Клуб на многодетните родители - Пълна къща (6)

• 13 878
  • 329
  •   1
Отговори
# 255
Мами, за пореден път се чувствам ужасно.....

Всички подканвания от този род:
Момичета, нищо не казвате за пикника.
От една страна, разпратили сме покани в гугъл-групата.
От друга - никакъв ентуисазъм - и заради Лилибон, и въобще.
И времето не е като хората...
Спешно трябва да решим какво правим.

ме натъжават!!!!!!! Аз също писах нещо за това да бъдем по-активни....Така работа не се върши! Имам един въпрос към всички:

Ние ще вършим ли работа и ще искаме ли по-добър живот за семействата с повече от 2 деца(в частност и нашите)или само ще си чешим тук клавиатурите и като стане въпрос за работа да сме на принципа - От мен нищо не зависи, други има по-оправни, другите да се оправят!!!!
Не съм съгласна с едно подобно мислене, да знаете....

Това,че няма желание за работа, мен лично ме демотивира......Желание за работа, по принцип....Не сега заради Лилибон, а и тя не ни е виновна...В края на краищата не е станало непоправимото за да има тук траурна обстановка(въпреки,че и аз се поддадох на мрачни настроения заради Криско)...Но Лилибон би искала да продължим,а и точно заради такива случаи трябва да се борим и да вървим напред...Защото днес едно ще постигнем, утре друго...Има и други мами във форума с дете,което има здравословен проблем и са с повече от 2 деца...След време можем по някакъв начин да се борим и за привилегии и за тях и за децата най-вече......Така че хоризонти и полета за действие много! Но дали имаме желание за работа????Не можем да оставяме другите да решават заради нас, не може другите да работят,не може другите да си лишават семействата от присъствие,а ние да спим, мързелуваме  и да чакаме наготово.....Да, трудно е, но винаги съм го казвала и ще го подкрепям винаги с 2 ръце и 2 крака - има ли желание и организация - всичко се постига...Ето, всеки знае за събиранията на Клуба предварително и може така да си планира нещата,че да е с Клуба. Свързано е с разходи, знам, но пък нали живеем с вярата,че един ден тези средства ще ни се върнат, ако не на нас,поне на децата ни! И борбата и лишенията ще са си заслужавали всяка стотинка и секунда. А и да се порят вълните на непознат океан - не става лесно....Многодетието е един необработен и непревзет океан и имаме още много, много да плуваме за да успеем да идем на другия бряг! Ако и да не успеем, поне мускули ще направим,а мускули трябва навсякъде, дори и в сивото ни ежедневие!

Така че, моля ви мами за повече отговорност към дейността на Клуба!

Лично аз няма да мога да присъствам и заради това не си казвам мнението,защото ще съм в Добрич...Но само подсказвам нещо,което до сега не придвидихме - събота-понеделник ще има страшни мерки за сигурност в София заради другаря Буш....Това дали би повлияло върху Пикника? Как мислите?

# 256
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Изчетох гневният постинг на мама Цоцоланка,така е,трябва да си намираме време за събиране и решаване на важните неща,но аз просто няма как да съчетая нещата....отговарям лично за себе си-днес 4 деца сираци от Стражица трябваше да са в София по един проект касаещ тяхното бъдеще,обаче директорът им е преценил ,че има по-важни неща от тях......и се налага аз да ги заведа до София в понеделник по всяка вероятност!Няма как/има как но ще ми е трудно и физически и финансово/  да съчетая веднъж семейно идване и връщане и после пак веднага пътуване в посока София,защото преди това те трябва да дойдат в Горна Оряховица,а се касае за отпътуване след София ....в Гърция!Съжалявам,но заради бъдещето на тия деца-немога да се разкъсам в момента.просто така се стекоха нещата,освен това в петък или събота ще дойде на посещение у дома директорката на един от домовете с едно момче,което може и да стане следващият член на нашата фамилия...http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3061634....пак казвам  Hug не се оправдавам-просто така се стекоха нещата за тая седмица

# 257
Ох - нищо не е станало - съжалявам  Sad
Исках и аз така.......

Опитай пак.

Момичета, нищо не казвате за пикника.
От една страна, разпратили сме покани в гугъл-групата.
От друга - никакъв ентуисазъм - и заради Лилибон, и въобще.
И времето не е като хората...
Спешно трябва да решим какво правим.

