Отговори
# 30
Здравейте момичета!
Благодаря ви за интересните постове, а на Нези и Цвети - и за новата тема Hug
Гласувах за Чаатай днес сутринта Heart
За Ешреф моята снимка в първия Heart Eyes момент:

Приятна вечер!

# 31
Това, че не съм чувала да се споменава не е показателно. Аз имам няколко изгледани сериала с Чаатай. Майка ми гредаше един за горе долу същата епоха. Може там да се е коментирало.
Когато за пръв път бях в Истанбул, мъжът от другата двойка каза, че дядо му е живял в къща в азиатската част на Истанбул. Изгонили са ги. Повече не сме го коментирали, защото за него не беше приятна тема. По същата причина не коментирам и защо бащата на Чаатай е емигрирал в Турция. Болезнена тема.

Според мен причината да не е цензуриран е наистина, че е на платформа. Но пък щеше да се намери начин да го заглушат. А ние свободно го гледаме в Ютюб. Според мен е, защото не застават с лозунг това е лошо. Не казват нищо. Само ни го показват. Няма какво да ги накарат да махнат. Само факти.  Ти решаваш правилно или грешно. Но така е поднесено, че няма как да решиш, че е правилно.

Аз исках да коментирам майката на Семих. Той губи баща си и остава на улицата. И преди баща му да умре сигурно не са живели много охолно. Но едно малко момче само на улицата намира начин да оцелее. Както прави и вече като пораснал голям мъж в света на киното. Винаги успява да оцелее, винаги успява да се справи.
Но прощава ли се това предателство на майката. Тя не го е потърсила, не е направила нищо това дете да не гладува, да има къде да живее. Според мен Семих има пълното право да не иска контакт с нея. Още повече, че тя веднъж даже го е отпратила с над смешка. Както Семих каза майка му е за него е умряла вече два пъти. Още един път няма да направи разлика.

# 32
Айсун, името на Чаатай на левия и крак... и защо Чаатай🤔, има нещо "гнило", ще стане ясно.
Не откривам нищо от гледката, нито място, нито държава...

# 33
Инстаграм стори на Хамит показва, че Чаатай е още на яхтата или около нея. Wink

Гери, Семих се е научил да се справя сам, защото някога никой не е бил там, за да му помогне. Но дълбоко в себе си той все още чака този някой да се появи. И когато този някой се появи, проблемът е, че Семих вече не знае как да бъде спасен, без да се почувства слаб.
А Чаатай наистина се справя много добре тук, прави така, че колкото по-силен  изглежда отвън Семих, толкова по-ясно да усещаме какво отчаяно се опитва да защити отвътре. Семих е научил още много рано най-опасния възможен урок, че ако разчита на някого, ще бъде наранен. Затова си изгражда независимостта като броня. Той ще намери парите сам, ще измисли изход сам, ще се изправи сам, ще се върне сам. Дори когато няма никакъв разумен шанс, отказва да протегне ръка за помощ.
Но под тази броня стои обратното убеждение, че близките му хора са му важни.
Той може да преживее бедност, провал, унижение, но загубата на човек, когото е допуснал близо, удря точно в старата му рана. Има и още нещо- Семих не просто не вярва на хората.Той иска да бъде човекът, на когото другите могат да разчитат.
Той не може да понесе собственото си безсилие. Затова предпочита да бъде този, който решава, осигурява, спасява, организира. Това му дава контрол, но и му позволява да бъде необходим.
И всичко това е "благодарение" на отношението на майка му към него, когато е бил млад, когато е мислел, че може да разчита на нея.
Аз мисля, че подсъзнателно Семих иска контакт с нея, за да и покаже, че се е справил сам, че е постигнал нещо в живота си, не заради нея, а въпреки нея.

# 34
Здравейте! Остават 9 дни до началото на Мечтата на Ешреф по диема фемили.
Моята снимка за днес

Колкото до Семих, аз също мисля, че в основата на всичко, освен любовта към киното, стои и болката от отношението на майка му е желанието и да се докаже пред нея. И вчерашния епизод затвърди това мое усещане.
В първите епизоди инатът му е симпатичен.Гледаме го и си казваме, че този човек няма да се предаде.
В четвърти вече започваме да се питаме, ама какво точно ще направи, за да не се предаде.
И това е много по-интересният въпрос.Защото Семих е способен да прекрачи граници, понякога дори  съзнателно.
Той често е убеден, че целта оправдава средствата.И точно тук харизмата му започва да става двусмислена.
Можеш едновременно да му се възхищаваш и да си кажеш, че нещата, които прави вече не са много честни.
Защото сега виждам не Семих, който просто иска да се върне, а Семих, който иска да има влияние.
Хубав ден на всички! Ние отиваме на последен плаж, утре се прибираме.

# 35
Добро утро!
9 дни до началото на "Мечтата на Ешреф " по Диема Фемили

Вместо снимка, днес ще сложа това, защото е свежо и лежерно за уикенда.

Тина, и аз мисля, че четвърти епизод е моментът, в който вече започваме да виждаме плодовете от всичко, което Семих е засял в първите три серии.
Ако ги подредим, може да изглеждат така:
Епизод 1 - запознаваме се със Семих и неговата мания по киното.
Епизод 2 - той е притиснат до стената и отказва да се предаде.
Епизод 3-  започваме да разбираме откъде идва тази непримиримост с появата на майка му ,което отваря личната му история.
Епизод 4 - вече започва да се вижда каква цена има неговото завръщане.

