Хайде на Бремелинска тема!

• 30 172
  • 510
  •   1
Отговори
# 225
побут на темичката на горе  Laughing

# 226
Да попреместим малко темичката на по-предна позиция... И да попитам,ако някой има идея... Понеже от известно време ми се върти в главата. Нали при мен миналия път имаше проблеми с плацентата и с множествени инфарктни огнища с различна давност. Причина за това не откриха. Правих имунологични и генетични изследвания и бяха отрицателни. Та сега да питам. Дали тези изследвания не трябва да ги повторя сега,когато съм бременна? да няма нещо,което се активира по време на бременност,а иначе когато няма бременност да не се открива. И още нещо- дали не трябва чисто профилактично да пия аспирин... Ей на,Зори пие. какво ти казаха, защо го пиеш? Аз естествено,ще си питам и д-р за това,ама ако някой има инфо да ми каже предварително...
 Hug Hug Hug

# 227
  • София
според мен генетичните не могат да се променят,но имунологичните мисля че могат.А Аспирина и аз така профилактично си го пия,пък и той е от 100 мг. и няма да навреди.Ти къде ги прави имунологичните.Аз трябва да ги правя,ма още не съм отишла Embarassed.Иначе генетичните са ок.Обаче щом си имала инфарктни огнища,мисля че е доре и ти да пиеш аспирин-естествено нека лекаря да ти каже,все пак те са компетентните.

# 228
Ники, и при мен беше такъв проблема миналия път. След това имунологичните си бяха ок, а сега все още на се ми пуснали такива изследвания. Не пия никакви лекарства в момента. Дори витамини не пия, каза да си ги купувам от пазара - пресни. И аз смятам да питам следващия път за такова изследване, ама хапове на своя глава не вземам. И един доплер мисля да си изпрося.
Пък бебо цяла нощ беше на въртележката, голяма игра падна. Затова и си поспахме с него до обед.

# 229
Зори,имунологичните ги правих още през ноември, при някакъв си д-р от Тина Киркова. Не че не му помня името, ама дори не искам да го споменавам, не искам и да си го спомням. Честно казано много ме ядоса тогава той и не бих го препоръчала. Спомням си,че резултатите ставаха за 1 месец и когато го написах тук, Берни каза,че в лабораторията,в която тя работеше тогава,излизали за доста по-кратко време. Тя да каже:)
Борянче, задължително трябва да си искаш доплер, и то по-начестичко с напредване на бременността. Аз така си мисля. Тая думичка ми се е набила в главата като едва ли не най-важното нещо за щастливия край на моята бременност...
Не знам какво ми става. Откак съм бременна, имам страшен ищак да готвя... Днес съм сготвила 2 манджи и едно кьополу...  Аз по принцип обичам, но не бях пипвала нищичко през последните 9 месеца...

# 230
Ники,хубаво е да си направиш имунологичните и сега.Специално антифосфолипидните могат да се появят и след забременяването,нищо,че преди това са били отрицателни.Отосно аспирина си мисля,че ако нямаш + антифосфолипидни не е нужно да го пиеш.При нас резултата става за 5 работни дни,предполагам,че няма промяна.Ако имаш нужда от нещо питай.
 Hug

# 231
  • София
Берни,ти в коя лаборатория си работила.Аз знам,че такива изследвания се правят на много малко места,едното е в Александровска болница.Най-точни и пълни имунологични се правят в Плевен,но сега не ми е възможно да отида до там.А Аспирина аз го пия и като профилактика за високо кръвно,защото преди го вдигах.Доплер преди ми правиха 2 пъти за 5-те месеца бременност,сега пак ще ми правят.

# 232
Берни,ти в коя лаборатория си работила.

Работя в Александровска в имунологията.

