Дилема

• 2 071
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
На такива мъже им е най-добре при мама.
Той си го представя така- и двете ще му готвят чистят и ще се надпреварват за неговото внимание.
 Щом нейния дом ремонтира,ясна е работата.
Омитай се от там докато не те е забременил.Тогава ще видиш.На 30 живота е пред теб.Точно ще те смелят,щом от сега не ти е спокойно.

# 46
Ремонтира наследствен имот в близост до дома на родителите.За там са ѝ дали съвети какво да провери, да не се окаже съсобственик пак със семейството.

# 47
  • София
О, имотът 100% не е негов! Най-много някоя третинка.

# 48
Е то ако е наливала пари е върха на глупостта.

# 49
Има такива родители на мъже. Умът ми не го побира, ама ето безброй примери.
Най-странното ми е като видя такава конфигурация с маминка, да му увиснат на врата още повече, театрално. Сами иначе се справят чудесно. И накрая започва и една агресия към него тип хайде "стани мъж, искаме внуци", ей такава. Даже и приказки "ти го направи, ние ще го гледаме". Понякога и в мое присъствие е имало такива изцепки.
А хич не се усещат, че са част от проблема. Ще си останат без внуците

# 50
Наследствен имот значи, че някой е починал и сигурно не са оправили наследството, може да има и 15 наследници, това се проверва при адвокат кой какъв дял има. Ако тази къща не е негова собственост, и то само негова, не с брат му, работата е сериозна. В някои семейства имат устни уговорки кой какво ползва, после може да се скарат и нещата да се влошат.  Ако къщата е съсобствена, пример -на него  и брат му, могат да си направят делба, за да стане ясно кой каква част притежава.  Ето тези всички въпроси трябва да изясниш. Бързо става.  И тогава ще мислиш какво да правиш.
Локацията на къщата е на най-кофти мястото, до майка му, ще си прескача, тя ще идва във вашта къща. Ще се чувстваш както в тяхната къща сега. Ти разбира се в тази къща нямаш нищо, дори да си купувала мебели, дори да си си давала от заплатата и т.н.
Ако се обичате ще успееш да го склониш, да живеете някъде сами. Той сигурно не може да се откопчи от родителите си, но заради тебе, може да му се получи. Продайте тази къща и си купете къща в друг град. 

# 51
  • София
Ако майката и бащата са имали брак, както и да го въртим, майката има дял.

# 52
Аз се върнах и прочетох, че на 6-я месец е имало романтично предложение за брак в Париж. Но авторката продължава да нарича мъжа "приятеля ми". Да разбирам ли, че след романтичното предложение не е последвала дори и сватба? Дори и с брак, без деца ти си волна птичка. Намери си истински мъж, който се е откъснал от полата на мама.

# 53
Затова попитах преди това това предложение дали е довело до брак.
Е толкова години да не е станало нищо, ясна работата.
Капарирал я е и сега виси на голото обещание за венчило и "заживели дълго и щастливо".

# 54
Ако е на негово име ,да продаде имота,авторката също да се включи и да дадат за първоначална вноска ,да теглят кредит и да живеят като хора.Далече от свекървата.
Авторке,колко компромиса направи?Твоя приятел би ли дошъл да живее при майка ти.
 Дори тя да не купува лично материали за ремонта ,индиректно плаща.Акп той си дава зплатата за ремонт,а тя плаща храна,сметки.

# 55
Да продава имота на маминка?
Чувате ли се? Това няма да стане, ама никога.
Не е срязал пъпната връв, няма и да го направи.

# 56
  • Варна
Разбирам му логиката, че след като е сам защо да дава пари.

Това и аз го разбирам, но друго не ми е ясно. Как такива жени, когато се хванат с такъв мъж, не се сещат да кажат "вече не си сам, така че вън от маминка и ще живеем двама, а не цяло котило"?! Една не прочетох да го е казала бе! Все се врат там, що за безумие...

# 57
Загрубяха коментарите, очаквано, и авторката повече няма да се осмели да се включи.

# 58
Разбирам му логиката, че след като е сам защо да дава пари.

Това и аз го разбирам, но друго не ми е ясно. Как такива жени, когато се хванат с такъв мъж, не се сещат да кажат "вече не си сам, така че вън от маминка и ще живеем двама, а не цяло котило"?! Една не прочетох да го е казала бе! Все се врат там, що за безумие...

Отговор веднага ти давам - страхът на жените да не останат сами. А и въпросната авторка преди това е имала кофти връзка и този й се струва цвете представи си.

# 59
  • София

High-че, не си права. Много са го казали, но те няма да пишат тук, понеже нямат такъв проблем. Затова не си ги чела. И, че е грешка е неоспоримо, но когато си "влюбен и загубен" допускаш много грешки. Едни се навират в Дядовата ръкавичка, други нямат средства и си отглеждат мунчовци, трети преглъщат изневери, обиди и побоища... Всеки с проблемите си. Въпросът е, когато стигнеш до осъзнаването, че не си "о.к." какво правиш? Защото тя е стигнала дотам. И то е стигнала много отдавна, защото, за да го напише вече отдавна ѝ е прекипяло. Ето, тук е разковничето."
И има и "осъзнали се". Обаче, за да се стигне до осъзнаване трябва нещо да го разръчка. А тя не иска, или я е страх или Бог знае какво.
Но написа да поиска съвети. Вече дали ще ги последва е нейно решение.

Последна редакция: сб, 15 авг 2026, 15:38 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт