Седмокласници 2025/2026 – Трето класиране

• 14 312
  • 265
  •   10
Отговори
# 225
Какво ви е мнението за образованието в Италианския лицей от 8 до 12 клас?

# 226
  • софия
Нали имате входящ номер на документите? Няма как да стане грешка. Аз, след като записах моя не съм влизала повече в системата на МОН. Нямам идея кога точно са го отразили, не ме е интересувало.
Имам входящ номер. Тъкмо пишех и викам чакай пак да видя и вече е записан, оф аман Simple Smile

# 227
Може и с бал 500 да си, но ако на трето няма места няма как да влезеш. Та и с висок бал бих се записала след второ и после да играя ако има за какво.
Всъщност вчера се замислих как има още една "вратичка", пак при достатъчно висок бал .
Отписваш се на второ, участваш за трето класиране и се целиш в топ мястото, което искаш Wink
При подредбата на желания пишеш това топ място на първо желамие и веднага след това мястото, което си освободил ти.
На трето класиране, ако не си влязъл на първо желание, 99.9% си влязъл в мястото, което ти самият си освободил.

Не се записваш.
Така на четвърто класиране твоето място си те чака, но ако случайно топ мястото, което целиш също се появи - имаш шанс за него, с нулев риск.

И така.

# 228
Аз лично много се надявам децата, които не бяха приети нито на 1-во, нито на 2-ро класиране да са приети където искат. Дано този път са си подредили така желанията, че бала да им стигне.

# 229
Аз не знам защо не вниквате в това, което ви пиша.

Може и с бал 500 да си, но ако на трето няма места няма как да влезеш. Та и с висок бал бих се записала след второ и после да играя ако има за какво.
Всъщност вчера се замислих как има още една "вратичка", пак при достатъчно висок бал .
Отписваш се на второ, участваш за трето класиране и се целиш в топ мястото, което искаш Wink
При подредбата на желания пишеш това топ място на първо желамие и веднага след това мястото, което си освободил ти.
На трето класиране, ако не си влязъл на първо желание, 99.9% си влязъл в мястото, което ти самият си освободил.

Не се записваш.
Така на четвърто класиране твоето място си те чака, но ако случайно топ мястото, което целиш също се появи - имаш шанс за него, с нулев риск.

И така.

# 230
Leninka' , абсолютно след всяко класиране човек трябва да се записва, за да има място. Иначе какво ще освобождаваш, когато/ ако решиш да играеш на следващо калсиране?

elvida, това го дъвкахме доста, но и аз ще се включа. Премерен риск е когато след 2 класиране си се ЗАПИСАЛ, но видиш списък свободни места за 3то. Тогва виждаш желано място, но СЪЩО и в сегашната ти паралелка има място. Пускаш кандидатура с последно желание настоящата ти паралелка (свободното място, а не твоето, което си освободил, защото твоето ще се види на 4то класиране).
По този начин: 1. кандидатстваш за собствената ти паралелка, без да "рискуваш" собственото ти място, 2. на 4то класиране може да се кандидатираш за собственото ти място (тоест даваш си втори шанс, ако нещо се наака на 3то класиране)
Отделно от това след 3то класиране, където нещо се е наакало, пак се записваш там, където си приет, за да може и това място да си "запазиш" като опция при пето класиране.
В крайна сметка по този начин играеш за първоначалното си място на 4то класиране и за "нааканото" място на 5то класиране, ама поне ще имаш за какво да играеш, ако списъците са съвсем опоскани. Това всичкото, нали, ако мислим песимистично за най-лошото.
Иначе оптимистично - на 3то влизаме в желаната паралелка и приключваме с пазенето на места. Simple Smile
Но който ще играе, трябва да играе разумно и да пази места до последно, тоест 5то класиране.

# 231

Не се записваш.

И така.
За трето класиране не може да пишете на второ желание мястото, което сте освободила от второто класиране. Това място ще бъде пак налично на четвърто класиране. Там е проблемът в изказването Ви.

# 232
  • shumen
Честито на децата приети на трето класиране.
Сега видях при нас на 03.09.в театъра ще има"Дон Кихот",но ние няма да сме в града
 и няма да може да отидем.

# 233
Кой театър го играе?
Честито на децата приети на трето класиране.
Сега видях при нас на 03.09.в театъра ще има"Дон Кихот",но ние няма да сме в града
 и няма да може да отидем.

# 234
elvida, защото е странно и нелогично - не знаеш какви други места ще останат за трето, а "твоето" незаписано място може да се отмъкне от друго дете с дори с половин точка разлика. Имам опит точно с това - с 0,5 изместиха моето дете, та никак не е за пренебрегване!

# 235
Абсолютно подкрепям. След 2 класиране човек се записва. След това ще решава дали да играе или може изобщо и да не играе повече. Няма как да знаеш дали ще участваш в 3то класиране, докато не видиш списъка. Не може така с лека ръка да откажеш да се запишеш след второ и да си предадеш мястото без бой. И без това СЛЕД като го освободиш ще имаш възможност да си играеш отново за него на 4то класиране, но тогава ще имаш много по-малко конкуренция. Няма никаква логика да го загубиш още на 3то класиране и след това на 4то да нямаш за какво да играеш. Идеята е да си осигуриш място за едно класиране напред - за резервен вариант. И без това на 3то класиране си има списък с места, не им трябва и твоето място там. То се пази за 4то класиране.

# 236
  • софия

Не се записваш.

И така.
За трето класиране не може да пишете на второ желание мястото, което сте освободила от второто класиране. Това място ще бъде пак налично на четвърто класиране. Там е проблемът в изказването Ви.
Точно така. Ние се записахме още на първо класиране. Освободихме мястото си на второто класиране, понеже видяхме, че за трето има 3 места за момчета в съседна паралелка, на която по ни устройва езика и са с бал класирани на второ по-нисък от нашия. На трето играхме за тези 3 места и спечелихме. Беше вторият по бал. Сега нашето освободено място от второто класиране ще си го видим утре за четвъртото. Ако искаме пак да се върнем там може да се отпишем от третото записано днес и да играем отново за нашето си място, в което бяхме приети още на първо класиране и естествено може от двата стола да седнем и на земята вече Simple Smile Затова аз мисля да спра до тук. Ще видим и утре де, какво се случва отново Simple Smile

# 237
Много ясно, който утре реши да се отписва, ще види мястото си на 5то класиране. Така имаш два шанса - един път играеш на 4то и втори път играеш на 5то класиране. Това е контролирана игра, а не да разчиташ случайно нещо да излезе по списъците. Трябва да си осигуриш поне 1място, което да си сигурен, че ще го видиш на 5то класиране. Там играчите са по-малко и все пак е една идея по-голям шанс за успех. Разбира се и повече тичане от училище в училище.

# 238
диткинс, но това означава, че не сте си подредили изначално желанията,както трябва ? След като на 2 в желана паралелка са приети деца с по-нисък бал, тогава явно тази паралелка не е била толкова желана при реденето на желанията. Много в важно реденето, но наистина масово явно децата си сменят желанията. Или родителите. Не ми е ясно

# 239
Шуши, не винаги се случва така. Ние рискувахме, въпреки че нямаше места, но бяхме длъжни. Поне аз нямаше да си простя, ако не бяхме опитали. Много нерви бяха, но поне накрая успяхме.
Ако се случат нещата в твоя вариант, си е една идея по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт