Бъдещото ОКТОМВРИйче все повече расте, а май на всяка мама и се ходи на море

• 16 014
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро и от мен!
Добре дошли на новите мами!
Голямо писане сте изписали от снощи Hug Браво на вас. Иа аз да се оплача сутринта едва станах от леглото. Добре, че се сетих да си измеря кръвото, като ми се зави свят, а то паднало на 100/49 - а пък от началото на бременностата ми е 120/80. По принцип съм с ниско кръвно. Явно това лято ще ни чакато големи колебания за някои ниско, за някои високо.
Честита щерка на каталина! Joy
Браво на silverarrow и на другите мами - Голямо обикаляне по магазините сте направили!
Май октомврийските мами ще излязат най-практични. Толкова отрано планират всичко Grinning
Весел ден на всички!  bouquet

# 136
silverrarow хич не ги разправяй на нас това, че хапваш много нали те видях в албумчето ааааа
Irenn как ти завиждам, че ти се ядат плодове, аз и по принцип не ги долюбвам пък сега хич не ми се ядат.
Моето меню е горе долу следното: закуска - някаква закуска от фурната с айранче или боза, обед нещо готвенко от бързата кухня или пица или някакъв хамбургер и вечер я таратор, я салата, я нещо по тежко, квото купя от магазина щото през седмицата не готвя. Та така съм качила вече 6 кила , равносметката е 150 см -> 68 кг  Embarassed

Меги включи ги тези адреси в началната страница, че да не се лутаме после да ги търсим като решим да заровим глави в тях.

# 137
silverarrow веднага се включвам за да доложа за мойто хапване.
На закуска от известно време насам-кроасан със шоколад и кафе на обяд като съм на работа някаква салата и скара или нещо манджесто което ми хване очото на момента с малко хляб бонус.
Вечер мога да я карам на препечена филийка със сиренце ама сиренцето намачкано заедно със маслото и си мажа.
Хапвам си ягоди и чакам пъпешите с нетърпение!!!  newsm53
Забравих че пропуснах любимите ми пресни картофки с масълце и копър и чесънче ммммммм...замечтах се!И сигурно пропускам нещо но само ще заявя че не се ограничавам защото ми е невъзможоно аз съм голям чревоугодник и въпреки всичко само 2-3кг.Е това вече ми е странно  newsm78
Оооооо а любимите ми поници Донъти......без коментар.
Мойто мъж е полицай и си коментираме за това колко килца ще стане в щатите нали там им дават безплатни на ченгетата като са на работа!

# 138
Аз закусвам и обядвам със салата. Днес реших да закуся кисело мляко с бисквити и сгреших - стана ми гадно и сега поправям грешката с една голяяяяма краставица. Следва следобедната закуска, която е от поне 2-3 сандвича и после - вечеря. Според кантара този режим на хранене ми е докарал 4 кг от началото на бременността - до сега, но аз имам чувството че са повече.

# 139
Quinny Buzz - Магазин Макси Коси, ул Крум Попов 62
Предимства - Може би количката с най-"фешън" дизайн, продавана в Европа. Идва в много цветови вариации, външният вид винаги предизвиква комплименти от други майки. Лесно се сгъва, а се разгъва сама, само с натискане на едно бутонче. Седалката за количката може да стои в 2 позиции - към майката и навън, самата седалка се накланя на 3 позиции. В сравнение с болшинството колички, тази получава 2ро място в моя списък по маневреност (първото е за Бугабу), което е само по себе си много добре. Води се за сравнително "лека" количка, което според това което видях е по-скоро "средно" лека количка от тези които тествах. Тежи 12 кг. При сгъване е доста компактна (макар и пак на 2ро място след Бугабу, но по-добре от всички останали), колелата се махат само с натискане на бутонче и количката става още по-компактна. Като заключение - изключително функционална, и много добре изглеждаща.
Недостатъци - Предното колело запъва на най-малките неравности (главен недостатък изтъкван от много хора). Количката скърца и скрибуца по возене по малко по големи неравности (често срещано оплакване), седалката на количката не е добре закрепена и се случва да се "размести" още по-надолу при возене, което особено при най-легналото положение създава риск за падане на бебето ( #Crazy) - двама души са се оплакали от това! Количката е маневрена, но малко по широка от очакването и понякога създава проблеми в по-тесни пространства (например събаря и бута намиращи се в съседство неща). Това го забелязах и аз. Когато количката е в сгънато състояние (например в багажника на колата), често се отваря от само себе си, което може да бъде и опасно, зависимост от това къде се случва (често оплакване). Количката няма никакъв "багажник", кошче за багаж се продава като аксесоар, но то не е достатъчно за нищо по-тежко от килограм. Дръжката на количката е гладка и няма къде да се закачи никаква чанта (много често срещано оплакване). И последно - цената не е никак ниска. 940лв само за количката в БГ, целият комплект заедно със столче за кола и чувалчета, около 2,000лв.
Някои предимства и недостатъци не са лично мое наблюдение, а по-скоро обобщение от това, което съм чела по ревютата по нет-а. Споменавам главно такива, които поне няколко хора са споделили.

Casual Play - T5 и S4 - Магазин "Малечко" - бул К. Величков #35
Предимства - Два модела, които определено ме впечатлиха с външният си вид. Като изключим цветовите схеми (които при Quinny Buzz са по-приятни), тези два модела може би заемат топ място в листа ми по "външен вид". Зимния кош към количките (става и за двете) може да се ползва и като столче за кола, защото има и полу легнало положение. По друг начин казано, столчето за кола може да се ползва и за зимен кош, защото има напълно легнало полжение. Това е голям плюс, който не съм срещнала при никоя друга от изброените колички. Като цяло са функционални, но на фона на Бъз-а, Бугабуто, БебеКонфорт, са далечни 4ти.
Недостатъци - Количките не се маневрират с такава лекота и дефакто са на последно място в моя лист от всички изброени колички (единият модел беше по-зле от другия, но не помня кой). Дори и в магазин с гладък под, не създават чувство за "лекота" при бутане и се усеща съпротивление в колелата дори и на празна количка. При сгъване заема максимално място в сравнение с трите изброени по-горе, а самото сгъване не е така интуитивно и изисква повечко сила (отново, сравнено с най-доброто видяно). Не на последно място, количките са тежки (предполагам над 15кг) или поне се усещат доста по-тежки от изброените досега.

BebeConfort - High Trek - Магазин "Малечко" - бул К. Величков #35
Предимства - Количка, която ме спечели с външният си вид. Изглежда много авангардно и има добър набор от цветове. По лекота на задвижването (в магазин) се нарежда на 3то място в моята класация (след Бугабу и Quinny). Сравнително лесна за сгъване, с натискането на бутонче както при Бугабу и Куини, но с една малка идея по-трудно, колелата падат при натискане на бутон много лесно. Количката е компактна при съгване, но отново на трето място. Големите колела създавт прекрасна проходимост даже и сред луннен пейзаж, всяко колело има собствен амортисьор, което създава комфорт за бебето. Прилежащото столче за кола е също много авангардно и стои добре на рамката на количката, без да изглежда твърде малко. Има сравнително голямо кошче за багаж.
Недостатъци - Количката се усеща "голяма" за по-ниски жени (под 1.70). Като тежест изостава от другите (по преценка, се "усеща" като около 14-15кг, макар и не според мъжа ми). Прилежащият зимен кош изглежда огромен, в сравнение с всичко видяно досега и също така много по-скъп от останалите зимни кошове, което оскъпява пълният комплект. Като цена (без зимен кош), този модел се нарежда след Quinny, но преди Chicco S3 (т.е. по скъп е от Чикото). Други конкретни недостатъци няма, моделът е добър, просто във всяко едно отношение е превъзхождан с половин гърди напред от Бугабуто и Куини. Не намерих достатъчно инфо по нет-а за по-обстойни ревюта.

Bugaboo - Frog/Cameleon - не се продава в БГ (но за заинтересованите е включен в моят лист).
Предимства - По функционалност, лекота, маневреност и начин на сгъване Бугабуто е първенец в моят лист, а и като съдя по ревютата на нет-а, и в БГ мама, и в лист-а на всички, които я притежават. Количката тежи 8.5кг, има изключително компактно сгънато положение, и се сгъва една идея по-лесно от Куини (главно заради това, че е по-лека) пак с натискане на един бутон. Дръжката може да се мести така, че  малките колела да карат напред или да стоят отзад, седалката може да се постави така, че да гледа навън и към майката. Хамелеон-а има голям кош под седалката, а също така и условие за закачане на торба по дръжката (на Фрог-а кошът е по-малък, но все пак приемлива големина). Количката има опции за движение по пясък и по сняг (свалят се малките колела и се "тегли" на 2 колела, за да не "забива" в пясъка) и е оптимално направена за движение по неравни повърхности, като съм чела че се бута с лекота по трева и горски пътеки. Бугабу имат прекрасно клиентско обслужване за територията на Щатите, както и 2 години гаранция.
- Главният недостатък в моят лист е хубавият, но не така атрактивен, както повечето изброени модели, външен вид. Цветовите комбинации са много (главно за Хамелеон модела), но лично на мене ми е трудно да си направя адекватна комбинация. Количката изглежда "ниска" и "трътлеста" със зимен кош и кош за багаж, самият зимен кош е твърде "изсечен" и изглежда малко като скалъпен, на фона на изброените по-горе колички. Без никакво съмнение, на последно място по външен вид (за зимния кош говоря). Външен вид със седалка за кола - твърде семпъл, дори и с прекрасните дизайни на Макси Коси. Друг важен недостатък - високата цена на количката - около $1400 със столче за кола (Макси Коси), адаптери, зимен кош и чувалчета, дори и по-скъпо за Европа. С цената си се нарежда малко по-назад от Стокке.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 12:07 от silverarrow

