Отговори
# 60
Най-трудното е при липса на подкрепа от близките.

# 61
Кърмих детето си 1 година и няколко месеца, най - трудно е безсънието за майката, а на по - късен етап появата на зъбките 😁
Всичко друго е прекрасно!

# 62
Чувството за вина. Почти нямах кърма, а и след 2 седмици трябваше да мина на тежки медикаменти, заради здравословен проблем и ми казаха тотално да спра да се опитвам да кърмя.

# 63
Аз съм кърмила и двете си деца почти година. Никой не ти казва как точно се случва. Едното дете се хранеше само от едната и му стигаше. Другото и от двете. При първото една нощ се събудих с бучки и болка. След като нищо не помогна отидохме в болницата там никакъв съпорт, казахте връщайте се вкъщи и топли компреси. Жените се отказват поради липса на съпорт.

# 64
Липсата на информация и подкрепа.

# 65
  • София
За мен най-големият проблем беше липсата на информация. При това всеки (дори и мъжете) дава съвети - кой от кой по-абсурдни.

# 66
Много трудности има при кърменето - най-напред липсата на информация и съдействие още в родилното. Също така някои педиатри съветват да се дохранва или да не се дава при поискване, което намалява лактацията и кърменето постепенно приключва.

# 67
Трудностите са много, особено когато ти е за първи път и си новобранец. Но с четене с разбиране и подкрепа се случват нещата.

# 68
Липсата на информация и основно липсата на помощ в болницата от компетентните лица .
Даването на адаптирано мляко на новородено , защото така им е по-лесно. Общо взето темата е доста обширна и всеки може да каже как е минал през този период .

# 69
  • София
Чувството за вина.

# 70
Чувството за вина - макар че това е физиология и не всичко зависи от нас

# 71
Кърмех само два месеца, от умора и липса на време подцених храненето си и оттам намаля кърмата, много неща бих променила, ако можех да се върна назад.
Имах и разранявания - болезнено беше. Бих ползвала консултант.Лиоса на емпатия и обяснения в болничното заведение! Все едно бях невидима, и аз, и бебето. Хора, които уж трябва да вършат работа и да полагат грижа, а отдавна са се дехуманизирали и стоят за заплата. Това помня.

# 72
Липсата на информация. При настъпили проблеми и специалистите не могат да помогнат, тогава е най-страшно. Да се опитваш да решиш проблема си сама.

# 73
Определено и аз като повечето майки - липсата на информация.

# 74
  • София
Първата трудност идва още в родилното - липсва информация, а често и помощ да стартира кърменето. Някои педиатри съветват да се дохранва или да не се дава при поискване, да се спазват строги интервали, кърмата намалява и кърменето приключва.

Общи условия

Активация на акаунт