С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 26 175
  • 689
  •   3
Отговори
# 540
  • при късмета
От начало прочетох, че мъжа НЕ е съгласен със ситуацията. Не знам защо. Свекърите искат нещо,което са знаели, че ще поискат, а първоначално са скрили. Мъжа ти се оправдава с работа на място и всички чакат ти да направиш компромис. От къде на къде? Мъжа ти е точно толкова отговорен за отглеждането на детето, колкото и ти. Не бих играла по свирката на никой от картинката. Ще им кажа да се оправят, като намерят начин детето да е тук, където живея, защото заради техни предложения и уговорки с тях съм се върнала на работа. Да си спазват предишните уговорки, аз не бих променила нищо. Ако свекърите се запънат да си ходят, да си ходят, ще намеря друг вариант, но цяла лято с тях няма да живея.
Вместо да допускаш да те изнудват всички вкупом, прецени как е най-добре за теб и заяви на мъжа си, че това ще направиш. А той е длъжен да е част от твоето решение за детето, не на родителите си. За средноинтелигентен човек, довода "ако ми бяхте казали всичко това предварително, нямаше да се върна на работа и нямаше да се ангажирате с детето", би трябвало да основателен аргумент. А, ако свекърите имат средна интелигентност, даже биха се засрамили от подлата си постъпка. Не си ги задължила ти, тяхна е била инициативата.

Понеже някой попита - тук са на квартира.

За другия въпрос - че съм неблагодарна в прав текст дойде от моята майка, а според мъжа ми понякога така изглеждало отстрани.

Не се оплаквам, не ми е това идеята, а да чуя странични мнения
Пак да ти напомня, да кажеш на мъжа си, че отглеждането на детето не е само твое задължение. Ако ти си неблагодарна, то тогава е неблагодарен и той. Тогава дали така ще му изглежда?

# 541
  • София
То 2/3 от "цяло лято" минаха... А и нейната майка е наблизо.
Впрочем, щом собствената й майка го е казала, може да се позамисли.
Но няма да помогнат и теориите за някаква подла конспирация от страна на мъж, родители и кой ли не

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 19:25 от Cuckoo

# 542
Подла постъпка да плащаш наем, за да гледаш внуче?

За пореден път се убеждавам, че най-добре са свекърите, които не помагат и си гледат живота Simple Smile

# 543
Тоест да не се съобрази кое е по-добре за детето – месец на морето, вместо в прашната София, дори по-добре за собствената ѝ майка – щом работи, има само 2 почивни дни в седмицата, които ще е жалко да похарчи за пътуване до София, ако иска да си види внучето, вместо да прескочи до съседния град – защото на самата нея ѝ е по-удобно да си стои в София и всички да ѝ се въртят на пета, щом така ѝ е по-удобно.
Може спокойно да се настани при майка си и да си работи там, докато свекърите гледат детето в съседния град. Даже може вечерта и нощта да прекарва с него, само през деня да са разделени.
Пак ще попитам – толкова ли не смее да остави мъжа си 5 дни в седмицата сам?

# 544
  • при късмета
Подла постъпка да плащаш наем, за да гледаш внуче?

За пореден път се убеждавам, че най-добре са свекърите, които не помагат и си гледат живота Simple Smile
Подло е, че когато я вкарват в ситуация дя няма голям избор, да променят условията после. И никой не ги е задължавал, предложили са те. Да, продължавам да смятам, че е подло

Сийке, а този мъж какво ще разбере от гледане на собственото му дете? Ако всеки гледа да го отърве от това задължение? Тя и да смее да го остави от нейна гледна точка, ти нали за детето уж мислиш. Смяташ ли, че е добре да се разделя с баща си дълго, било то за безплатно пребиваване на морето? При положение, че и двамата му родители са от там, не мисля, че детето пропускайки месец на морето сега, ще го пропуска в бъдеще. И да не ти се вярва, връзката с бащата се изгражда, не е по подразбиране, както с майката и дори да е малко детето, дълги раздели изобщо не работят в посока изграждането на тази връзка. Даже по-лошо, че е малко

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 19:26 от ма ко

# 545
Грам не ме е страх да оставя мъжа си сам. При майка ми няма как да отседна по ред причини, една от които е, че там нямам в момента вариант за превоз, с който всеки ден да ходя между двата града да водя и взимам детето. Аз ако имах такава опция, нямаше да се замисля дори.

Не искам всички да ходят на пета покрай мен. Даже напротив, търся своите грешки. Ако вярвах, че някой ми е длъжен за нещо, изобщо нямаше да потърся странични мнения.

Благодаря на всеки дал мнение, без значение от естеството му. Всяко мнение ми беше от полза.

# 546
Сийке, а този мъж какво ще разбере от гледане на собственото му дете?

Така де, така де... Какво ще разбере?
Да си пусне отпуск и да си гледа детето, вместо да го натриса на собствените си родители, които не стига, че трябва да живеят в друг град, ами и наем да плащат.
Пък кое е по-добре за самото дете... Куп луди хора харчат луди пари да осигурят на децата си през лятото морски климат, тези могат дори безплатно, ама нали... Майката, таткото, филанкишията... Не и детето.

# 547
Аз грубите мнения не ги разбирам, но аз не бих имала против да отида на морето и свекърите да гледат детето, но аз ги харесвам тях.

# 548
  • София
То всеки така си пуска отпуск и работодателят плесва с ръце и казва: "Ама разбира се". И работа се сменя толкова лесно.

# 549
Аз не бих се съгласила с ММ да сме разделени месец и половина. Ама също й не бих отишла да живея месец и половина със свекърите или майка ми. Започват да се изострят отношенията с такива дълги престои.

Свекърите са си в правото да искат да си отидат вкъщи на морето. Предвид аз колко си обичам комфорта на собствената територия...

# 550
  • София
Колко време това дете прекара на морето това лято? То лятото мина,  майка му още се чуди. Да заминава със свеки, може да и хареса. Таткото, ако беше моряк? Или международен шофьор? А, те такива са чичовци на децата си. Ще стоят хората в София на квартира през лятото, защото баба може да ухапе мама, докато детето се плацика в морето. Ей къде е септември, до тогава софиянчета ще идат по още два пъти на море.

# 551
  • София
Аз не бих се съгласила с ММ да сме разделени месец и половина. Ама също й не бих отишла да живея месец и половина със свекърите или майка ми. Започват да се изострят отношенията с такива дълги престои.

Свекърите са си в правото да искат да си отидат вкъщи на морето. Предвид аз колко си обичам комфорта на собствената територия...
И аз също. Но по принцип не съм голям фен на морето, та при мен нямаше да има никаква дилема.

# 552
  • при късмета
Сийке, а този мъж какво ще разбере от гледане на собственото му дете?

Така де, така де... Какво ще разбере?
Да си пусне отпуск и да си гледа детето, вместо да го натриса на собствените си родители, които не стига, че трябва да живеят в друг град, ами и наем да плащат.
Пък кое е по-добре за самото дете... Куп луди хора харчат луди пари да осигурят на децата си през лятото морски климат, тези могат дори безплатно, ама нали... Майката, таткото, филанкишията... Не и детето.
И аз това казах, таткото да си поеме задълженията. Авторката звучи, сякаш и мъж и свекъри са ѝ втълпили, че задължението да гледа детето е само нейна и на нея се помага, а не на сина. Както винаги м/у другото. Ей, тези свекърви, винаги на снахата помагат, внуци и син, нищо общо нямат! Цял живот са я чакали да дойде, че да ѝ помагат.
А няма нищо по-добро за едно дете, от семейството на едно място. Морето не е избягало на никое дете.

# 553
  • София
Аз не виждам някаква невероятна оферта да живея и работя месец до морето. Все едно ще работя от бара на плажа.
Разбирам и свекърите. Не е редно да се местят генерално в друг град, за да гледат детето.
И кашмир разбирам, едно е мислила, друго е станало. Ама как така не са изяснили нещо толкова основно в началото още?
Да благодари мило и сърдечно на свекърите и да откаже.

# 554
На мнението на Как' Сийка съм - според мен един месец на морето за малко дете (пък и за всяка възраст) е за предпочитане пред жегата и прахоляка на София. Не разбрах какъв точно й е проблемът на cashmere с този план, изглежда че тя няма възражения към схемата като такава, а само към това, че й идва изненадващо.

Общи условия

Активация на акаунт