# 140
Здрасти, мацки Simple Smile Относно яденето - на 4 м. разбрах, че всичко е въпрос на настройка, обаче до тогава примерното ми меню включваше - сладолед - сутрин, обед и вечер + другото ядене / говени всякакви манджички, пици, салата и т. н истории /, средно по 1 - 2 шоколада в продължение на деня, 2 - 3 пъти седмично макдоналдс, кентъки или поне дънкин донатс и така до заветните 62 кг. сега го карам по - кротко - закуска кафе с мляко и бисквитки, обяд - нещо сготвено или салата, вечеря - салати и плодове, без газирано и само по 1 сладолед и по - малко солено - от около 2 - 3 седмици така и поне не съм качила още кг. не съм гладна и се чувствам някак си по - добре - е ако стане спешно положението - кентъки има навсякъде  Simple Smile

# 141
Добро утро мами!!!

Вчера пак си направих маратонска обиколка и даже снимах изложбата на детски колички в единия от МОЛовете. Има ексземпляри от 1890 до края на 1980, абе страхотни са, като си помисли човек какви буржоа са се возили в тях ... а особено за идея може да ни послужат зимните, дето са си направо като шейни Joy
Ето ви линкче- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=133257

Меги, твоя Цезар поне спинка в краката ти, а моята Тайра се е научила от бебенце да спи гушната в мен, да си опре главата на ръката ми и направо няма отърване сега, колкото и да я моля да спи с баща си hahaha,щото ми е голям корема, а и после като дойде бебо няма да мога да ягушкам толкова, тя не се разбира...
Вие мислите ли да забраните достъпа на домашните си любимци до стаята на детето? Аз не, поне за мен е глупаво, а тук 90% от майките имат кучета, много от ях по 2 и не се притесняват от зарази, щом кучо - котьо е добре гледан...

Хубав ден!!! И кажете моля, кой е вашия фаворит от количките Joy

# 142
Ах, това хапване!  Whistling
Да споделя и аз как от 55 станах за има-няма 4 месеца 61 кг.
Сутрин така и не се научих да закусвам, освен плодовете, които от преди си обичах, ама тях не ги броя, защото след половин час нищо няма. Повече от месец си хапвах киви /поне 4 бр./
, което ми се отразява чудесно за това  smile3550, но сега съм на ягоди, че може скоро вече да ги няма. Чакам вече и черешите  smile3508 На обяд не мога без салата, даже мога само това да ям и нещо постничко към нея. Сега съм се настървила на тиквичките и тормозя моят месояден мъж с тях  newsm08, както и с пресните картофки дето ги описа Надя 73. За вечеря пак задължително със салатата. От време на време се изкушавам със сладолед, но това е единственото сладко нещо, на което не мога да устоя. Е, гледам да не прекалявам, защото всичко се лепи на дупе, не на бебо. Нещо не мога да си харесам месото, то така си и започна още от началото когато ми беше зле, но май по-нататъка ще се наложи да си хапвам поне 3-4 пъти в седмицата, защото четох, че протеините помагат на бебо да расте.   

# 143
silverarrow как очакваш да ти споделя какво ям, като хем ме е срам да кажа колко храна поемам дневно( и то предимно сладки неща), хем не си спомням в края на деня какво съм излапала #Cussing out

вчера намерих БГ лютеница и от снощи съм на филии с лютеница и сиренце hahaha

# 144
Здравейте,
И аз да си кажа.Аз карам на закуски /баничка, кифла/ или сандвичи, наблягам на киселото мляко и плодове - ягоди и череши. За момента само това ми понася.Все още се боря с  Sick и май така ще си отида докрая. Затова все още седя на 50 кг. и по нищо не ми личи че съм бременна.

