Вадене на мъдрец...

• 1 151 106
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 4 080
Утре ще ми махат конеца, но днес виждам, че се появи бяло топче точно на него. Какво може да е? Афта или нещо друго? Не ме боли, но се притеснявам.

# 4 081
И аз имах такова, не помня точно какво е,  но няма нищо притеснително в това. Споко, махането на конците не боли също.

# 4 082
Здравейте, вчера ми извадиха горен мъдрец, през деня нямаше проблеми, вечерта имах страшна болка. Днес сутринта отидох отново, почистиха мястото, имаше гной… сложиха дренаж с антибиотик и ми предписаха Клиндамицин да пия.. сега отново чувствам напрежение на мястото, от което е изваден мъдрецът.. нормално ли е според вас? Благодаря

# 4 083
Нормално е да чувствате напрежение, придърпване и други леки усещания. Само да няма силна болка, пулсиране, голям оток и неприятна миризма.
Проблемът идва от там, че не зашиват екстракционните рани. Прекалено много разчитат на имунната система и организмът сам да се пребори.

# 4 084
Нормално е да чувствате напрежение, придърпване и други леки усещания. Само да няма силна болка, пулсиране, голям оток и неприятна миризма.
Проблемът идва от там, че не зашиват екстракционните рани. Прекалено много разчитат на имунната система и организмът сам да се пребори.

На мен ми бяха зашили раната, от ретиниран мъдрец, седмица след ваденето ходих да махат конците.

Тя, щом е имала гной, е имало инфекция, което си е проблем и естествено, че не е нормално възстановяването. Нормалното е да няма инфекция.

# 4 085
Трябва да давам обяснения след всяка написана дума от мен, понеже всеки тълкува написаното по различен начин. Понякога човек съжалява, че изобщо споделя мнение във форума.

След като раната вече е почистена, приема се антибиотик, нормално е да няма някакви по- различни усещания от обичайните усещания при зарастване на рана.
Гной има, инфекция има, защото раната не е зашита и вътре проникват различни патогени. Ако раните се зашиват, ще бъдат по- защитени.
За Вашия ретиниран мъдрец не съм писала нищо и по никакъв начин не съм Ви имала предвид.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 13:45 от DNT177

# 4 086
  • София
В някои случаи не зашиват, например когато мъдрецът е изваден без рязане, а само с дръпване (имах 1 от 4 по този начин само).

# 4 087
В някои случаи не зашиват, например когато мъдрецът е изваден без рязане, а само с дръпване (имах 1 от 4 по този начин само).
Нямам възможност да цитирам по- стар пост, затова ползвам този.
Ще споделиш ли за впечатлението си от доц. Николай Янев?

# 4 088
Днес ми извадиха долен мъдрец. Не са го шили, защото успя да излезе само с дърпане.

# 4 089
Здравейте.На 11-ти предстой вадене на ретиниран горен мъдрец.При доктор Андреев ще е процедурата.Някой имали впечатления от него?

# 4 090
  • София

Много ми хареса топлото му, мило отношение, много е човечен и се държи приятелски с всички пациенти. За самата процедура трябва да търся и ортодонт, който да работи съвместно с него, защото става въпрос за ортогнатна хирургия, но ще ми я направи.

# 4 091

Много ми хареса топлото му, мило отношение, много е човечен и се държи приятелски с всички пациенти. За самата процедура трябва да търся и ортодонт, който да работи съвместно с него, защото става въпрос за ортогнатна хирургия, но ще ми я направи.
Благодаря за отговора. Само хубави думи съм чела за него. Благ и много човечен и не на последно място голям професионалист. Успех ти пожелавам.

# 4 092
Макар че мъдрецът ми излезе за 10 минути, вчера усетих невероятна умора и спах през половината ден. Болка почти нямам, но главата така ме цепеше, че обезболяващи пих по-скоро заради това, отколкото заради извадения зъб.
Изкачването на стълби също е доста трудно.

# 4 093
  • Русе/ София
Здравейте. Вадил ли е някой скоро ретиниран мъдрец, долен, при д-р Полихронов (София)? Интересува ме цената- като диапазон. Вчера запитах по други дентални клиники, 500-800 лв на зъб, спoред сложността на случая, а при положение, че той е светило в сферата, да знам какво да очаквам. Обаждах се - сестрата не може да дава такава информация, трябва след преглед при лекаря да се прецени и цената, но ако отиват по над 800-1000 лв на зъб, поне да си спестя и прегледа... Благодаря предварително на отзовалите се!

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:32 от Elida

# 4 094
  • София
За жалост не мога да кажа цени за вадене, защото реших да не го вадя при него, но консултацията за 5 минути ми струваше 130 лева (плюс снимка при него, нищо, че имах).

Общи условия

Активация на акаунт