи.

Общи условия

Активация на акаунт