ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 120

• 7 811
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте на всички. Аз 2 седмици още си стоя в застой. Пробвах със завишаване на калории, но ме стряска по-високото число (което е нормално), та си елиминирам идеята за т.н. рестарт. От тази седмица започвам т.н. лунна диета (днес и идния петък) ще правя воден фаст, вероятно само 42 часа. Тоест последното ми ядене бе вчера в 18:00, следващото ще бъде утре по обяд. Воля имам, това не ме притеснява. Притеснява ме факта, че при предишни фастове на сутринта се будя с повръщане и крайно виене на глава и умора, направо е нещо страшно... та се надявам утре да не стартирам така деня. Искам с последните две седмици на август да подготвя тялото си за цял месец септември на форма на ADF. Планът (ако организмът ми го позволи) е да имам 2 дни фаст на седмица, всеки вторник и всеки четвъртък. Смятам да си продължа силовите тренировки, както и кардиото. Просто не мога да се примиря с идеята, че вече 8 месеца инвестирам в здравето си, а чисто визуалните резултати не идват. Вероятно ако видя 59 най-накрая бих била една идея по-спокойна, защото ще имам още 3/4 кг, които ми остават след тях за дооформяне до края на 2026. Знам, че реално 5 кг за около 6 седмици на моите кг са доста трудни за сваляне, но чисто психически не издържам всеки ден да мисля само за това, постоянно.

Здравейте,
не ви познавам, но, според мен не ви трябва воля, а разум!
Фастът не е за всеки, а е особено противопоказан за хора с ниска кръвна захар и ниско кръвно налягане.
Според мен при вас сутрин след фаст се случва едно от двете или в комбинация.

Последна редакция: чт, 20 авг 2026, 20:03 от demirche

# 46
  • София, България
Здравейте, прекрасници!

Толкова ми е горещо последните дни, че го карам на плодове, шейкове, кисело мляко и не ми се яде нищо сготвено.
Вчера накупих диня, пъпеш, кайсии, праскови, круши... и се навечерях с плодова салата.
Устройва ме, защото вече преминах аха вече под 68, а именно 67,950кг.
50гр надолу под 68, ама си е друго да видиш 67 

Сега обаче се захванах да готвя, защото съм се наканила да започна да си поизпразвам фризера.
Ще има супа с грах и картофи за моя милост, ама докато се натуткам и ей на ще вечерям по нощите.

rose_love, аз хич не съм фен на фастовете. Фаст, докато активно се спортува силово и кардио за мен си е издевателство над организма. Не, че тялото не е силна машина, ама някой път мислим, че нещата са безобидни, когато не са. Не съдя, но аз бих препоръчала консултация с лекар, особено ако имате такова неразположение по време на фаст. Моето послание би било да не бързате да стигнете до дестинацията, то си е процес, който натурално ще се случи стига да си вършите вашите неща. Мое мнение, разбира се.

gemmahazeld, моят съвет би бил да дадете шанс на тялото да се възстанови, то си знае. Стига да се храните с истинска домашна храна, друг съвет нямам. Йо-йо ще бъде, ако се върнете към старият начин на хранене отгоре на липсата на движение, който е допринесъл за повишаване на теглото. Килограми не се качват лесно, дори при липса на особено движение, ако се храните прилично.

# 47
Привет и от мен,аз не съм за жалост от хората които не ядат лятото...57кг 165,котва,няма връщане надолу,но и храненето ми е доста омазано последните месеци,на работа ям каквото купя- закуска, кроасан, защото нямам хладилник ,и ям на крак( просто не знам какво да нося ) иначе днес яйца .Взела съм и протеин на прах..Успех на всички.

# 48
Варени яйца биха издържали до обяд и без да са в хладилник.

# 49
Привет и от мен,аз не съм за жалост от хората които не ядат лятото...57кг 165,котва,няма връщане надолу,но и храненето ми е доста омазано последните месеци,на работа ям каквото купя- закуска, кроасан, защото нямам хладилник ,и ям на крак( просто не знам какво да нося ) иначе днес яйца .Взела съм и протеин на прах..Успех на всички.
Може да си потърсиш от тези изолираните чантички за храна, lunch bag ги водят. Има и буквално за по няколко евро по китайските сайтове, с една такава би била по-спокойна за храната си. Изолират доста, а могат и охладителни блокчета да се сложат в тях или пък 1-2 бутилки студена вода, която вероятно и без това искаш.
За няколко часа до обяд, като сложиш и неща които вече са охладени от твоя хладилник вкъщи, би било наред всичко. Ще ти се разширят опциите много.

rose_love при фаст много лесно се обезводнява човек и трябват повече електролити, ако ще и само сол да е но добавяй си нещо щом се чувстваш така. Не е нормално да приритваш и да стискаш зъби.
Казвам го като човек който от много време се храни интервално, а от време на време изкарвам и по-дълго - между 24 и 72 часа. Ако се чувствам така - прекъсвам фаста без да се замисля, фаст ако знаеш какво правиш и си слушаш тялото не е въпрос на воля толкова. Последният ми 3-дневен беше най-лесният фаст в живота ми, чудех се дали да не го продължа до следващия ден но вече си бях планирала захранването и в главата ми беше план да започна да ям и какво, и набавено всичко и т.н. Не бях особено гладна, просто бях наумила че ще ям, а пък жена науми ли си нещо - всички знаем как е Joy Но не е винаги така и ако се почувствам много отпаднала просто отпада фастът.
Другото което също помага - не знам как се храниш по принцип но гледай поне последното ти хранене преди да започнеш фаст да не е особено въглехидратно, ако ядеш въглехидратни храни по-скоро си ги разпредели в по-ранно хранене да са. Ти ако не успяваш да влезеш в кетоза, няма откъде енергия, по-добре да си "постелеш" добре преди фаста. Кетозата не е само за тези на кето хранене, тя си е нормално нещо когато няма захар за енергия. Но трябва да спадне и инсулинът за целта.

# 50
  • Варна

Абсолютно всичко издържа до обяд извън хладилник. Всеки ден си нося кутия на работа, а нямам хладилник там.

# 51
Дами, благодаря за обратната връзка и насоките. Да, в действителност се храня главно с протеин и зеленчуци, доста по-малко въглехидрати (не са изцяло изключени). Миналата седмица направих 1 ден "фаст", но не точно, защото вечерта похапнах малко диня (знам, че много хора ще кажат, че това е само захар и по-скоро вреди), но пък бях доста жадна след тренировка, а и сезона на дините си отива хаха в крайна сметка на следваща сутрин нямах проблеми, не ми се е гадило и имах движение и на кантара. Знам, че е вода, но пък чисто психически ме мотивира. Тази седмица ще си следвам плана и отново ще направя 1 такъв ден, за да се подготвя за септември. Да допълня, знам, че кратък път към успеха няма, но пък вече 8 месеца съм посветена на това и е малко натоварващо, когато си толкова близко и все пак толкова далеч от крайната цел хаха Успех, дами, нека се грижим за себе си!

# 52
Chef-mama, добре дошла! Важното е, че правиш нещо. Покрай децата замервай да навърташ над 6000 крачки плюс упражненията, които правиш не виждам как да не помогне само положително. За морето стратегията е печеливша с рибка, салатки, тараторчета.

Момичета, набърже да се похваля, че съм вече и под 69кг.
68,600кг   
Официално за 3 месеца и половина съм на минус 14,100кг.
Определено съм мотивирана да си продължавам!
Много ще се радвам, ако посрещна новата 2027-ма под 60кг.
Да сме живи и здрави само! 
Здравейте и аз се бора с кологрсмите 82 кг съм 163см. Как успяхте за 3 месеца да свалите толкова много. И от колко килограма тръгнахте?

# 53
  • София
Здравейте!Аз се боря от 66кг до 63 кг поне .Трудно и бавно.Днес чух за 38000 крачки за деня.За мен е невъзможно. Правила съм най много 19000.Но не всеки ден.

# 54
  • при моите деца .....
Аз на 22.08 имам 48429 и то в планина - денивелация
на 15.08 - изкачих Мусала - 38 000 крачки - отново дениверация.
Възможно е!

# 55
  • Варна
Пфу 42000 крачки имах на последните избори за 18ч. на крак Grinning. Мерси съм от такъв фитнес Cold SweatCold Sweat. Не са невъзможни. Сори, че се вмъквам така в темата ви.  Аз с отслабването се справих. От месец съм на поддържащ режим и мисля се случват нещата.

# 56
  • при моите деца .....
Да, моите са при хоби - преходи в планината.
Мотивацията е различна.

# 57
Някои от вас отславал ли е успешно с калориен дефицит, и въобще пробвал ли сте го. И според вас кое е по добре калориен дефицит или Дюкан?

# 58
Определено дефицит е по-добре, но и следене на макроси. Дюкян е много краен. Отслабва се, но на мен ми повреди косата, заради липсата на мазнини.

# 59
Отслабва се с калориен дефицит. Каквато и диета да изберете, трябва да сте в дефицит - да горите повече, отколкото ядете - за да отслабнете.
Отслабналите с Дюкан са отслабнали, защото са били в дефицит. Което въобще не е трудно, защото това е високопротеинова диета с умерени до ниски мазнини и много ниски въглехидрати. Протеините засищат добре, затова и не е трудно да се остане в дефицит.
Категорично против силно рестриктивните диети съм, освен ако не са заради сериозен здравословен проблем.
За здрав човек не е трудно да отслабне с балансирано пълноценно хранене. Другото е нож с повече от две остриета.

Общи условия

Активация на акаунт