Пловдив-10

• 24 687
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Добро утро!Събудихте ли се?И изобщо има ли някой в града?Ходи ми се на планинаааа... newsm41

# 136
И на мен ми се ходи на планина,ама за сега тук ще си седим. Малкия е на ясли,а аз сьм още в очни. Като свьршат и като мине сесията планувам да се разходим кьм тетевенския балкан за 10-дни и после при  тати на Банско. Хич не ми понасят жегите. Ей сега оправям малкия и излизаме навьн още докато е хладно.

И да питам нещо друго-някой да има нещо на Питьр Дракьр-чета за изпита и врьщам,ако се споразумеем за цена мога и да го купя?

# 137
  • Пловдив
Тайничко ти завиждам за Тетевенския балкан и за Банско.Аз най-много да стигна до Ямбол(там са майка ми и баща ми),ама то не е балкан smile3518.

# 138
Момичета,

миналата година много от вас подадоха информация за детските площадки и недостъпните с бебешка количка места в Пловдив.

С Ренци във вторник ще участваме в тв-предаване на Евроком по темата, както Вещи е писала по-горе.

Моля ви пак да ми подадете актуално инфо ето тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201312.msg4295912#msg4295912

# 139
Здравейте момичета и от мен чак сега видях че имало форум по градове и си викам чакай да се разпиша .Ние живеем в Кючук Париж близо до камела  ,мама съм на близнаци както се вижда и във момента имам проблем с записването на детски ясли .В кухнята в която ходим няма /зад новата спешна бърза помощ /свободни места за май 2008 знае тели някъде в околността за друга ясла в която мога да се запиша.

# 140
Здравейте момичета и от мен чак сега видях че имало форум по градове и си викам чакай да се разпиша .Ние живеем в Кючук Париж близо до камела  ,мама съм на близнаци както се вижда и във момента имам проблем с записването на детски ясли .В кухнята в която ходим няма /зад новата спешна бърза помощ /свободни места за май 2008 знае тели някъде в околността за друга ясла в която мога да се запиша.
Това, че си с близнаци не ти ли дава преференции?

# 141
Чл. 12. (1) Децата се приемат в детските ясли от завеждащия яслата по реда на подадените молби.
(2) Предимство за приемане имат децата:
1. на самотни майки;
2. с един родител;
3. на родители, единият или двамата от които са болни от тежко хронично заболяване или от остро заболяване, изискващо продължително лечение;
4. с бащи, отбиващи редовната си военна служба;
5. на многодетни семейства, в които има други деца с тежък телесен или психичен недъг;
6. на учащи се майки;
7. на майки - здравни работници.

И аз се интересувах скоро от този вьпрос и това намерих.

# 142
Мисля че не ми дава предимство те дори молба не ми дават да пусна защото имало много молби приети .Самотна майка какво ще рече майка която няма брака с мъжът и децата са признати от бащата  или майка която носят нейната фамилия и не са признати от бащата

# 143
Мисля че не ми дава предимство те дори молба не ми дават да пусна защото имало много молби приети .Самотна майка какво ще рече майка която няма брака с мъжът и децата са признати от бащата  или майка която носят нейната фамилия и не са признати от бащата
Самотна е когато няма брак,без значение,че са признати от бащата,тук нямаме никакви преференции,а в София знам,че взимат в детска градина близнаците с предимство. Е София не е България. Thinking

# 144
Йоана77, грешиш, и в София не ги взимат с предимство близнаците. И там важат същите разпоредби, които Кремена по-горе цитира.

# 145
Йоана77, грешиш, и в София не ги взимат с предимство близнаците. И там важат същите разпоредби, които Кремена по-горе цитира.
Незнам дали на всякъде е така,но лично моя братовчедка,която живее в София ми казваше как имало една група в градината,в която ходи нейното дете само от близнаци и тризнаци,защото ги взимали с предимство.

# 146
Привет на всички мами от Пловдив. И аз се разписвам в тази темичка.
Живея в Кичук Париж и ще се радвам да се запозная с мами от квартала, които чакат своите съкровища през лятото. Моят термин е средата на август.

# 147
И в нашата група в яслата има 2 двойки близнаци-2 момчета и момиче и момче.

# 148
  • Пловдив
Самотна е когато няма брак,без значение,че са признати от бащата,тук нямаме никакви преференции,а в София знам,че взимат в детска градина близнаците с предимство. Е София не е България. Thinking
Тъй като яслите са на издръжка към общините, всяка община регламентира с отделна наредба реда за прием. В нета намерих тази на общ. София и Варна. Тази на общ. Пловдив не я намерих публикувана.
В самите общини, по райони има експерт, който се занимава с проблемите на яслите и към който ако имате някакви съмнения за нередности можете да се обърнете.

# 149
Някой ако може да ми каже има ли в Пловдив 4 измерен видеозон и къде?Благодаря предварително! Hug

Общи условия

Активация на акаунт