Цвети, какво да кажем за пикника Sad Гледай го времето какво е, до петък го дават да вали (гледах прогнозата в Дир-а), а в събота облачно. Най-вероятно в планината ще е влажно и кално Sad

# 258
Здравейте момичета,времето е мрачно,настроението още повече.
По принцип говоря малко,повече слушам и правя това което смятам че е добре за мен или за другите,не давам много гласност за действията си,това не означава че съм неактивна.
За пикника:отложих пътуването си миналата седмица до София заради отмяна на пикника,сега казвам че ще съм на София този петък,тъй като имам лични ангажименти.Ще се опитам да стигна където и да бъде сбирката и колко и малко да сме.Все още незнам номера на автобуса за Златните мостове и от коя автогара трябва да се кача,тази до ж.п.?Има ли някой от вас с кола който може да ме облекчи,ще съм с две деца без баткото.Също бих искала да разменя телефонни номера,пишете ми на ЛС.
За темата за стимулиране на раждаемостта:Държавата не ме е стимулирала и няма за кога да ме стимулира,имам си 3 защото така се случи и няма да имам повече.
От предложенията на клуба мен едва ли касае 2-3 точки,но съм с 2 ръце "ЗА",защото ще е в помощ на другите и може за децата ми един ден и също, това и за по-добрата бъдеща политика на България.
Не съм писала в другата тема,нито тук съм давала мнение защото моята ситуация е много по-различна.Сама си отглеждам децата.Клуба набляга на това,че не иска помощи от държавата и това е добре,аз не съм родила 3 деца с цел да тормозя социалните да ми дават помощи/има много причини защо жената забременява,не прави аборт,не изоставя детето/.Но истината че в момента се нуждая точно от това,но на никой в социалните не им пука че плащам свободен наем и че децата са недохранват.Има много парадокси.Не съм самотна защото бащата на бебето си е признал детето.,но нито живее при нас,нито помага финансово. Искат да го осъдя за издръжка,обаче той няма доходи,защото държавата не му дава ЕГН без което той няма право да работи.А след като не съм го осъдила социалните си измиват ръцете.И така мога да пиша за парадоксите цял ден.
Но се чудя от няколко дена,ако пиша до президента за тези неща дали може да се реши проблема с ЕГН,което пък ще помогне на разрешаването на всички други проблеми. А може би не до президента,но няма на идея до кой newsm78
Та това е от мен за днес,дано времето се оправи и много сили и успехи във всички ваши начинания.  bouquet

# 259
Когато всеки си каже болката, мнението,когато всеки остави по нещо от себе си, когато всеки прави това, което му е по възможностите за Клуба - ще има дейност, ще вървят нещата напред.....

Не визирам конкретен човек с поста си...Просто визирам всички нас, да не униваме, да не спираме да се борим, да не буксуваме от определени неуспехи и неудачи.

Съжалявам,че призива ми за активност е приет лично. Писах принципно.

Смятам,че решихме да има подобна организация за многодетните родители, точно с цел да им бъде помогнато...Както от държавата, така и като промяна на отношението на обществото, защо не един ден да се помогне и на проблеми като тези на Наталия....

Обединението е хубаво нещо...Не искам всичко,което е постигнато до сега да го пропиляваме с лека ръка. В края на краищата всичко е в нашите ръце(дори и в буквалният смисъл)....Резултатите отдейността на Клуба може да дойдат и в по-късен етап във времето,но не бива да спираме и това да ни демотивира.

Наталия, желая ти от сърце разрешаване на проблемите, имаш нашата морална подкрепа.

# 260
Дидке, няма нужда да се оправдаваш, всички знаем, че ти си човек с голямо сърце и се раздаваш, без да се пестиш. Възхищавам ти се.  bouquet А за новия член на фамилията - два пъти повече.  bouquet  bouquet

наталия, би било много хубаво да обсъдим по-подробно твоята ситуация и да видим какви мерки биха били полезни за теб и за други в твоето положение. Всички предложения, които правим, са в резултат на множество обсъждания. Ясно е, че не сме предвидили всички възможни ситуации, но нищо не е окончателно.
Конкретно за твоя случай, съветвала ли си се с адвокат? Може да има някакви варианти, които ти да не знаеш. Ако имаш затруднения с наемането на адвокат, сигурно можем да измислим нещо. newsm78

За пикника ми се струва, че трябва до утре да вземем решение, за да можем да уведомим хората.
Някакви предложения за събиране при лошо време в събота?

# 261
Да,правила съм много консултации с адвокати и има на пръв поглед много решения,но има също така и много бюрокрация и други пречки.

# 262
Да,правила съм много консултации с адвокати и има на пръв поглед много решения,но има също така и много бюрокрация и други пречки.

Наталка,

До момента ,в който няма доказан доход бащата няма как да бъде удовлетворено вземането.

Варинатите са два:

- чакаш да започне работа и със задна дата се получават парите за издръжката
- доказваш, че има не само несеквестируемо имущество (ако има такова)

А по отношение на идеята ти  да напишеш писмо до президента пробвай първо с Госпожа Масларова, за да имаш някаква градация в десйтвията си.
Аз лично не и симпатизирам, защото спомените ми за нейната политическа реализация далеч не са такива с каквито трябва да се слави един добър политик.
Нали знаете какво е фурнаджиска лопата #2gunfire

# 263
  • Пловдив
Наталия, не мога да не се възхитя на това, че не си направила аборт и не си изоставила детето си.

Аз мисля, че ако помощи от държавата се полагат - не е нужно да ги ритаме, защото една самотна майка, поне в първите 2 год след раждането не може да работи, но след две год, наталия ще я касаят точно данъчи облекчения.

Знам че има детски ясли - ама да видите какъв е проблема с приемането в тях - май в деня на раждането трябва да кандидатстваш за тях - и тук ако има някакво облекчение - би било добре( ако повтарям някого, моля да ме извините)

# 264
Наталия, не мога да не се възхитя на това, че не си направила аборт и не си изоставила детето си.

Аз мисля, че ако помощи от държавата се полагат - не е нужно да ги ритаме, защото една самотна майка, поне в първите 2 год след раждането не може да работи, но след две год, наталия ще я касаят точно данъчи облекчения.

Знам че има детски ясли - ама да видите какъв е проблема с приемането в тях - май в деня на раждането трябва да кандидатстваш за тях - и тук ако има някакво облекчение - би било добре( ако повтарям някого, моля да ме извините)
Затова писах че в момента ме касаят 2-3 точки,да ето още един куриоз,няма места в яслите,не мога да започна работа,не ритам помощи,така профилактично ходя да питам,не ми се полагат и това е то,и зимата за отопление ме отхвърлиха,понеже не съм самотна,не се приспада наема и не съм осъдила бащата.

# 265

Наталка,

До момента ,в който няма доказан доход бащата няма как да бъде удовлетворено вземането.

Варинатите са два:

- чакаш да започне работа и със задна дата се получават парите за издръжката
- доказваш, че има не само несеквестируемо имущество (ако има такова)

А по отношение на идеята ти  да напишеш писмо до президента пробвай първо с Госпожа Масларова, за да имаш някаква градация в десйтвията си.
Аз лично не и симпатизирам, защото спомените ми за нейната политическа реализация далеч не са такива с каквито трябва да се слави един добър политик.
Нали знаете какво е фурнаджиска лопата #2gunfire
Аз не съм в конфликт с бащата,той иска да помага,но няма възможност,нямам причина да го съдя, имам желание да му помогна да придобие ЕГН .

# 266
  • Пловдив
Наталия, не си ме разбрала мила!!!
Аз говорех към нас в клуба - да не се отказваме от помощите, които държавата отпуска. Не че са големи, но са добре дошли и в моето семейство, въпреки че и двамата със съпруга ми работим!

Много ми е криво, че имат подобни изисквания социалните и не успиаваш да получиш тези пари!

# 267
Радеток мислех че лично към мен и за това ти казах че не ритам помощи. Heart Eyes
Нямам си имемислеш ли че Масларова е правилният човек?Не е ли по-добре някой от външно министерство,понеже те се занимават с това,обаче кой ли е? newsm78

# 268
Продължавам да се чудя колко семейства ще дойдат на пикника.

За транспорта - от Руски паметник тръгват червени микробуси №10 - за Златните мостове, те спират на Дендрариума. Опитни хора дадоха съвет да се вземат наистина от Руски паметник, защото още там се пълнят и после по маршрута не качват нови пътници. Тръгват на 45 минути, но ако се ъберат хора по-рано, пускат извънредни.
Това успях да науча. Ако има неточности, информацията може да се коригира на място.

# 269
Кабо Алма, напиши ми точните координати за Пикника - ден, час, място......

Общи условия

Активация на акаунт