Самотна на 29. Как да се запозная?

• 2 090
  • 68
  •   2
Отговори
# 15
Това чук и беж и гоустване не е само в онлайн запознанства. Колко познати и колежки имам постоянно попадат на такива, а ги срещат в реалния свят, някой даже са колеги или приятели и се предполага, че се познават достатъчно добре, че да не се стига до чук и беж.

# 16
Зависи какви книги четеш, но почти всеки автор и сериозна поредица си има организирано общество от фенове и се правят срещи, на които човек може да се запознае с много други хора. Има и общества за пъзели. За судоку точно не знам дали има, но не е невъзможно.
Интернет изобилства от клубове и общества по интереси, които имат и много събития офлайн, именно с такава цел - опознаване, социализация, завързване на приятелства, откриване на сродна душа...
Дори да не намериш конкретно мъж за връзка, може да завържеш приятелства, или поне няма да се чувстваш толкова самотна.

Не те съветвам да правиш нищо, което не е "твоето" и се насилваш да го правиш, само защото при някой друг е проработило. Разшири обхвата на личните ти интереси, например по линия на книгите - виж за куизове, за обсъждания, а по линия на судокуто и пъзелите - бордови игри, турнири. И се отвори малко към колежките - със сигурност има някоя, която ти симпатизира и би контактувала с теб, ако и дадеш шанс.

Същото и за мъжете - винаги има някой наоколо, който си пада по теб. Бивш съученик, бармана в кафето, съседа от спирката...

Ако си твърде затворена и дистанцирана, може да те мислят за високомерна и надута, и затова никой да не  се решава на контакт. Опитай се да си ведра и позитивна - усмихвай се на хората, поздравявай, благодари - така ще те забележат.

# 17
# 18
Интересно стават ли запознанства във фитнес. При мен нито едно - влизам, работя здраво и излизам. Нямам време за социализации. Момчетата-треньори са скука а и си гледат работата хората.

А, може би в някакви групови занимания може да се изпозапознаете

# 19
Да да в групови имам предвид. Дори със жени не се знае коя има брат, познат. На 29 ако си девствен трябва да нямаш граници къде ще се запознаеш и да не отхвърляш запознанства, защото едно запознанство не значи нищо.
Един познат над 40 отиде на обсъждане на книга и на опашката с 20+ момиче се запознава, и година по-късно женени.

# 20
  • Beyond the stars
О авторке, то наживо да се запознаете пак няма гаранция дали срещу теб не стои някоя откачалка. Има добри актьори, но ти пък си отваряй очите и не изпадай в паника или параноя. Гледаш, даваш време и това е.
Като близко до твоята възраст аз отдавна изхвърлих онлайна в кошчето.  Хубаво се дават съвети за това, но тия методи станаха единствено за чук и беж. Извъртя се цялата идея. Мои приятелки изпатиха тъпо, защото играха доста добра роля мераклиите, че са сериозните мъже, защото това беше написала в профила си и след 4-5 месеца ги гоустват и викат ми аз не знам дали искам връзка, не знам си какво. Знаем ги номерата.
Липсата ти на опит обаче те прави на потенциална жертва за всякакви .

Понеже на живо има разлика. Когато някой е сериозен е сериозен и виртуално, и реално .. и обратното.  А идеята е достатъчно стара, та тепърва има още бая да се върти - все пак минахме от обяви за запознаваме във вестници с адреси за писане на писма през сайтове до приложения, та колкото повече технологии - толкова повече идеята ще се развива с тях. Чакам холограмни аватари за запознаства Bowtie

П.С. А за приятелките - напълно възможно е сериозните мъже да не са харесали точно тях за сериозна връзка. Не е ли?

# 21
Един познат над 40 отиде на обсъждане на книга и на опашката с 20+ момиче се запознава, и година по-късно женени.
Сутринта ми излезе пост във фейсбук от български автор с такава история: двойка, която се запознала на опашката за нещо около книгата му и след година му пратили покана за сватбата. Да не са същите? Grinning

# 22
Сменете си работата. Нищо хубаво не излиза от чисто женски колектив. На тази възраст повечето хора откриват половинката си в офиса. Имам няколко доказателства около мен.

# 23
  • София
Такава тема нямаше ли?

# 24
Такава тема нямаше ли?

Имаше, от десетина различни регистрации, някои застъпващи се.

# 25
​Ей така като почнете с оправданията... И какво като работиш в чисто женски колектив? То навън мъже няма ли, по улиците няма ли, в заведения, паркове и приложения няма ли?
​Извинявай, ама на 29 години да пишеш, че си девствена, само защото колежките ти били жени,това звучи като пълна фантасмагория.
 И какво като си хоби жена, дето чете книги и реди пъзели? Освен ако не живееш в някоя хижа в гората и не общуваш само с горските обитатели, не виждам абсолютно никаква реална спънка да си намериш мъж. Просто трябва да излезеш от черупката си!

# 26
Не казвам, че съм девствена, защото колежките ми са жени. А, че работната среда отпада като фактор за запознанство, което попринцип си е един от водещите. Четох сходни теми, но в друг форум и затова реших да пусна тук

# 27
​Добре, съгласна съм, че на работа се прекарва много време и е улеснение, ако там има хора. Но в днешно време сума ти народ работи от вкъщи или в хомогенна среда и пак намират партньори.
​Казваш, че сайтовете не ги приемаш,добре, твое право е. Но тогава трябва да компенсираш с излизане, курсове, нови хобита, някакви социални активности. Само с чакане "водещият фактор" да се появи от небето, няма да стане. На 29 години инициативата трябва да е твоя, средата няма да се нагласи сама според теб.

# 28
Междудрогото да, разшири си интересите. Примерно запиши се на нещо, което никога не си - я рисуване, правене на чаша, такива. Може пък да ти хареса.
Опитай също културни събития и публични лекции и дискусии, ако има някаква тема да те интересува. Под културни имам предвид изложба или изложение, защото опера, балет и театър не е най- удачното, все пак хората ходят там да гледат представлението.

# 29
Мисля, че в бг-мама винаги е имало епидемия от девствени учителки на твоята възраст, работещи в женска среда, търсещи да се запознаят с мъж, но не по интернет, и интересуващи се от карти Таро :

https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=576183

https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=738717;nomobile=1

Общи условия

Активация на акаунт