Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 642
  • 513
  •   1
Отговори
# 405
  • вкъщи
страшно много искам нормално да родя,но бебето се е обърнало седалищно.много ме е страх от такова раждане и ако не с е обърне глави4но,ще предпо4ета секциото,колкото и да не ми се иска.
раждала съм ве4е веднъж,знам какво е и мисля,4е колкото и да боли си струв аи възстановяването ,каквото и да ми казват е по бързо,отколкото ,ако ти резнат корема.все пак това е естественият на4ин.

# 406
Няма ли кой да заключи темата вече?
Не, позачистих я просто  Wink

# 407
  • София
Аз ... никога не съм казвала,че секса щее на първи план.  Laughing или пък каквото и да било ще бъде пред бебче! За това кога и как ще остава време не искам да споря - първо,предполагам,чепри всички семейства е различно,второ -  това ми е първо раждане и дете Simple Smile ,но това не ми пречи да смятам,че качеството  на секса е важно и вероятността да го разваля ми е достатъчна!   Искам  бъдещото братче и сестриче не бебчето в мен да бъде направено със същата страст и любов! Това е   моят   избор!
Уважавам правото на мнение на всеки потребител, обаче подобни твърдения, че сексът след вагинално раждане е некачествен и затова жената избира секцио са направо безумни. Сексът е важен и след раждане е дори още по-хубав (може би с изключение на първите един-два пъти, където проблемът идва точно от притесненията на жената, натрапени от подобни изказвания). Аз имах достатъчно проблеми през бремеността и през ум не ми е минавало, за щастие, че след раждането ще ми намалее сексапила и т.н. Просто няма такова нещо.

# 408
Освен с въпрос на този етап с друго не мога да се включа в темата, та:

има ли мами, които са тесен таз, ханш или каквото е там, които са родили по естествен път. Тъй като аз съм слабичка, предполагам, че ще ми се наложи секцио. Все пак да използвам темата да питам за вашия опит

Hug

# 409

има ли мами, които са тесен таз, ханш или каквото е там, които са родили по естествен път. Тъй като аз съм слабичка, предполагам, че ще ми се наложи секцио. Все пак да използвам темата да питам за вашия опит

Hug
     Трябва да ти измерят таза в АГ-то.Измерва се с нещо ,като скоба.Така най-точно се определя,какъв ти е.
     Може да си много слаба ,но със съвсем нормален за естествено раждане таз.И обратното,на някои уж д'то им е голямо,а се оказва,че всичко е само сланина,а таза им е тесен. Simple Smile

# 410
Аз родих сина си нормално с епидурална. Бих родила отново така, защото беше безболезнено и се възстанових бързо.

# 411
... Тъй като аз съм слабичка, предполагам, че ще ми се наложи секцио. Все пак да използвам темата да питам за вашия опит

Hug

Това, че си слабичка, няма нищо общо, може да си с много тесен ханш и пак да си с нормален таз. Освен това се гледа размера на бебето. В началото и в края на бременността се следи как се разширява таза и лекарите преценяват  Peace

Дори аз не мога да си представя, как на оперирана жена ще й бъде до това напр. четири седмици след операцията, докато в този случай това е напълно възможно.

Какви ти 4 седмици? Аз след 8 ден не усещах нищо, ако не бяха лохиите ...  Laughing а какво остава за 4 седмици след секциото  Laughing

# 412
bubolita,както отбелязвам- не съм раждала и не съм веща! Не натрапвам безумни твърдения,а говоря за вероятности.За мен верочтността секса да се промени,вероятността да притиснат бебче,вероятността да се оплете нещо,вероятността да раждам 2ч и да се получи усложнение за мен и бебче и т.н и т.н...са ми достатъчни за да направя своя личен избор и да се ориентирам към определено раждане. Не искам да натрапвам на никого нищо. А ти не вярвам да си правила световни анонимни анкети,откоито да си разбрала,че твърдението за секса е безумно => тази вероятност все още съществува

# 413
bubolita,както отбелязвам- не съм раждала и не съм веща! Не натрапвам безумни твърдения,а говоря за вероятности.За мен верочтността секса да се промени,вероятността да притиснат бебче,вероятността да се оплете нещо,вероятността да раждам 2ч и да се получи усложнение за мен и бебче и т.н и т.н...
ProstoAz, уважавам мнението и избора ти, но очевидно или си чела недостатъчно, или си сгрешила в постинга си.
Да раждаш 2 часа е просто песен! Прочети, моля те, колко часа е нормално да раждат първескините. Прочети и какви са вероятностите за усложнения при такова бързо раждане....
Хора, моля ви, изказвайте се малко по-подготвени.....!

# 414
  • България-Швейцария
Няма ли кой да заключи темата вече?
Не, позачистих я просто  Wink
Аз не виждам какво толкова ми имаше на поста, ма нейсе Peace
Всеки да прави каквото му се пие, иначе казано - бременността и раждането не са задължителни състояния, всяка има право да избере най-добрия за нея начин.

# 415
  • София, Младост 2

Hug
Не го мисли - аз съм 160см и 50кг,  слаба към кльощава на моменти, пък си родих съвсем нормално и двете деца. Единият размер на таза ми е леко под нормата, но никога не е ставало въпрос за секцио. Слабите и дребни жени често имат по-дребни бебета - природата си знае работата Grinning

# 416
Доня Туфиня  достатъчно подготвено съм се изказала за нераждала жена!Няма нужда толкова пренебрежително да се изказваш. 2-та часа за които си се хванала,че съм казала са последното по важнот в постинга ми. 2-20-30 колкото повече толкова по-зле - усложнения може да има.

# 417
много ми е странно някой като каже, че от естественото по-хубаво няма или, че природата така го е създала и затова така трябвало да бъде. Нали затова има медицина, болници, упойки и т.н. Нали затова се развива медицината и има все по-добри лекарства, упойки и каквото и да било там. Грехота е да не се възползваме от всичко това.
Иначе аз родих секцио защото се наложи, а не защото съм го искала. Ако има втори път може би пак така ще родя. За мен /без да имам претенции за голяма компетентност по въпроса/ вероятността да се случи нещо непредвидено по време на раждането е по-голяма при нормалното такова.
В крайна сметка всеки има свои възгледи и съответно сам си решава. Нали затова хората са различни. Нямаше да бъде интересно ако всички мислеха по един и същи начин.

# 418
Доня Туфиня  достатъчно подготвено съм се изказала за нераждала жена!Няма нужда толкова пренебрежително да се изказваш. 2-та часа за които си се хванала,че съм казала са последното по важнот в постинга ми. 2-20-30 колкото повече толкова по-зле - усложнения може да има.
Е, пред такова самочувствие нищо повече няма да кажа.
Леко раждане ти пожелавам, каквото и да си избереш!

# 419

Общи условия

Активация на акаунт