# 145
Пфу, големо писане падна за тези колички, дано помогна на някой с избора  Peace

Вие мислите ли да забраните достъпа на домашните си любимци до стаята на детето? Аз не, поне за мен е глупаво, а тук 90% от майките имат кучета, много от ях по 2 и не се притесняват от зарази, щом кучо - котьо е добре гледан...

И кажете моля, кой е вашия фаворит от количките Joy

Ме_and_Baby, аз имам една папагалка дето е тооолкова любопитна и така се вре навсякъде, че не знам как ще опазвам бебето. Сърце не ми дава да я заключа в клетка, милата винаги си е живяла свободно в апартамента, и може би ще се опитам да ги отделя в отделни стаи, макар, че тя (папагалката) е като Худини, все се измъква. Но не ме е страх от зарази, дори напротив, животните носят микроби, с които бебешкия организъм свиква и по-нататък е по-малко потдатлив на алергии.

За количките - ами МНООООООООООГО се чудих, четох и пробвах (както се вижда  Joy ), но реших все пак да заложа на удобството (вместо да гледам това, което ми харесва най-вече на външен вид) и аз като половин Америка, да вземем Бугабуто. Пак ще ходя да го пробвам, но вече два пъти съм тествала и много майки съм гледала как го "карат", количката просто е оптималната комбинация между леко и все пак стабилно. Все още дебатирам със себе си дали ми се дават $150 отгоре за Хамелеон срещу Фрог, както и цветовата схема.

Ми като гледам, аз не хапвам повече от вас, пък защо съм по-дебела тогава  smile3518. Сега не е така зле, защото седя на 6+ кг от 16та седмица, но то повечето от вас по това време бяха 2-3кг отгоре  newsm12 . Аз принципно съм слабичка нагоре и в рамене и ръце и корем, но сега съм наляла едни цици и един корем и като се гледам по витрините, просто приличам на бъчва. Мноо депресарско  newsm45. Много ме е шубе на какво ще стана след 4 месеца още....

Ето сега снимчица на това момиченце, което се родило 22 седмица и е оцеляло (умишлено не публикувам снимки на цялото бебче, че да не паникьосам някои майчици като видят колко са мънички всъщност нашите мишленца в коремчетата). Направо не мога да повярвам какви мънинки краченце има. Бебчето апропо е било 283гр като се е родило.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 12:31 от silverarrow

# 146
Да бе и тва е истинско живо човече!!!! А как ли изглежда сега? Май няма по-нова информация за
Амалия?

# 147
А, доколкото знам е живо и възстановено без сериозни последствия. Аз имам една приятелка, детето се роди около 450гр миналата зима, сега е живо и здраво, само дробчетата му пазят от настинки, че все пак са по-слабички... какво нещо е науката а?

# 148
Аз закусвам винаги с чаша прясно мляко и филийка с нещо (може и закуска - баничка, сиренка) наобяд обикновено си нося нещо на работата, от рода на сандвичите, понеже работя в офис, който се намира в едно селце и там няма кой знае какво разнообразие от храна в селския магазин - кой казваше, че кентъки има навсякъде?  Joy Вечер като се прибера ме чака някаква манджичка, предпочитам течно - може и тараторче; салатка и плодове за десерт - ябълки, ягоди, или сладолед. По принцип, преди вечерях по-малко, а сега вечерята ми е основното ядене, ама - какво да се прави. Някой път си нося консерва риба на работата, знам, че е полезна за Бебешорчето Simple Smile Ако следобедно време ме налегне глада, гризвам някоя вафличка или бисквитки... Довечера ще вечерям тиквички.
размерите съм ги казвала - 168 см, 59 кг (качила съм 5).

# 149
  • София
silverarrow дойде от америка и почна да се тюхкаш, че си дебела, не е вярно дебели, не дебели нали сме бременни. Намерил се кой да го каже, от две седмици заобикалям кантара. Супер да си имаш папагал - и не си казала до сега  Crossing Arms Как се казва и сигурно сега тъгува по теб.
Списъчето с магазини е вече на първа страница, дано не се сърдят мамите от месец август.
Me_and_baby така съм се смяла на старите колички, като ги сравниш със сегашните направо започнах да се чудя как ли ще изглеждат количките след век. Нямам фаворит всичките са направо уникални.
 Цезар ще бъде заточен при родителете ми за малко и то само защото в началото може и да го няма мъжо, но като се въре, веднага ще си го вземем. Зимата той спи под моята завивка, обикновенно се свива или пред корема ми или в гънката на краката ми, но тази година ще му се наложи да свиква с корема на мъжо.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт