Клуб на многодетните родители - Пълна къща (6)

• 13 923
  • 329
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Юле, моля те да ми пратиш логото на пълна къща овекторено ако го имаш - за да го сложим в дизайна.

Благодаря за коментарите и предложението на Цоци,

сега само ще трябва да намеря време да го направя тоз прословут сайт.

Ето какво оформих като съдържание:

1.Новини/събития - минали и  предстоящи
2.Привилегиите от темата - като справочник
3.полезни връзки,
4.представяне на семействата( 10х на Цоци за идеята)
5.календар с рожденни дни и др - още не ми е съвсем ясно какво ще включва, но.... ще го измислим
6. рецепти
7.статии и медийни изяви
8 някаква търсачка за самия сайт

Отворена съм за нови предложения и препоръки
Може да го започна и една по една да слагам рубриките - като намеря време - че направо съм затрупана от работа

# 121
  • Пловдив
аз тази тема не я знаех!!!!!
и сега научавам за събитието!!!!
Когато затваряте една темадавайте линк за новата, моля!

# 122
Момичета, моля ви някой да отиде на 1 юни в ТВ7. Аз, по всяка вероятност, ще съм на работа.

Мисля по въпроса ooooh!
Някой друг желаещ има ли случайно, че да си пазим страх заедно hahaha

Цвети, Гуугъл Групата е почти готова. Оказа се, че ако присъединявам на ден повече от 10 члена трябва да чакам служебно одобрение, та ги пускам на части. Та затова не съм пратила и съобщението за празника още. Обаче ме притеснява времето и ме е страх да не стане едно голямо нищо. Да пускам ли поканата и кога? Май към сряда вече ще дадат по-ясна прогноза за времето, ама дали няма да е късно за поканата?
Какво мислиш???

# 123
Момичета, здравейте!  Hug

Не бяхме в София за празниците и затова не съм се включвала...

В момента нямам време да чета, за да разбера какво сте решили за тениските, а също и за срещата - прегледах страничките по диагонал, но... за всеки случай ще пиша...

JuliS, ако не сте решили на кой да изпратиш 2-та кашона, може на мен - тъкмо ще разпределя тениските - нали в мен са бройките и цветовете на поръчалите такива.
Ако има друг желаещ, с предимство е  Blush

За срещата - днес или за сряда остава?
И къде?

Засега това, до скоро!

# 124
аз тази тема не я знаех!!!!!
и сега научавам за събитието!!!!
Когато затваряте една темадавайте линк за новата, моля!

Раде, на всяка тема - тази, официална, служебна на Пълна къща и на другата - за споделяне и ежедневие Многодетни мами - винаги накрая давам линкове за новата тема и винаги на първа страница на новата е старата тема....Я виж в свободното време първите страници и последните на темите и ще ти стане ясно....

И темата не я знаеш,защото те хващам да не четеш първта страница на другата тема....

За сайта - може и да има нещо от рода - нашите деца - таланти и всеки да си включи гарджето....

# 125
Може би да провериш, дали няма рожден ден и направо да идваме в сряда.

СуперТеди, аз като новак мама на три деца  Wink не знам в колко часа се събирате по принцип...   Wink
И този час остава ли за сряда?
Пиши ми, за да звънна до Лейди да питам  Grinning

Мами, не се сещам дали бях писала, но АКО има рожден ден, дечицата НЕ може да са вътре, т.е. играят само отвън, докато приключи рождения ден.
Което е минус, ако вали  Sad

А колко мами се събираме?
Ако няма рожден ден, дано да е така  Praynig, мога да помоля да ни запазят една голяма маса  Grinning

За пикника на 3-ти юни - ние няма да можем да дойдем - празнуваме двоен рожден ден на Дани (вече мина) и на Мони (ще става на годинка)...
В такъв случай парите за тениските да нося в сряда  newsm78
А кой ще ги събира?

Кабо Алма
и Червена шапчице, как мина дискусията днес?

# 126

Ето какво оформих като съдържание:

1.Новини/събития - минали и  предстоящи
2.Привилегиите от темата - като справочник
3.полезни връзки,
4.представяне на семействата( 10х на Цоци за идеята)
5.календар с рожденни дни и др - още не ми е съвсем ясно какво ще включва, но.... ще го измислим
6. рецепти
7.статии и медийни изяви
8 някаква търсачка за самия сайт

Раде,мисля че ще е добре да сложим и по сериозна част във сайта.Хубаво ще е хората които се ровят вътре,освен да откриват в нас прекрасни родители,и щастливи семейства,на които да завиждат,да могат да прочетат и нещо за нашите искания,и евентуално да ни подкрепят...Ако може дори да изложите исканията ни,които Цвети днес раздаде на дискусията,и да приложите към тях подписка newsm78,та евентуално в последствие да бъде използвана в по нататъшните ни действия,към управляващите...Или нещо от този род!Благодарим ти за което!!!

# 127
    Да се похваля,днес мина прекрасно!Нашият лидер Цвета,се представи както казаха мнозина участници в дискусията,от всички страни на барикадата...БЕШЕ БЛЕСТЯЩА!!!  bouquet  bouquet  bouquetДори накрая министърката,в заключителната си част я бе зяпнала право в очите,и декламираше свойта реч,визирайки нашите искания,и преди всичко нея...Направо ги шашнахме!
    Лошото беше,че те вече били дали новият законопроект за закрила на семейството за разглеждане,и нас отново не са ни включили Sick,но обещаха отново,на следващата дискусия да ни поканят,и този път да вземат исканията ни под внимание.
    Колкото и да звучи наивно,въпреки всичко си мисля че започваме да правим малки крачици към успеха,на нашето начинание...И мисля че днешният ден бе една от тези малки крачици...Така че дерзайте!!!

# 128
  • София
БРАВО!

# 129
 newsm18 Цвети newsm18 Цвети newsm18 Цвети newsm18

Браво smile3525

# 130
# 131
  • Не съм от тук и съм за малко
Поздравления!!! Hug Hug

# 132
 bowuu bowuu bowuu
 Wink

Червената шапчица скромно е премълчала участието си. И нея я сочиха с пръст и викаха: "Ха така!" Sunglasses

Сега сериозно.
Мисля, че участието ни днес беше много успешно. Този път се бях подготвила и разпечатах предложенията ни в 11 екземпляра. Когато след доклада на Янка Такева дадоха думата за изказвания, веднага реагирах и ми дадоха думата втора по ред, което беше добре, защото хората още не бяха отегчени и ме слушаха внимателно. Успях да кажа почти всичко, макар че бързах и се притеснявах, публиката на няколко пъти ме прекъсна с аплодисменти bowuu, а членовете на Икономическия и социален съвет един през друг кимаха в съгласие с отделните точки от нашите искания. След това имаше към 15-20 изказвания, поне през едно цитираха някое от нашите искания и повтаряха думата "многодетни" в контекста на компетентни и актуални предложения. Вярно, че изразиха съжаление, че сме закъснели с предложенията за този доклад, но неколкократно председателят подчерта, че има шанс нещата да се променят в движение. Още докато течеше обсъждането, дойдоха от "Труд" да искат нашите предложения, накрая дойдоха и от "Сега", а след обсъждането мъжът ми се обади да ми каже, че по "Хоризонт" е имало предаване за дискусията и включили няколко изречения на друг участник (не можа да ми каже кой) и цялото (според него) мое изказване. Mr. Green След събитието раздадох нашите предложения на председателя на Икономическия и социален съвет (ИСС) Лалко Дулевски, министър Масларова, Янка Такева, представителите на КНСБ и "Подкрепа", Дикран Тебеян, Христина Христова и една депутатка от Социалната комисия на Парламента (за съжаление не й чух името). Като изключим Пламен(?) Димитров от КНСБ, който имаше възражения към подкрепата за многодетните семейства, защото били малко, а трябвало да се стимулира раждаемостта сред семействата без деца или с едно дете, защото били мнозинство (!!!), всички останали в една или друга степен изразиха съвсем ясно подкрепа за повечето ни искания. Имаме изрична покана за сътрудничество от г-н Дулевски (ИСС), г-н Антон Иванов (Дирекция "Етнически и демографски въпроси" към Министерския съвет), г-н Захариев (Национален център за социална рехабилитация).
Шапчицата се изказа по въпроса за равните права на сключилите брак и съжителствата - в смисъл, че много от тези, които не сключват брак, го правят, за да се възползват от привилегиите на самотните майки и улесненията при теглене на кредити за неженените мъже. После на няколко пъти я цитираха при дебатите. Hug

За да добиете представа какво е ИСС, пускам тази информация:

ИСС – гражданският парламент на България

Икономическият и социален съвет представлява различните икономически и социални организации на гражданското общество. Той е гражданският парламент на България. Съветът има за цел да изразява волята и интересите на организираното гражданско общество по основните въпроси на икономическата и социалната политика на страната. Всеки гражданин има законово право да участва в организации на базата на своите интереси. На този принцип са създадени и се развиват синдикатите, работодателските съюзи, женските и екологичните движения, организациите на потребителите, организациите на инвалидите и т.н., които членуват в ИСС.

На принципите на организираното гражданско общество работи и ИСС и чрез различните представени в него организации изразява и защитава интересите на гражданите. Задачата на ИСС е да улесни участието на гражданските структури при вземането на важни решения за управлението на страната.

Съветът приема анализи и становища за икономическото и социалното развитие на обществото с почти пълен консенсус. Това на практика означава, че е постигнато необходимото съгласуване между интересите на отделните организации, а оттам и на членуващите в тях граждани.

ИСС изпраща анализите и становищата си до президента на Републиката, до Народното събрание, Министерския съвет и други институции. Така се гарантира ефективността на гражданския диалог с управляващите. По този начин Икономическият и социален съвет създава възможност на всеки гражданин да използва предимствата на организираното гражданско общество за защита на своите идеи и интереси в процеса на вземане на решения от изпълнителната и законодателната власт.

И накрая - още веднъж благодарности за Цоцоланка, че навреме сигнализира за събитието!  bouquet

# 133
За срещата в сряда решавайте без мен. Аз вероятно ще съм на работа до 19. Sad
Дивната, май те подведох за транспорта. Embarassed И Оливети също. Обаче работата ми се стовари неочаквано.  33uu

Маминка, ще бъде чудесно, ако довършиш работата с тениските и другите неща от ДжулиС! Hug Ще се заемеш ли и със събирането на парите? 

наталия, исках да те взема в неделя от гарата за пикника, но по всяка вероятност няма да идвам въобще - пак заради работата. Въобще, тази седмица ме отпишете.  doh

# 134
Цоцоланка бе изпратила поздравление до този съвет - Икономическия и социален съвет - послучай 24.05., там член е Янка Такева......И тогава попрочетох това онова за него.....Няма случайни неща.....

Общи условия

Активация на акаунт