Ставаме ли с възрастта освен асоциални, нетолерантни и зли?

• 2 874
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Аз явно живея в друга България, щом не виждам МАСОВО оскотяване сред възрастните. Оскотяването е вследствие липса на грижа за душата, не толкова липса на пари. Оскотели може и да са хора, невъзрастни, с пари, чиито ценности са да се наядат, напият и подрусат телеса.

# 46
Краткия ми отговор - да!

# 47
Аз забелязвам оскотяване, но не конкретно сред възрастните, а на общо основание - след пандемията и особено сега с тази нарастваща инфлация. Хората сякаш станаха по-угрижени, несигурни в бъдещето, а оттам егоистични и агресивни.

Говоря за хората, които срещам из града, по улиците, магазините, на пътя… На работа са си окей, също и в разни клубове по интереси, на концерти и изобщо на места с подбрана аудитория.

# 48
В България изобщо не е за пренебрегване факта, че масово възрастните хора са бедни и оскотели. Ако имаха пари за почивки, релакс и адекватна грижа друго щеше да е...

+1. гледам ги целогодишно стоят на пейките пред входовете и те гледат лошо само защото минаваш от там. почват да се карат ако си паркираш колата в полезрението им, понеже "ти не си от там, а те от 78-ма и паркинга е техен". минаваш с дете - пак лошо те гледат, понеже то е развълнувано от някаква случка и иска да ти изстреля цялата информация за нула време и не се разбира какво точно ти казва Grinning, или минаваш от др страна на блеварда ама с куче или куче +дете. коментират дрехи, походка, държание....
моите баба и дядо, лека им пръст, до последно бяха на село или по екскурзии. имаха карта за библиотеката, ходеха на опера и театър. в смисъл, няма да ги видиш седнали цял ден пред блока да нищят чуждия живот.

# 49
Де да знам, на мен не ми пречат клюкарките пред блока, даже ме радват. Е добре, говорят глупости за хората, но по-добре ли е да се самоизолират и да седят по цял ден пред сапунените сериали? Много се затъпява от изолация и сериали, със сигурност. А клюкаренето си е форма на социален живот. Simple Smile
Вече, ако се карат наляво и надясно, няма как, ще трябва или да ги игнорираме, или да им опонираме, без полза.
Веднъж бяхме на квартира в Бургас. Хазяйката, доста възрастна жена, до обяд си чистеше и готвеше. След обяд си поспиваше и след ставане - отиваше на пейката, с другите бабички, да одумват де що мине. Ами, идеално времепрекарване ми се струва, като за стар човек. Simple Smile

# 50
  • Най-красивата страна
Не всички.Аз например-не .Обичам да общувам с хора-имам приятелки с които се чуваме всеки ден .Работя с хора и ми е приятно.Общувам с роднини ,съседи и ми харесва.Радвам се на живота. Естествено избирам си средата и с хора,които ме натоварват не общувам. 
Майка ми е вече на 70-и тя си има среда ,ходят по кафета,екскурзии,имат си хоби и мисля,че точно на тая възраст не е хубаво човек да е сам и вкопчен в децата си.

Общи условия

Активация на акаунт