Наслаждавай се на последния си ден на морето! Дано не е много горещо! Blush

Желая ви прекрасен ден! Hug

# 36
Съботен, привет!☕
Аз съм още на втора серия на "Yeşilçam", много бързо се сменят субтитрите, направо турския ми догонва английския.
😀
Този път не бързам, ако нещо не изчета връщам решила съм да го изгледам както трябва.  Защото и първият път съм го гледала в бързина и не съм го запомнила много добре. Сега започва още повече да ми харесва.
Виждам колко амбициозен, находчив е Семих - натискът го кара да действа, а не да се отказва. Но, и страхът го държи.
Заглеждам се повече в картинките, интересни са ми нещата от едно време.
Забелязах и зелен цвят класическа кола  "Ролс-Ройс", същия цвят с зеления фастък  на Ешреф.
Както винаги се концентрирам повече в играта на Чаатай. Добавям дори прилика на Семих Атеш с Ешреф Тек.
И двамата са силни мъже, които не позволяват лесно на другите да видят уязвимата им страна. Разликата е в начина: при Атеш силата се ражда в неговата амбиция, енергия и борба за успех, при Ешреф силата е в тишината му, контролът и твърдостта на вътрешния му свят.
Като гледам сега Чаатай като Семих и последно съм го гледала като Ешреф (е, последно като Ферман, де) имам предвид  в сериал виждам колко, колко е израснал Чаатай като актьор - той не играе един и същ тип "силен мъж ", а изгражда два напълно различни характера. Семих  завладява с темперамент, а Ешреф с присъствие.

Ще го гледам "Eșref Rüya" по "Diema family" ще гледам да не обръщам внимание на дублажа, определено ще ме дразни.
Колкото повече повтарям да гледам един сериал, толкова повече се "влюбвам" в героя 😏
Сдържан и мълчалив - любимо изражение!

Хубав и прохладен уикенд!

# 37

ОСТАВАТ САМО 9 ДНИ!
„Мечтата на Ешереф" идва в България!
Днес ви представяме Афра Акьол, по-малката сестра на Нисан, изиграна от Ебру Карабакан.
Красива, свободолюбива и непредсказуема, Афра мечтае да завърши моден дизайн в частен университет. Въпреки предупрежденията на сестра си, тя винаги настоява да живее по свои правила. Но дали свободата и няма да я въвлече в свят, от който няма връщане?
9 ДНИ ДО НАЧАЛОТО!
„,Мечтата на Ешереф“  
31август
22.00 ч
DF
Готови ли сте да се потопите в историята на Ешереф и хората, които ще променят живота му завинаги?

Готови сме. Аз лично нямам търпение да си припомня първия сезон бавно, с епизодите по Диема Фемили. Въпреки дублажа. Wink

Eли, интересни съпоставки между Ешреф и Семих.
Както отбелязваш има израстване в играта на Чаатай, но и тук си е много добър.
Даже в рамките на един образ показва Семих Атеш по различен начин.
Той не разделя Семих на две различни личности -силния Семих и уязвимия Семих.
Играе ги едновременно. В един и същи поглед можеш да видиш и самоуверения мъж, и онова момче, от миналото.
Затова дори когато Семих е най-арогантен, в поведението му има някаква нервност. А когато е най-уязвим, не го виждаме да се разпада напълно. Веднага вдига бронята пред себе си. Лично аз много го харесвам в тази роля, а сега откривам още нови нюанси в играта му.

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 12:41 от NeZ_9

# 38
билборд от бул. България, София Heart Eyes

# 39
9 дни до новото начало.

Аз пък мисля, че ще ми е много приятно да гледам с дублаж. Гласът го знам. Той си ми е в главата.

Сега за Yesilcam. Семих е от оцеляващия тих хора. Да не забравяме откъде е тръгнал. Това никога не го е спирало. И тук имаме прилика с Ешреф. Двамата са избрали различен път, но и двамата са стигнали далеч. И двамата са имали своя ментор, който да им показва пътя. И двамата са заобиколени от верни хора. И сега ще кажа нещо, което няма да е спойлер, защото се вижда още от първи епизод. И на двамата сърцето обича веднъж. За Ешреф няма да коментирам. Там е ясно. При Семих това е Мине. Да не забравяме как той се развълнува, когато тя му се обади, че иска да се видят. Почна едно преобличане, едно трепетно вълнение.

# 40
Да разбулим мистерията около сватбата.
Ето я булката

А Айсун и Илкнур са от екипа на булката.

Иляс е по мъжки

Другата бъдеща булка пък явно изпробва различни видове грим

Както снощи видяхме, Чачо е още на морето и на вълните на любовта. People Couple With Heart

P.s. Не знам дали следвате още досадната рускиня, онази, с детето и гледачката. Тя в момента е на Гьокчеада и пуска сторита от там. Ако ви е интересно може да ги разгледате.
А това е от мен от Гьокчеада

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 18:25 от NeZ_9

# 41
Казваш досадната рускиня и веднага се сещам за кого говориш.

Аз малко по-рано видях коя е булката, но не успях да се сетя дали нашите хора бяха на годежа. Според мен шанс да ги видим имаме от стори на ММК или приятеля на Аслъ

# 42
Зравейте, мимичета,
В момента в който видах ММК, разбрах, че ще бъдв на сватбата.... сега остаеа да разбервм нашата яхта, дали се е ориенрирала към събитието!
Иначе, Айсун  ни уведомява  Simple Smile
Много се радвам на малката девойка Simple Smile

# 43
Според мен нашите не са на сватбата.
Но пък видях Демет и сестра и.
(не знам защо, но не си представям Демет, Чаатай и Аслъхан на едно място)

Нани, малката е много сладка! Вижте и роклята!

А Енгин бей днес май е рожденик.

# 44
Нези,
Честно казано и аз ,...никак, ама никак заедно с Демет на тържество... въпреки цялото величаене...
Да допълня малко снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт