Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за посещение на морето по време на бременност?
Какви са препоръките за използване на зимен кош за бебе?
Как да се справим с горещините по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за посещение на морето по време на бременност?
Посещението на морето по време на бременност може да бъде приятно, но е важно да се внимава. Препоръчително е да избягвате дълги периоди от излагане на слънце, да използвате висок фактор слънцезащитен крем и да предпазвате кожата от изгаряне. Важно е също така да пиете достатъчно течности и избягвайте горещите часове на деня. Плуването може да бъде освежаващо и полезно за бременни жени, но трябва да се избягват вълните и дълбоките води.
-
Какви са препоръките за използване на зимен кош за бебе?
Използването на зимен кош за бебе е препоръчително, тъй като осигурява необходимата защита и комфорт по време на прехода от болничната стая към дома. Зимните кошчета осигуряват подходяща опора и защита за новороденото бебе, създавайки уютна и безопасна среда. Важно е да изберете кошче, което отговаря на стандартите за безопасност и да следвате инструкциите за правилна употреба.
-
Как да се справим с горещините по време на бременност?
За да се справите с жегите по време на бременност, препоръчваме да пиете много вода, редовно да миете ръцете и лицето си със студена вода и да избягвате излагане на пряка слънчева светлина. Носете леки, дишащи дрехи и се опитайте да останете на хладно и спокойно място. По време на бременност е важно да избягвате прекомерното излагане на горещини. Препоръчително е да носите леки и удобни дрехи, да избягвате дълги периоди на стоене на слънце и да използвате слънцезащитен крем. Важно е да пиете достатъчно течности, да избягвате горещите часове на деня и да търсите прохладни места. При появата на необичайни симптоми или дискомфорт е важно да се консултирате с лекар.
-
Какви са препоръките за управление на високото кръвно налягане по време на бременност?
-
Имате ли проблеми с кръвното налягане?
Браво на вас. Иа аз да се оплача сутринта едва станах от леглото. Добре, че се сетих да си измеря кръвото, като ми се зави свят, а то паднало на 100/49 - а пък от началото на бременностата ми е 120/80. По принцип съм с ниско кръвно. Явно това лято ще ни чакато големи колебания за някои ниско, за някои високо.

) - двама души са се оплакали от това! Количката е маневрена, но малко по широка от очакването и понякога създава проблеми в по-тесни пространства (например събаря и бута намиращи се в съседство неща). Това го забелязах и аз. Когато количката е в сгънато състояние (например в багажника на колата), често се отваря от само себе си, което може да бъде и опасно, зависимост от това къде се случва (често оплакване). Количката няма никакъв "багажник", кошче за багаж се продава като аксесоар, но то не е достатъчно за нищо по-тежко от килограм. Дръжката на количката е гладка и няма къде да се закачи никаква чанта (много често срещано оплакване). И последно - цената не е никак ниска. 940лв само за количката в БГ, целият комплект заедно със столче за кола и чувалчета, около 2,000лв. 
Относно яденето - на 4 м. разбрах, че всичко е въпрос на настройка, обаче до тогава примерното ми меню включваше - сладолед - сутрин, обед и вечер + другото ядене / говени всякакви манджички, пици, салата и т. н истории /, средно по 1 - 2 шоколада в продължение на деня, 2 - 3 пъти седмично макдоналдс, кентъки или поне дънкин донатс и така до заветните 62 кг. сега го карам по - кротко - закуска кафе с мляко и бисквитки, обяд - нещо сготвено или салата, вечеря - салати и плодове, без газирано и само по 1 сладолед и по - малко солено - от около 2 - 3 седмици така и поне не съм качила още кг. не съм гладна и се чувствам някак си по - добре - е ако стане спешно положението - кентъки има навсякъде
,щото ми е голям корема, а и после като дойде бебо няма да мога да ягушкам толкова, тя не се разбира...
, но сега съм на ягоди, че може скоро вече да ги няма. Чакам вече и черешите
На обяд не мога без салата, даже мога само това да ям и нещо постничко към нея. Сега съм се настървила на тиквичките и тормозя моят месояден мъж с тях
, както и с пресните картофки дето ги описа Надя 73. За вечеря пак задължително със салатата. От време на време се изкушавам със сладолед, но това е единственото сладко нещо, на което не мога да устоя. Е, гледам да не прекалявам, защото всичко се лепи на дупе, не на бебо. Нещо не мога да си харесам месото, то така си и започна още от началото когато ми беше зле, но май по-нататъка ще се наложи да си хапвам поне 3-4 пъти в седмицата, защото четох, че протеините помагат на бебо да расте. 
и май така ще си отида докрая. Затова все още седя на 50 кг. и по нищо не ми личи че съм бременна. 
. Сега не е така зле, защото седя на 6+ кг от 16та седмица, но то повечето от вас по това време бяха 2-3кг отгоре
. Аз принципно съм слабичка нагоре и в рамене и ръце и корем, но сега съм наляла едни цици и един корем и като се гледам по витрините, просто приличам на бъчва. Мноо депресарско
. Много ме е шубе на какво ще стана след 4 месеца още.... 
Как се казва и сигурно сега тъгува по теб.