Пубертетът при момчетата - тема 20

• 12 500
  • 398
  •   2
Отговори
# 375
  • пустинята Гоби
Аз лично го разбирам като придобита мускулатура, с помощта на химия, но вероятно потребителката употребила го първо има нещо друго предвид.

# 376
  • София
Далеч не е задължително да е с химия. "Нацепването" е дефинирания вид на мускулите. В чистия му вид се постига с ниски подкожни мазнини и добре развита мускулатура - и двете постижими без купища добавки и забранени субстанции, особено за млади момчета/мъже.

# 377
Така е, да. Моят хърбав тийн започна преди няколко месеца редовно да се набира на лоста вкъщи и за няма и 2 седмици извади six pack. Да не говорим колко бързо прогресира с бройките, а в началото зорлем един път се надигаше.

# 378
Мерси за поясненията.

# 379
Сега, това е малко неетично в темата, но това са едни неверни неща. Т.е. глупости. Храниш се добре, спортуваш, няма нищо тайно и извънземно в тая работа.
Като почнат едни умни хора, които редовно се прехранват, или обратното, диети до дупка и неядене - ама то трябва химия, трябва пептиди, трябва хормони. Ми не, не трябва.

С тренировки е това - тренирано хармонично развито и красиво тяло.

Скрит текст:

и това
[/spoiler]

[/spoiler]

"Нацепен" (батка) е това, и само с тренировки не се получава. Инжекции, хапчета (някои от тях са от "арсенала" на инвитро клиниките).

[/spoiler]

Скрит текст:

И лично съм виждала с мой ученик-гимназист, в 10 клас, какво се случва (понякога), като тръгнат да се "нацепват".

Скрит текст:
Ходеше като обезумял по коридорите, влязъл в кабинета по БЕЛ и се изпикал в кошчето. Обяснението му беше следното: "Не знам, мадам, защо го направих. Просто не ме свърташе на едно място, пикаеше ми се и така...."

И ние, като родители, нямаме никаква представа, нито пък контрол какво и как се предлага от "треньорите" във фитнесите. Отделно социалните мрежи и групи в тях.

# 380
Пфф, кажем да сме бели и червени, т.е. здрави.

# 381
  • София
Сина ми от години следи френски ютюбър, който стана известен с чудесните си сесии от домашни упражнения за хармонично тяло. Безплатни, без тежести, без протеинови добавки и щуротии, и извайва чудесни тела вкъщи. Всеки ги може. Приветствам това, защото модата тийнове да ходят на фитнес, да се зобят с всякакви щуротии, да се съревновават и пренатягат с големи тежести е пагубна за здравето. Ясно, че всеки, който до 7-ми клас не е показал данни на изявен спортист в колективните спортове у нас има нула варианти да играе баскет или волейбол, или футбол, а за друго само с финансови възможности на родителите. Но все пак това не прави от фитнеса нещо хубаво, поне от моя гледна точка.

# 382
Не, не съм против спортуване или упражнения във фитнес. Но  това "зобене" (бях позабравила тази дума) от жадуващите рязко да вдигнат мускулна маса и да изваят плочки и т.н., и то бързо, хич не е рядко срещано. Поръчват и купуват онлайн от сайтове това, което ги агитират във фитнесите и по форуми и групи из социалните мрежи.

Скрит текст:
"Моят" ученик-гимназист просто нямаше начин да се разшили с по 10 см. във всяка посока като ширина на раменете, за 2-3-4 месеца само с тренировки. А той тренираше професионално от 1 клас, в спортно училище. Затова и "изтрещя" в един момент.

# 383
  • София
Бояна, би ли споделила кой е ютюбърът? И моят тийн иска да се вижда релеф, ходи на фитнес, без да прекалява и без да взима нещо. Да помогнем с каквото можем! Simple Smile

# 384
  • София
Бояна, би ли споделила кой е ютюбърът? И моят тийн иска да се вижда релеф, ходи на фитнес, без да прекалява и без да взима нещо. Да помогнем с каквото можем! Simple Smile
Френски е, т.е. на френски, но е май най-популярния френски ютюбър изобщо. Добри са му упражненията, а и идеите, няма крайности, не продава нищо. Tibo InShape  му е ютюб името. https://en.wikipedia.org/wiki/Tibo_InShape

# 385
Не е вярно, че без добавки не може да се постигне хармонично, мускулесто тяло с минимален процент мазнини. НО трябва сериозно прецизиране на храненето, сън и подходящи тренировки. Особено с някои генетични дадености, упоритост и в оптималната възраст се получава и по-лесно.
За децата в пубертетна възраст това е трудно постижимо, излишно и дори може да е леко стресиращо.
В тази възраст на промени и съзряване е чудесно да има любим спорт редовно, балансирано хранене, достатъчно сън и почивка.
Приемът на анаболи в тинейджърска възраст затваря епифизите и спира растежът.

# 386
  • в пералнята
Аз забелязвам и друго при сина ми и приятелите му - маратони.
Много от тях са запалени от идеята и темата и тичат редовно.

Що се отнася до формата - разбира се, че може без добавки. Хубава храна, спорт, сън - те на тази възраст си имат достатъчно бууст на тестостерон, за да се получи хармонично тяло съвсем естествено.
Тези стероидите типове вече не са на мода.

# 387
Хахахах, колко тийнове-момчета изпълняват 3-те условия - хубава храна, спорт и сън. Поне 2 от тях рядко се случват - хубавата храна и сънят. За спорт, ако броим фитнесите за спорт, може и да има. Редовно спортуващите са малко, по разни причини. Например, малко време остава свободно от училище, не са чак толкова много възможностите за организиран спорт (в клубове), тези възможности за спорт са платени (а не всички родители, едва ли и повечето, с изключение на пишещите в темата, разбира се, имат финансовите възможности да плащат И за спортни занимания), или спортните занимания са далеч от жилището/училището на тийна и няма как практически да стигне до залите, освен ако мама/тате не са му безплатно такси. И други причини може да има, разбира се.

Хубаво е, когато няколко момчета (компания от момчета) заедно решават нещо да спортуват. Хем спорт/движение, хем социално общуване на живо, не само през телефоните и чатовете.

# 388
Ами ...тези тийнове ,които познавам голяма част от тях спортуват -клубни ,индивидуални спортове или фитнес.Просто е модерно сега ,за наше щастие.
Синът ми ходи на боен спорт ,вкъщи върти спининг по 30 мин на ден ,прави упражнения с гирички ,набира се ...такива неща
С храната също се старае ,купува си и я приготвя .Всичко това без никаква мания и лудост и всеки ден ми поръчва киндер буено хаха 😅

# 389
По кварталите има добри възможности, на сносна такса. Много бойни клубове са със сравнително ниска такса, а лостовете пред блока са без пари. Просто се купуват 1-2 ластика и с тях тренировката на лоста е различна.
Който обича волейбол, футбол. В училищния отбор също нямаха такса.
В класа има деца, които си носят храна в кутии, харесало му и почна да носи и той.
И без това в заведенията предлагат малограмажни порции, с които не се наяжда.

Общи условия

Активация на акаунт