# 233
Зори, да вземем да идем да ги направим, а... Ще ме почва вече параноята май... Прекалено дълго бях спокойна...
Берни, къде се намираше имунологията на Александровска? Трябва ли да се направи преди това консултация с д-р или може на своя глава? идея си нямам с кого да се консултирам... Ще ти звънна тая или другата седмица да те разпитам по-подробно...
Ще направя нухалната транслуценция тая седмица /надявам се/ и след това се захващам сериозно да намеря д-р,който да ме следи... Умирам от ужас на кого ще попадна...

# 234
  • Виена
Ники и Зори, довечера (понеже папката с документите ми е в Краси днеска) ще ви напиша какви изследвания ми правиха тука, ако това може да ви ориентира. Пуснаха ми ги въз основа на резултатите от генетичното, което ми правиха в Медицинска през март и според което генотипа, към който принадлежа е склонен към образуване на тромбофилии. Спомням си, че беше нещо свързано с времето на съсирване. Като ги напиша данните, Берни може да преведе на човешки какво е правено. А относно аспирина, при евентуална опасност от тромбофилии се назначават инжекции специален хепарин, понеже аспиринът не бил препоръчителен по време на бременност след определен момент. Непременно питайте доктор за този аспирин! Ники, д-р Марков прави някакъв научен труд точно по тази проблематика. Така поне каза една сестра в МА.
Погалете си коремчетата от мене!   bouquet

# 235
  • София
да аз точно за Александровска знам,за доц. Балева.
 Ники,освен да се разберем тия дни и да се дигнем до там.Обаче май трябва да се запишем,аз имам един телефон и ще звънна да питам.
 Рени,аз си ги правих тези генетични и са ок при мен.
 Днес съм на ФМ и ме тресе шубето. Crazy

# 236
И аз да се разпиша след днешната консултация. Малко съм притеснена, защото ми казаха - плацента превия тоталис и бебока е седалишно разположен. Ако не се вдигне до 28 седмица може да си остане така плацентата долу. В сряда пътувам за София за по обстоен преглед, че ме хвана шубето яко. Сега ми изписаха магнерич 3х2 и но-шпа ако имам болки.
А за тия изследвания хич незнам на мен какво са ми пускали.

# 237
 Зори, стискам палци,не се шашкай,всичко ще бъде наред. Като мине прегледа, не забравяй да се отчетеш. Като ти гледам подписчето, пише,че пола на бебето е вече видим,та може да се върнеш и с цветни гащи днес:)
 Аз писах имейл на доц. Конова от Плевен, описах и моя случай и дано ми отговори,да имам едно мнение от човек,който разбира от тия неща. Чудя се дали да напиша и на проф. Кременски, ама той нали е по генетичните,май няма много смисъл.
 Най-после днес и аз се сдобих с час за ФМ за четвъртък. Тогава ще стискате палци:))
 Дари, не е хубаво това с плацентата, ако не се вдигне може да те накарат да лежиш. Но пък плацентата се вдига доколкото знам. И ти да се отчетеш след софийския преглед! стискам палци и на теб!
 Hug Hug Hug

# 238
Здравейте ,
Дари 76 -стискам палци да докладваш  добри резултати от прегледа . Плацента превия изисква много пазене и повече лежане. Така, че се пази !!!  Hug
Ники , мила успокой се !!!Д-р  Димитрова от "Фемина " има добър апарат и прави доплер . Ако ти се наложи просто се запиши да огледа плацентата  ти. Аз също при всяка бременност имам проблеми с плацентата , бързо ми остарява . До сега никой не ми каза на какво се дължи , но към края ходя на доплер да я наблюдават. 
Много гуш на всички и се пазете !!!!

# 239
Ники, преди време и аз бях писала на д-р Конова. Жената ми отговори в рамките на един ден. Но ме препрати към колегите й в София. Към някой конкретен не ме насочи.  Hug
Дари, ако се наложи лежане ще има лежане. Нали си знаеш.  Hug
Успех на прегледа в София.

Общи условия

Активация на акаунт