С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 25 640
  • 686
  •   6
Отговори
# 675
Никаква яснота няма. Пуснаха ни опорна точка и ние развихме сценариите, всяка според своето разбиране.

# 676
Дори и квартирата да я плаща младото семейство, това не означава че имат право на вето върху живота на по-възрастното. Даже чудесно, ако младите плащат - значи имат финансов ресурс, който спокойно могат да отделят за бавачка, или всякакъв друг вид платена услуга за отглеждане в този толкова критичен период от един месец Smiley

# 677
Те сигурно и младите са под наем.
Да сипя и аз малко 🙂.
За мен са млада новобрачна двойка, без финансови възможности все още, а  и младички, особено Кашмир.
Два наема в София си е разточителство.

# 678
  • Варна
Не виждам защо очаквате още отговори и информация от нея. Тя каза "благодаря" и за нея дискусията приключи. Обаче яко вървят съчиненията. Аз пък ѝ се радвам, че не продължи да се обяснява. В този форум колкото повече се обясняваш, толкова по-черен излизаш.

# 679
    Никой на никого не е длъжен. Искат хората да се върната на морето, на снахата не й изнася, оправя се. Какви дългосрони обещания, договори, щуротии?! Ако условието да се върне на работа е било,че бабата и дядото ще гледат детето, то тогава тя трябва да е наясно, че нещата няма да се случват само както тя иска. Ке се правят компромиси.

Е, Кашмир или трябва да приеме, че бабата и дядото ще гледат детето на морето, или трябва те с таткото да се оправят. Няма друг начин. А и хората са в правото да си променят желанията. Дори и да си подписал договор има клауза за прекратяване.
За договорите и договорките между роднини личен съвет
 - говорете подробно всичко, всички условия, не се срамувайте да повдигнете някой въпрос. Най-големите проблеми стават, когато някоя страна (а понякога и двете) си мислят, ама то това е ясно, всички така правят.
- записвайте си най-важното! Не казвам да се подписва като двустранен договор, това е прекалено, просто като бележка. Хората забравят или по-скоро помнят както им е удобно.
- по принцип за договорките, ако ги третирате като обвързващи договори (както прави ма_ко),винаги предвиждайте начин за предоговаряне и неустойки при неизпълнение . Ако няма предвидени неустойки, значи всеки може (и има право) да прекрати договорката по всяко време. Абе, реално няма договор.

Конкретно за случая: Кашмир може да приеме да отиде на морето, може и да откаже и да си гледат детето с мъжа й.

Както почти винаги в тази тема стигаме до извод, че виновен е мъжът. Когато е чул предложението на родителите си, той е длъжен да отговори, че първо ще го обсъди с жена си и двамата заедно ще вземат решение. А не да се съгласява. Ситуацията е на чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 680
Авторката никъде не е споменала, че свекърите са казали на мъжа, пък той на нея и т.н.
Тя попита, дали ще се счита за неблагодарна, ако не е съгласна с конкретна ситуация.
На нас не ни бяха дадени допълнителни данни за ситуацията, искаше се само мнение, дали мислим, че тя е неблагодарна.
Сега конкретно по казуса - да не си съгласен с предложения ти вариант на каквото и да е, не те прави неблагодарен.
До този момент гледните точки за "нещото" на двете договарящи се страни са съвпадали, идва време в които поставените условия не отговарят на желанията за развой на събитията.
Просто е, казваш "Благодаря" за всичко, което сте направили за нас, от сега ние поемаме и всички са ОК.
Аз мисля, че авторката просто се е засегнала от квалификацията "неблагодарна" , отправена от собствената й майка, и затова искаше нашето мнение по въпроса.

# 681
Абсолютно съм съгласна с последното мнение.
  Биборсна, какво записки и какви договорки и неустойки, когато обсъждаш с родителите си гледането на дете. Много ми е чудно ти така ли си правила с майка си, свекърва си.
  Ако дъщеря ми/снаха ми седне срещу мен с лист и химикалка и уточнява неустойки, айде пътя. Големи хора са, ще се справят и без мен.
   Да, важно е да се спазват уговорките и обещанията, но винаги го има и човешкия   фактор - болежка, промяна на мнение, нещо друго непредвидено.

# 682
Неустойки за родители, ако се откажат да гледат внучето, направо ме разсмя. 😂😂😂 Възрастните хора, когато поемат ангажимент, а после по една или друга причина вече не могат да го изпълнят, просто казват: „Не можем.“ И дотам. Какви договори, какви неустойки? Това е роднинска помощ, а не трудов договор.

# 683
  • София
И какви ще са неустойките за уморени, изнемогващи, баба и дядо? Или такива, решили, че искат на круиз, на село или просто им е писнало? Ей така, хипотетично. Дотации с евра, буркани и имоти ли?
А какви ще са неустойките, ако подопечното внуче е толкова лигаво и непоносимо, че е счернило живота на бабата и дядото?

# 684
Или ако младите решат да разрушат договорката?

# 685
Ще ме извинявате, ама ако ми цъфнат с писмен договор с неустойки за гледането на внуците ще им запазя час при психиатър и аз ще платя консултацията Simple Smile

# 686
Не виждам защо очаквате още отговори и информация от нея. Тя каза "благодаря" и за нея дискусията приключи. Обаче яко вървят съчиненията. Аз пък ѝ се радвам, че не продължи да се обяснява. В този форум колкото повече се обясняваш, толкова по-черен излизаш.
Не във форума. В тази конкретна тема. Иначе съм +100 за това мнение.

Общи условия

Активация на акаунт