С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 28 693
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Сега ще кажа наскоро дълго пазена тайна и затова никой никога не я е чувал: Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!
...

# 721

Веднъж се обадила на сина си, защото напазарувала много и не може да пренесе пазара. Тя живее на 300м от магазина, сина в друг квартал на София, двата квартала са  на разстояние  7 км . Те отиват да я вземат и тя " ето ме на, не мога да мръдна" Взимат я, качват покупките и се започва " ето за вас купих тази лютеничка, саламчето беше намалено..... " Сина казва, че не иска нищо от това, че не ядат такива неща, че ако не беше пазарувала да им дава, нямаше да й тежи и да се налага да минава 7 км за да я прибира. Тя като заронила едни крокодилски сълзи, ама как така от майка си не иска да вземе, ама тя от парче месо го е отгледала, с какво е заслужила това...Те взели там нещо, колкото да спре и си тръгнали.

Това последното е причината да досажда така упорито. Просто манипулацията работи.
Тази история все едно за моята свекърва е писана. И манипулацията не работи от години. ММ нито ходи да помага, нито взима купеното. Но поне 2 пъти месечно се случва. И ММ всеки път се дразни.
Като не го вземе, пак лошо - почва се драмата - ти не дойде да вземеш еди-какво си, то ще се развали. Серия три е как се е измъчила да го изяде.

Както и преди това бях писала тя си е такава - ирационална.

Хубавото е, че 35+ години прилагаше този принцип към мен (не с покупки, а по други теми). От 1 г. ми писна и спрях всякаква комуникация с нея. Та сега ММ е единствената жертва.

# 722
Зло, мъжът ти направо защитава дипломна работа. „Нямам време, като се прибереш си я оправяй.“ Точка. Не е нужно да вади вода от десет кладенеца.

# 723
Биборано, тихо, не смей баш в тази тема да говориш лошо за свекърва си Joy

# 724
Злодеида, нищо не осмисляш, с години ще пишеш тук.

# 725
  • София
Злодеида, мъжът ти избира да й играе по свирката. Защо?

П. П. Имам предвид, ако се дразни от поведението й. Ако не се дразни, е ясно.

# 726
Аз не разбрах на вас какво ви пука, че е била с колежките.  И ми се струва, че синът по-добре ще се оправя, ако  жена му не присъства и не се информира в реално време за всеки разговор с майка му. Не може ли да иде в другата стая и да се разберат на спокойствие за тая кола. Аз не бих позволила мъжа ми да ми губи времето с пълна програма на комуникацията с майка си. Така тя му дудне от една страна, от друга ти го подпираш укорително и той съвсем се инфантилизира. За месинджъра го казаха вече...

Почвам да си мисля че номерата на тая жена са ви развлечението, честно.

# 727
Нямам идея. С годините забелязвам, че това игране по свирката не е точно такова. Видимо няма желание да се занимава с нея. Тя прекалява. То не е едно не са две неща. В момента я реже за всичко.Имаше такава поредица на откази от негова страна за какво ли не и невдигане на телефона, тогава тя падна по стълбите и се почупи и лежа 2 месеца на легло и трябваше да се обслужва. Мисля, че точно да не се повтори подобна ситуация поддържа някакъв контакт с нея.
За котките да кажа - изчезнаха, остана домашната само и това е проблем. В писанията е писала как може да не хранел котките, тя като си дойде щяла да ги събере отново. Което мен не ме касае. Нито ги храня, нито нищо. Отдавна спрях да и плащам кастрациите и ваксините.  На мен пише колко сина и бил безотговорен. Мютната ми е, защото това според мен си е опит за интриги.

# 728
Злодеидо,
преуморена си от недоспиване и не анализираш написаното.
Не си ме разбрала, не говоря лошо за свека - ами направо я хваля.
Кога подхвана сина си - когато няма възможност да общува с мен.

Първи извод: свека няма нищо лично срещу снахата, а има равно третиране със сина й - приемала ме е като свое дете!
Задълбочен извод: синът й де факто е резервната гума, а снахата е била на първо място за мноого години. Simple Smile

На мен пише колко сина и бил безотговорен. Мютната ми е, защото това според мен си е опит за интриги.
Една идея как да й отговориш: тя не се меси в отношенията и възпитанието на твоето дете. И обратното - ти не коментираш нейните. Това е шегаджийски отговор, а дано се усети.

# 729
  • София
Но в това семейство всичко се превръща в яка забава и аз имам чувството, че и двете страни се опияняват от ситуациите.
И аз вече съм на това мнение.

# 730
Припадам JoyJoyJoy

# 731
  • Варна
Злодеида, с риск да ме нападнете тук, ти не разбираш или нарочно се правиш? Харесва ти да си жертва ли?
Отдавна можеше да е блокиран месинджъра. Дори да не е изцяло има опции как да не ти пречи. Ама то това е по желание...

И аз смятам, че на нея й харесва да е жертва и да се оплаква. Има такива хора, не е единствена. Да си с бебе и да се занимаваш да четеш километричните свекървенски глупости по нощите.... явно трябва да ти е мега скучно. Блокиране и толкова.

Но в това семейство всичко се превръща в яка забава и аз имам чувството, че и двете страни се опияняват от ситуациите.
И аз вече съм на това мнение.

И аз. Съгласна съм и с Iris04, че ако мъжът на Злодеида бъде оставен сам да се оправя с майка си, ще е най-добре за всички.

Злодеида, нищо не осмисляш, с години ще пишеш тук.

И с това съм съгласна. И някой беше писал, че има чувството, че дъщерята на Злодеида пише в темата. Аз се замислям пък дали двете й деца (момичета) биха повторили нейния модел на държание в такива ситуации... искрено се надявам, че не и ще имат твърди лични граници.

# 732
  • София
Едната кучк@, която си оставила кученцата, казала на другата кучк@, която си носила кученцата, че мамин е неблагодарен. Мамин застанал между двете и го засърбяло от бълхите и обидите, които прескачали.
После едната казала, другата рекла, а през прозореца надничала любопитната съседка от две улици надоле, която само чакала да се разсеят в борба за махленско надмощие, за да открадне климатика.

Ся, да не ме погнете, това е компилация от цитати.  Само махленското надмощие е от мен, от сърце. Съжалявам, защото харесвам потребителката, но така ми звучи цялата история и това почти я изчерпва, макар да са изписани стотици редове.
Не знам как имате сили, че и с бебе, да се занимавате толкова, на мен днес на 37° това ми е най- дългият пост за деня и едвам го написах.

# 733
Аз не мисля, че Злодеида е жертва, нито че във всички тия ситуации има нещо истински разстройващо и навреждащо. Ако свекървата не им поднася всеки ден нова магария може и да им липсва  Simple Smile

# 734
Много мислителки се събрахте, пък може да не ме четете. Блок и толкова. Не сте по-добри от мен.

Общи условия

Активация на акаунт