Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 803
  • 807
  •   1
Отговори
# 405
Модератори тук не пишат.

Аз да ви издам моята теория защо няма поредни победители. Според мен този конкурс си е нагласен. Wink Няма лошо нали идва в България.
Чак нагласен не е, но никой не може да отрече, че има побутвания, най-малкото с реда на пеене, който може да забие или да издигне дадена песен.
По-скоро домакините не се стараят и пускат по-различни песни, не правят мащабни кампании и журито често ги подценява. Не цитирахме и най-интересният пример на победител-домакин - Израел в края на 70те, когато отказва второто домакинство и го поема Нидерландия (финишира 14-та, не е случаят като с Великобритания, която завърши втора и организира от името на Украйна).

# 406
То май и ние така поеxме Детската Евровизия, след като Италия се отказа, но Крисия беше втора. Аз много се учудиx как RAI  се отказват. Защо?

# 407
Да споделя ‘мъката си’ по темата. Моят психологически праг е 500 евро за билет за финала (трябва да купя два -за мен и сина), обаче имам доста по-сериозен проблем: как да стигнем от София до Бургас и обратно за максимално кратко време, защото ние всъщност идваме от чужбина и ще се прибираме пак там? Нищо рационално не мога да измисля. Ако вземем кола под наем, къде ще я паркираме? Влакът е много бавен. Бих отседнала някъде в града за 2 нощи, но цените са уау вече. Имаме къща между Китен и Лозенец, но и тя не е вариант заради огромните задръствания, които, предполагам, ще се заформят. Бабата и дядото обещаха, че ще ни возят, но не съм сигурна, че осъзнават, че трябва да ни чакат посред нощите из Бургас и да ни карат пак посред нощите до София. Тоест 2-3 дни трябва да са на наше разположение и да ни обслужват, което изобщо не е в техен стил. Изобщо много тегава работа, а детето така се е навило да ходи. И аз.

Ако успея да купя билети, ще го мисля логистично.

# 408
Нека наближи. Поне България еър са обещали, че ще пуснат полети от София до Бургас, 40 мин. е полетът.  Иначе не се отказвайте от Китен, супер възможност е да имате наблизо къде да спите, без да плащате.
А от страната, от която идвате може и да пуснат полети? Никой не знае, да изчакаме да дойде 2027... 

# 409
  • Варна
И кое налага да пътувате до София като идвате и се връщате в чужбина.

# 410
То май и ние така поеxме Детската Евровизия, след като Италия се отказа, но Крисия беше втора. Аз много се учудиx как RAI  се отказват. Защо?
Финансови причини назоваха - събитието е с доста ниска възвръщаемост. Напоследък все по-често се случва организацията следващата година да я поеме някой, който не е спечелил, най-вече след като Франция спечели 3 пъти за 4 години. Реално нито за ESC, нито за JESC има правило при отказано домакинство да се поеме от втория. Сега например спечели Франция, а Малта ще домакинства, макар да финишира 11-та.

# 411

Това, че има полети само до София. До Бургас няма.

# 412
  • Варна
По-близо от летището в София са летищата във Варна, Букурещ и Истанбул. Те са доста оборотни.

# 413
Да споделя ‘мъката си’ по темата. Моят психологически праг е 500 евро за билет за финала (трябва да купя два -за мен и сина), обаче имам доста по-сериозен проблем: как да стигнем от София до Бургас и обратно за максимално кратко време, защото ние всъщност идваме от чужбина и ще се прибираме пак там? Нищо рационално не мога да измисля. Ако вземем кола под наем, къде ще я паркираме? Влакът е много бавен. Бих отседнала някъде в града за 2 нощи, но цените са уау вече. Имаме къща между Китен и Лозенец, но и тя не е вариант заради огромните задръствания, които, предполагам, ще се заформят. Бабата и дядото обещаха, че ще ни возят, но не съм сигурна, че осъзнават, че трябва да ни чакат посред нощите из Бургас и да ни карат пак посред нощите до София. Тоест 2-3 дни трябва да са на наше разположение и да ни обслужват, което изобщо не е в техен стил. Изобщо много тегава работа, а детето така се е навило да ходи. И аз.

Ако успея да купя билети, ще го мисля логистично.
Според вас заслужава ли си цялата логистика, особено предвид, че билети ще се взимат изключително трудно? Финалът приключва в 2, аз и в Созопол да живеех, не бих се наела, а обожавам Евровизия.
В последните години единственият домакин, който позволяваше да си направиш трипче до държавата и да го съчетаеш с Евровизия, беше Виена. Правят ги в такива малки зали и градове, че се получава брутална инфлация - аз лично такива финанси бих отделила само ако някой съживи Майкъл Джексън за един-единствен концерт.

# 414
То май и ние така поеxме Детската Евровизия, след като Италия се отказа, но Крисия беше втора. Аз много се учудиx как RAI  се отказват. Защо?
Някъде четох, че Италия са участвали за първи път на JESC тогава и не са искали да се "ангажират" (предполагам и организационно, и финансово, защото не е само до пари).
Малта, предполагам, е била първата, на която са предложили домакинството, и се е съгласила. Или пък са я избрали по други критерии.

# 415
По-близо от летището в София са летищата във Варна, Букурещ и Истанбул.

Представям се да кажа на родата, че трябва да дойдат да ни посрещнат в Истанбул или Букурещ. От Варна също не съм убедена, че има полети по това време на годината. Ние сме от София.

Clouded, права си. Аз също си задавам въпроса дали си заслужава, при положение че ние ходим в съседни държави на концерти без никакъв проблем. Живеем в Белгия и редовно ходим на концерти във Франция (Лил и Париж) и Лондон. Обаче ми е някакси мило да си дойдем и в България по такъв хубав повод (иначе се прибираме само през лятото за един месец). За друга държава не бих си правила труда, но в случая ми се струва, че ще бъде страхотно (може би съм си турнала прекалено розовите очила).

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 23:42 от Nedinka

# 416
Пътят Варна-Бургас е толкова гаден, че по-добре да дадеш малко повече пари за гориво, но да караш по права магистрала, отколкото да се юрнеш по него.

Ето заради такива неща лично аз не исках да е Бургас, ама явно нa EBU не им пука. Догодина да печели Исландия и да го направят в някое село с 300 жители.

# 417
  • Варна
Представям се да кажа на родата, че трябва да дойдат да ни посрещнат в Истанбул или Букурещ. От Варна също не съм убедена, че има полети по това време на годината. Ние сме от София.
  До Варна има доста полети.Коя е тая митична чужбина от която ще идвате?

# 418
Nedinka, кацаш ден по-рано, спиш си в къщата на морето, а в деня на събитието тръгваш по-рано за Бургас. После летиш ден по-късно.

Аз като живеех в дълбоката провинция и ми се налагаше да ходя до София или да ползвам летището, цял ден пътувах в посока ден по-рано, спях при приятели или плащах за нощувки. Някои бургазлии назад писаха, че софиянци ги е яд, че няма да им е до у тях събитието, както са свикнали, и май голяма част от драмата е наистина в това.

# 419
Nedinka, кацаш ден по-рано, спиш си в къщата на морето, а в деня на събитието тръгваш по-рано за Бургас. После летиш ден по-късно.

Аз като живеех в дълбоката провинция и ми се налагаше да ходя до София или да ползвам летището, цял ден пътувах в посока ден по-рано, спях при приятели или плащах за нощувки. Някои бургазлии назад писаха, че софиянци ги е яд, че няма да им е до у тях събитието, както са свикнали, и май голяма част от драмата е наистина в това.

Нещо такова сигурно ще стане, ако пуснат полети Брюксел-Бургас.

Предвидената зала има ли достатъчно голям паркинг?

Общи условия

Активация на акаунт